7-daagse fietsvakantie westkust van Sicilië

Sicilië, Italië

  • Fietsen over rustige kustwegen en over het Siciliaanse platteland
  • De betoverende Marsala-zoutpannen
  • Bezoek de imposante oude Griekse ruïnes van Selinunte
  • Geniet van de heerlijke Siciliaanse keuken en lokale wijnen
  • Eiland Favignana, verborgen juweeltje in de Middellandse Zee
Westkust Sicilie
Westkust Sicilie
Westkust Sicilie
Westkust Sicilie
Westkust Sicilie
Westkust Sicilie
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Marsala

U arriveert op eigen gelegenheid in Marsala, de stad van de bekende Marsala wijn. Maar de stad kent ook een bewogen geschiedenis. Getuigen hiervan zijn de vele barokke kerken en kathedralen en het Piazza della Republica, ook wel Piazza Loggia genoemd.

Dag 2: Fietstocht naar de zoutpannen van Marsala (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 20 m

De eerste fietsetappe staat in het teken van de zoutpannen van Marsala. U fietst langs de kust naar het noorden en komt bij de Inversa zoutpannen. De zoutpannen van Marsala zijn een zeer bijzonder stukje van Sicilië. Dit deel van het eiland heeft een geheel eigen karakter. Wellicht dat het te maken heeft met het feit dat het gebied erg plat is in vergelijking met de rest van het eiland. Aan de rand van Marsala vind je nog diverse zoutpannen waar op traditionele wijze zout uit de zee wordt gewonnen. Het water droogt op in de bassins waarbij alleen het zout overblijft. Op traditionele wijze maken de zoutwinners kleine hoopjes die vervolgens drogen in de zon. Het water wordt op peil gehouden door traditionele windmolens. Het gebied herbergt tal van kleurrijke vogels. De geschiedenis van de eeuwenoude zoutpannen is te bekijken in een klein museum.

Dag 3: Mezzapelle/Marsala - Buseto Palizzolo (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Vandaag verlaat u de kust en rijdt u het binnenland in. U fietst door een glooiend landschap, laverend door weiden en tarwevelden. De oude boerderijen steken mooi af tegen het, in elk jaargetijde, veranderende kleurenpalet van het landschap. Langzaam voert de weg u omhoog in dit dunbevolkte gebied van de heuvels van Trapani.

Dag 4: Fietstocht naar de Griekse tempel van Segesta (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Door de zacht glooiende heuvels gaat het naar de archeologische stad Segesta. Hier vinden we de tempel van Segesta, een nooit afgebouwd Grieks heiligdom in Dorische stijl. Het werd rond 430-420 v.Chr. door de Elymiërs gebouwd op een heuvel even buiten de oude stad. Vanaf de tempelheuvel is er een prachtig uitzicht over de omgeving. Maak een wandeling over de heuvel langs gebouwen, die dateren uit verschillende tijdperken, komt u bij het oude Griekse theater, uitgehouwen in een natuurlijk rotsholte. U kunt de keuze maken de dag te verlengen met een duik in de plaatselijke warmwaterbronnen of u keert terug naar uw overnachtingsadres voor een koele duik in het buitenbad.

Dag 5: Buseto Palizzolo - Trapani (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Op deze fietsdag rijdt u terug naar de kust. Kronkelende wegen brengen u naar de stad Trapani. Onderweg ziet u bovenop een heuvel het plaatsje Erice. Volgens de overlevering is dit sfeervolle stadje ooit gesticht ter ere van Venus, godin van de vruchtbaarheid, de schoonheid en de liefde. Bij een bezoek aan Enice, kunt u de Giardini del Balio bezoeken, waar de godin Venus poseert in het water. Vanuit hier heeft u een schitterend uitzicht over het westen van Sicilië, met de zoutvlaktes, de zee en de Egadische eilanden die zich aftekenen tegen de horizon. Op heel heldere dagen kunt u zelfs de eilanden Pantelleria en Ustica zien! Breng de middag door in Trapani. Of neem de kabelbaan vanuit Trapani voor een bezoek aan Erice.

Dag 6: Per boot naar het eiland Favignana (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 40 m

Een korte boottocht brengt u naar het eiland Favignana, het grootste van de 3 Egadische eilanden. Het ligt op ca. 7 km afstand van de westkust en staat bekend om de tonijnvisserij. Het is hier heerlijk fietsen over de vlakke kustwegen langs de uitnodigende turquoise gekleurde zee. Stop voor een duik in een van de vele afgelegen baaien en geniet van de rust en het relaxte levenstempo van de bewoners. Dit is vooral mooi te zien vanaf een terrasje op het dorpsplein met een cappuccino onder handbereik.

Dag 7: Arrivederci Trapani!

Het einde van uw fietsvakantie is aangebroken. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje (of meer) verlengen aan de mooie westkust van Sicilië.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie westkust van Sicilië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.