Wandelvakanties in Italië

Ontdek de Italiaanse keuken en gevarieerde natuur

Ontdek Italië tijdens een wandelvakantie door het prachtige land. Houdt u van een uitdaging dan kunt u een wandelvakantie maken in de Dolomieten en Sud-Tirol. In deze regio bent u in Italië maar waant u zich in Oostenrijk, omdat hier veelal Duits wordt gesproken! Daarnaast zijn er zijn vele andere wandelmogelijkheden in Italië, u kunt van het Gardameer naar Venetië wandelen of de regio Piemont ontdekken tijdens een wandelvakantie in Italië. Ook het eiland Sardinië is een prachtige wandelbestemming.

Italië wandel
Italië wandel
Italië wandel venetië
Bekijk alle fotos (4 )

Gaat u voor de echte Italiaanse sfeer, kies dan voor de regio Gardameer, Venetië of Toscane. Het Gardameer is natuurlijk voor vele Nederlanders dé vakantiebestemming. Naast kamperen zoals vele doen, is de regio ook zeer geschikt voor wandelvakanties. Ook is het mogelijk om verschillende regio’s te combineren tijdens een wandelvakantie! Zo wandelt u van het Gardameer naar het wereldberoemde Venetië of vanuit de Dolomieten naar het mooie Gardameer.

Ook Piemont is een prachtige regio die u tijdens een wandelvakantie in Italië kunt verkennen. Ontdek hier de mooie stad Meran of de 6 kilometer lange Reschensee.

Naast het Italiaanse vasteland kunt u ook een wandelen op Sardinië, hier kunt u de kust van het eiland verkennen tijdens een wandelvakantie. Daarnaast is de natuur van het eiland prachtig, vooral in het voorjaar als de struiken en gewassen van de Macchia Mediterranea in bloei staan. Ook het Nationale park Orosei is een juweeltje op dit Italiaanse eiland!