Fietsvakanties in Italië

La Dolce Vita tijdens een fietsvakantie in Italië!

Ga net zoals Marco Polo als ontdekkingsreiziger op pad en kom al fietsend door Italië erachter waarom dit zo’n geliefde vakantiebestemming is.

De lekkerste pizza’s en pasta’s, het overheerlijke ijs, de beste espresso, smaakvolle wijnen, smalle kronkelstraatjes en die leuke Vespa’s waarop mooie Italiaanse mannen en vrouwen rondrijden. Deze elementen in combinatie met een gevarieerd landschap en een rijke cultuur staan tijdens onze fietsreizen door Italië centraal. Slingerende wegen met cipressen en olijfbomen wisselen elkaar af met romantische heuveldorpen, ruige rotskusten en imposante steden.

Laat u betoveren door Italië tijdens een individuele fietsvakantie met ADE "Actief door Europa"!

Toscane - Ponte Vecchi
Pisa - Florence
toscane
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakantie Italië!

Wat dacht u van fietsen in de omgeving van het Gardameer in Noord-Italië? Naast de schoonheid van het meer vindt u hier vele leuke dorpen en natuurlijk de wereldberoemde operastad Verona.

Of wilt u tijdens een fietsreis liever cultuur snuiven in Toscane? Dat kan in de prachtige historische stedendriehoek Siena-Lucca-Pisa. Ook kunt u langs de Toscaanse kust fietsen, waarbij u bovendien naar het Napoleon-eiland Elba bezoekt.

Een aanrader is ook het prachtige eiland Sicilië met de vulkaan de Etna en de tempelvallei bij Agrigento. Of wat dacht u van dat andere bijzondere Italiaanse eiland Sardinië! En een regio die in opkomst is bij de fietsliefhebbers is Apulië, de hak van Italië.

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen.