Wandelvakanties in Italië

Ontdek de Italiaanse keuken en gevarieerde natuur

Ontdek Italië tijdens een wandelvakantie door dit prachtige land.

Houdt u van een uitdaging dan kunt u een wandelvakantie maken in de Dolomieten en Sud-Tirol. In deze regio bent u in Italië maar waant u zich in Oostenrijk, omdat hier veelal Duits wordt gesproken!

Daarnaast zijn er zijn vele andere wandelmogelijkheden in Italië, u kunt van het Gardameer naar Venetië wandelen of de regio Piemont ontdekken tijdens een wandelvakantie in Italië.

Ook het eiland Sardinië is een prachtige wandelbestemming evenals het historierijke Toscane.

Pak uw wandelschoenen in en ga op wandelvakantie in Italië met ADE "Actief door Europa".

TODO
Italië wandel
Italië wandel venetië
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelen in Italië

Gaat u voor de echte Italiaanse sfeer, kies dan voor de regio Gardameer, Venetië of Toscane.

Het Gardameer is natuurlijk voor vele Nederlanders dé vakantiebestemming. Naast kamperen zoals velen doen, is de regio ook zeer geschikt voor wandelvakanties. Ook is het mogelijk om verschillende regio’s te combineren tijdens een wandelvakantie! Zo wandelt u van het Gardameer naar het wereldberoemde Venetië of vanuit de Dolomieten naar het mooie Gardameer.

Ook Piemont is een prachtige regio die u tijdens een wandelvakantie in Italië kunt verkennen. Ontdek hier de mooie stad Meran of de 6 kilometer lange Reschensee.

Wist u dat een van de belangrijkste pelgrimsroutes door Italië loopt? In het begin van het tweede millennium begonnen een groot aantal pelgrims door Europa te trekken op zoek naar het verloren "Hemelse Land", de "Patria Celeste". De weg naar Rome, Via Francigena (of Via Romea) was waarschijnlijk de belangrijkste weg van die tijd. De Via Francigena liep helemaal van Canterbury naar Rome, het was een hoofdweg waarlangs honderdduizenden pelgrims passeerden op weg naar Rome. Tegenwoordig zijn er vele wandelliefhebbers die deze oude pelgrimsroute herontdekken.

Naast het Italiaanse vasteland kunt u ook een wandelen op Sardinië, hier kunt u de kust van het eiland verkennen tijdens een wandelvakantie. Daarnaast is de natuur van het eiland prachtig, vooral in het voorjaar als de struiken en gewassen van de Macchia Mediterranea in bloei staan. Ook het Nationale park Orosei is een juweeltje op dit Italiaanse eiland!