Goed verzekerd op vakantie

Onderstaande polisvoorwaarden zijn geldig voor boekingen en afgesloten polissen vanaf 1 december 2023.

Op vakantie gaan doet u voor uw plezier, daar wilt u natuurlijk van genieten! Toch zit een ongeluk in een klein hoekje en kan er van alles voor en tijdens uw vakantie gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook tijdens de vakantie. Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met de verzekeringen van Allianz Assistance uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een Annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Bekijk de poliskaart van de Reisverzekering.
Bekijk de polisvoorwaarden van de Reisverzekering.
Bekijk de poliskaart van de Annuleringsverzekering.
Bekijk de polisvoorwaarden van de Annuleringsverzekering.
Bekijk de poliskaart van de Annuleringsverzekering Allrisk.
Bekijk de polisvoorwaarden van de Annuleringsverzekering Allrisk.

Annuleringsverzekering

Wanneer u uw vakantie heeft geboekt dan bestaat de kans dat u door een onvoorziene omstandigheid niet op reis kunt gaan, denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekte of een sterfgeval. Indien u uw vakantie moet annuleren, dan brengt ADE conform haar boekingsvoorwaarden daarvoor annuleringskosten in rekening. Deze kosten kunnen oplopen tot 100% van de huursom als de annulering vlak voor de vertrekdatum ligt. Voorkom mogelijke kosten en ga onbezorgd op vakantie!

Wat biedt de Annuleringsverzekering van Allianz Assistance?

Annuleringskosten tot 100%

Wanneer u de reis voor vertrek moet annuleren vanwege een in de voorwaarden genoemde verzekerde gebeurtenis is de volledige reissom verzekerd. Moet u op vakantie de reis af- of onderbreken om een geldige reden dan is ook uw volledige reissom verzekerd.

  • Voor de details verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.

Wat kost de verzekering?

De premie voor de Annuleringsverzekering bedraagt 7,14% van de reissom/huursom. De premie is inclusief 21% assurantiebelasting. Het minimum bedrag van de premie is € 15,-.

Polisvoorwaarden:
Bekijk de poliskaart van de Annuleringsverzekering.
Bekijk de polisvoorwaarden van de Annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering Allrisk

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan kunt ook kiezen voor de Annuleringsverzekering Allrisk van Allianz Assistance. Deze verzekering biedt naast bovenstaande vergoedingen ook een vergoeding is als u de reis voor vertrek moet annuleren om een niet in de voorwaarde genoemde gebeurtenis. In dit geval bedraagt uw eigen risico 25% van de verschuldigde annuleringskosten.

Wat kost de Allrisk verzekering?

De premie voor de Annuleringsverzekering Allrisk bedraagt 9,08% van de reissom/huursom. De premie is inclusief 21% assurantiebelasting. Het minimum bedrag van de premie is € 15,-.

Polisvoorwaarden:
Bekijk de poliskaart van de Annuleringsverzekering Allrisk.
Bekijk de polisvoorwaarden van de Annuleringsverzekering Allrisk.

Reisverzekering

Het zal u tijdens uw vakantie maar gebeuren: u wordt bestolen of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten kunt u ontdekken hoe belangrijk een goede reisverzekering is. De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan zijn verzekerd. Hulpverlening is een belangrijk onderdeel van de verzekering en valt standaard onder de dekking. De kosten die voortvloeien uit deze hulpverlening, zoals repatriëringskosten ten gevolge van ziekte of ongeval van uzelf of in verband met naaste familieleden in Nederland zijn verzekerd.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Deze begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van uw reis zoals vermeld op uw boekingsbevestiging. Loopt u vertraging op met het openbaar vervoer of belandt u tijdens uw reis in het ziekenhuis en kunt u niet terug naar huis? Dan loopt de verzekering door, ook na de einddatum.

Personenhulpverlening

De alarmcentrale staat dag en nacht voor u klaar. De medewerkers kunnen u met medisch advies ter zijde staan en kennen de weg naar de juiste artsen en ziekenhuizen in uw vakantieomgeving. Ook voor hulp, pech of bij een ongeval staat de alarmcentrale u -gewoon in het Nederlands- vakkundig te woord.

Bagage

U bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van uw bagage. Er gelden maximale vergoedingen.

Medische kosten

U hebt recht op vergoeding van noodzakelijke medische kosten in het buitenland. Ook wordt het verplichte eigen risico van uw zorgverzekering vergoed.

Ongevallen

Mocht een ongeluk blijvende invaliditeit of overlijden tot gevolg hebben, dan volgt uitkering tot een maximaal bedrag.

SOS Autohulp

Heeft u een reisverzekering bijgeboekt, dan krijgt u de mogelijkheid om SOS Autohulp toe te voegen aan uw polis. Wanneer u SOS Autohulp heeft toegevoegd aan uw verzekering, kunt u rekenen op hulp bij pech onderweg. De kosten hiervoor zijn € 19,95 (inclusief assurantiebelasting).

Premie

€ 2,01 per persoon per dag met een minimum € 15,- voor de totale polis. Dit is inclusief 2% assurantiebelasting.

Polisvoorwaarden
Bekijk de poliskaart van de Reisverzekering.
Bekijk de polisvoorwaarden van de Reisverzekering.

Snelle schadeafhandeling

ADE heeft gekozen voor samenwerking met Allianz Assistance, omdat deze maatschappij goede producten biedt tegen een scherpe prijs en omdat u kunt rekenen op een snelle en soepele schadeafhandeling. Kortom: met de verzekeringen van Allianz Assistance staat u er nooit alleen voor.