Fietsvakanties aan het Gardameer

Het Gardameer in Noord-Italië is een ideale bestemming voor een fietsvakantie. De omgeving van het Gardameer wordt gekenmerkt door oude dorpen en stadjes, die omgeven zijn door fraaie bergen. Wat dacht u van het sfeervolle Sirmione met haar fameuze ruïnes? Of van Salò, dat met zijn mooie boulevard en jachthaven bekend staat als het ‘St. Tropez aan het Gardameer’?

Aan de oostkant van het Gardameer komt u tijdens uw fietsvakantie door schilderachtige plaatsen als Peschiera del Garda, Lasize en Bardolino.

Waar u tijdens uw fietsreis langs het Gardameer ook van de fiets stapt: overal kunt u van adembenemende vergezichten genieten en het Gardameer is nooit ver weg!

Torbole Gardameer
Gardameer
Gardameer
Bekijk alle fotos (4 )

Het Gardameer en haar omgeving!

Cultuur, wijn en meren. Een mooie mix om, zonder van locatie te veranderen, het Italiaanse leven te verkennen. Een fietsvakantie die de zintuigen verwent met kunst en cultuur in steden als Trento, Verona, Brescia en Mantua. Heerlijk vertoeven is het bij de weelderige renaissance paleizen van de stad van Romeo en Juliet. De Dom in Trento en het oude Forum in Brescia zullen u betoveren. Ervaar de sfeer van de Piazza Sordello in Mantua en het smaragdgroene Gardameer!

Mooie bezienswaardigheden

Tijdens de 7-daagse fietsvakantie Gardameer ontdekt u de operastad Verona, met haar weelderige renaissance paleizen, vele gezellige pleinen en de Romeinse Arena. U fietst over de glooiende heuvels terug langs de vele cipressen en wijnvelden, richting de zuidelijke oever van het Gardameer. Mooie routes langs de rivier Mincio brengen u zuidelijk, in Mantua. Deze duizend jaar oude stad beschikt over veel kunst en schoonheid. Neem bijvoorbeeld het oude stadhuis, de Piazza Broletto of de Piazza Sordella. Langs het Naviglio Grande Bresciano, het kanaal met fietspad fietst u naar het prachtige Brescia, de stad van Romeinse oorsprong.

Dolomieten - Gardameer

Liefhebbers van het Gardameer en de Dolomieten gaan voor de 8-daagse fietsvakantie Dolomieten - Brixen - Gardameer. Vanuit het noordoosten van de Dolomieten volgt u het fietspad door de Pustertal vallei naar Bruneck, waarna u koers zet richting het stadje Brixen. Vanaf hier fietst u door naar Bozen, de hoofdstad van Zuid Tirol, om "The Ice Man" te bezoeken. Na een kort bezoek vervolgt de reis zich langs de kust en fietst u lang de kant van de rivier de Etsch. U fietst tussen de prachtige boomgaarden en de velden door naar het Gardameer, het grootste meer van Italië!

Fietsvakantie door drie landen

Wilt u fantastisch avonturen beleven in de natuur? De 8-daagse fietstour van München naar het populaire Gardameer is een fantastisch avontuur door de Alpen in Duitsland naar Oostenrijk en Italië. Vanaf Brixen fietst u langs de rivier Etsch naar het Gardameer. U zal alle drie de landen mee maken, kleine fietspaden, smalle steegjes en ongelofelijk mooie bezienswaardigheden. De tour start in de hoofdstad München en leidt u langs de Bavaria meren naar de grens van Italië. Fietsend langs de Wipp vallei en de Eisack vallei komt u aan in de hoofdstad Bozen in Zuid-Tirol, waar u een bezoek brengt aan de Ötzi. Langs de rivier Etsch zult u fruit en wonderbaarlijke mooie groene velden tegenkomen die u naar het Gardameer leiden.