8-daagse wandelvakantie Oostkust van Sardinië

Sardinië, Italië

  • Adembenemende vergezichten over de oostkust van Sardinië
  • Intieme baaien met helder blauw zeewater
  • Wandelen in het natuurpark Orosei
  • Rust en puur natuur
  • Enkele overnachtingen in een echte rifugio
Uitzicht oostkust Sardinië met wandelaar
Sardinië oostkust Gala Goloritze
Oostkust Sardinië uitzicht op de bergen met w
Herdershut oostkust Sardinië
Oostkust Sardinië sfeerbeeld wandelen
Sardinië oostkust Cala Goloritze met wandelaa
Bekijk alle fotos (9 )

Wandelvakantie door het natuurpark Orosei op Sardinië!

Unieke wandelingen tussen bergen en zee in het "wilde oosten" van Sardinië wachten op u. Pittoresk, ruig, spectaculair, eenvoudig en gewoonweg mooi! De dagelijkse routes bieden een perfecte mix: prachtige vergezichten over de ruige kustlijn, de blauw glinsterende baaien en de Mediterrane Karst, een stuk land vol kleuren en geuren. Niet voor niets staan de Golf van Orosei en de Ogliastra bekend als de mooiste plekjes van Sardinië. Uniek is ook de rust die u tijdens de wandelingen vergezelt, perfect voor het observeren van grazende kuddes schapen, ezels, maar ook adelaars en gieren. In het voorjaar word je omringd door de geurige bloeiende bloemen van de macchia, die het hele jaar door een geurig aroma uitstraalt van rozemarijn, laurier en andere mediterrane kruiden.

Karakter van de tour:
U wandelt over prachtige wandelpaden langs de kust en in de hooglanden. Sardinië bestaat voornamelijk uit kalksteenrotsen, dus het is heel vaak op rotsachtig en stenig terrein, waar een zekere tred vereist is. Voor wandelingen tot 6,5 uur dient u over een goede basisconditie te beschikken.

Dag 1: Individuele heenreis naar Santa Maria Navarrese

Het kleine kustplaatsje Santa Maria Navarrese ligt pittoresk tussen de kliffen van de Golfo di Orosei en de lange zandstranden van de Ogliastra. Geniet van een ontspannen wandeling op het strand of een duik in de zee om in de stemming te komen.

Dag 2: Santa Maria Navarrese - Golgo

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 920 m

Een pad gelegen hoog boven de kust brengt u naar de indrukwekkende kalkstenen top van Pedra Longa. Snel gaat het dan landinwaarts en u klimt over smalle paden aan de voet van indrukwekkende rotswanden naar de eerste bergtoppen. Keer op keer kunt u genieten van adembenemende uitzichten op de turkooisblauwe zee. Langs kuddes schapen en door de geurige macchia loopt u naar het Golgo-plateau.
Wandeltijd: ca. 6,5 uur

Dag 3: Wandeling Cala Goloritzé

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 560 m

Deze dag staat in het teken van een wandeling naar de spectaculaire baai van Cala Goloritzé! U wandelt door een kloof en kijkt op de indrukwekkende kliffen die worden weerspiegeld in het kristalheldere, glinsterende water. Na een zwempauze in de prachtige baai, begint u verfrist aan uw weg terug naar Golgo naar de gezellige rifugio.
Wantdeltijd: ca. 5 uur

Dag 4: Wandeling Cala Mariolu

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 300 m

U wandelt over het wilde en romantische plateau van Golgo naar de rotsboog van Arcobaleno. Hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op het diepblauwe water ver beneden u. Bovendien kunnen avontuurlijke wandelaars de steile paden over jeneverbeshouten ladders beklimmen tot aan de baai van Cala Mariolu.
Wandeltijd: ca. 4,5 uur

Dag 5: Golgo – Cala Gonone

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Na een korte transfer vanaf het strand van Cala Sisine, wandelt u bergopwaarts tussen johannesbroodbomen en steeneiken door en bewondert u de ruige kustlijn. Uw weg leidt over een eindeloos lijkend karstplateau naar de dromerige badbaai van Cala Luna, een van de mooiste stranden van Sardinië. U gaat per boot naar het vakantieoord Cala Gonone, waar u de komende dagen zult overnachten.
Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 6: Wandeling Cala Fuili und Cala Luna

Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 220 m

Een prachtige wandeling leidt u via de kleine, verborgen en rotsachtige baai van Cala Fuili naar Cala Luna. Op een schaduwrijk wandelpad door bos- en kliffenterrein, langs verborgen grotten en kloven. Na een verfrissende duik in de zee en een rustpauze bij een strandbar, brengt de boot u terug naar Cala Gonone met de mogelijkheid om een stop te maken bij de fascinerende druipsteengrot van Bue Marino.
Wandeltijd: ca. 3 tot 4 uur

Dag 7: Wandeling Monte Irveri

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 630 m

Wandel vanaf de kust naar een pas, van waaruit weidse uitzichten over het binnenland van Sardinië ontstaan. U omcirkelt het rotsmassief van Monte Irveri en bereikt het idyllische zandstrand van Cala Cartoe. Langs de steile kust heeft u een fantastisch uitzicht over de hele Golf van Orosei. Laat de belevenissen tijdens uw wandelvakantie de revue passeren hoog boven de kust van Sardinië.
Wandeltijd: ca. 3,5 tot 6 uur (afhankelijk van de gekozen route)

Dag : individuele terugreis of verlenging

Helaas aan alles komt een einde dus ook aan uw wandelvakantie. Wilt u toch nog even blijven dan kunt u natuurlijk nog een of meerdere verlengingsnachten reserveren.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Oostkust van Sardinië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.