Fietsvakanties in Apulië

Ontdek Apulië tijdens een fietsvakantie met ADE! Apulië is een regio in Zuidoost-Italië en loopt door tot de hak van Italië. Apulië ligt aan de Adriatische en Ionische Zee op ca. 80 km van de kust van Albanië. Deze regio bestaat uit vele sfeervolle Zuid-Italiaanse dorpjes, mooie ruige kustlijnen en vele bijzondere bezienswaardigheden. Tijdens een fietsvakantie met ADE door de regio Apulië (Puglia) kunt u deze prachtige omgeving en haar geschiedenis beter leren kennen. Tijdens de fietsreis wordt de bagage voor u vervoerd en overnacht u uiteraard in goede hotels.

Puglia - Italie
Valle d'Itria - Apulië - Italië
Salento - Apulie - Italie
Bekijk alle fotos (4 )

Op de fiets door Puglia

Een fietsvakantie in Apulië is een fietsvakantie met veel variatie. In het noorden van de provincie zorgt het heuvelachtige landschap voor veel schoonheid en afwisseling. U fietst via verschillende kleine witte dorpjes en komt onderweg ook zeker de Trulli-huizen tegen. In de Unesco-stad Alberobello kunt vele van deze huisjes bewonderen. Verder zorgt de Itria-vallei ook voor een prachtige omgeving met vele olijfgaarden. Tijdens een fietsreis met ADE komt u ook door het National Parc Dune Costiere, dit uitgestrekte park heeft een rijke variatie aan stranden, draslanden, mooie natuur en eeuwenoude olijfgaarden.

Fietsen door de hak van Italië

Lecce, gelegen in het zonnige zuiden van Italië, biedt een betoverende setting voor fietsvakanties. Verken tijdens uw fietsvakantie de pittoreske straatjes van deze barokke stad en bewonder de prachtige architectuur. Vanaf hier kunt u gemakkelijk de betoverende regio Salento verkennen, bekend om zijn gouden stranden, azuurblauwe zee en rustige plattelandswegen. U fietst langs olijfgaarden, wijngaarden en historische dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan. Onderweg kunt u genieten van heerlijke lokale gerechten en wijnen. Een fietsvakantie rondom Lecce belooft een perfecte balans tussen cultuur, gastronomie en ontspanning in het hart van de Italiaanse laars!

Fietsreizen in Apulië

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!