7-daagse fietsvakantie Gardameer

7-daagse fietsvakantie Gardameer

Gardameer, Italië

  • Kunst en cultuur
  • Betoverende Italiaanse dorpjes
  • La Dolce Vita
  • Cultuur, wijn en meren
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Gardameer
gardameer
7-daagse fietsvakantie Gardameer
Bekijk alle fotos (4)

Cultuur, wijn en meren. Een mooie mix zonder van locatie te veranderen om het Italiaanse leven te verkennen. Een tour die de zintuigen verwent met kunst en cultuur in steden als Trento, Verona, Brescia en Mantua. Heerlijk vertoeven is het bij de renaissance paleizen van de stad van Romeo en Juliet. De Dom in Trient en het oude Forum in Brescia zullen u betoveren. Ervaar de sfeer van de Piazza Sordello in Mantua en het smaragd groene Gardameer.

In het Noorden van het Gardameer ligt het sportieve Riva. Riva del Garda en Torbole sul Garda zijn de hoofdstad van de zeilers en windsurfers; de plaats Arco is dat voor de klimmers en Nordic Walkers. De altijd aanwezige wind en de aangename temperaturen bieden de watersporters goede omstandigheden en de gekleurde zeilen voor de kust zorgen dagelijks voor een vrolijk spektakel. Mountainbikers en fietsers uit de hele wereld bezoeken Riva.  Het hoogteverschil van bijna 2000 meter tussen het meer en de berg is een uitdaging voor avontuurlijke klimmers en dappere downhill moutainbikers. In het voorjaar vindt de het jaarlijkse Garda Trentino Fiets Festival plaats met maar liefst rond de 20.000 deelnemers.

De betoverende Italiaanse dorpjes waar je niet alleen kan genieten van de prachtige natuur en het indrukwekkende uitzicht, maar je ook nog de vroegere aanwezigheid van de Romeinen kan voelen in zowel de huizen en gebouwen als in de aanwezige fresco's en kunstwerken. Heerlijk ontspannen met een goed glas wijn uit de regio. La Dolce Vita!

Dag 1: Gardameer Standplaats

Toerinformatie en fiets overdracht. Tijd voor een eerste wandeling!

Dag 2: Trento

Afstand: 50 km

Transfer naar Trento, de oude stad met kathedraal en kasteel Buonconsiglio. Fietsend langs de rivier de Adige via Rovereto tot Mori en verder westwaarts naar het Gardameer. Na een kleine stijging volgt de daling naar Torbole en Riva. Met de boot vaart u terug naar Sirmione.

Dag 3: Verona

Afstand: 55 km

Transfer per mini bus of trein naar Verona. Ontdek de stad van Romeo en Juliet met haar renaissance paleizen, de romeinse arena en vele gezellige pleinen. U fietst over glooiende heuvels terug langs de vele cipressen en wijnvelden richting de zuidelijke oever van het Gardameer.

Dag 4: Mantua

Afstand: 65 km

Mooie routes langs de rivier Mincio brengen u zuidelijk, in Mantua. De 1000 jaar oude stad beschikt over veel kunst en schoonheid. Neem bijvoorbeeld het oude stadhuis, de Piazza Broletto of de Piazza Sordella. De terugreis is per trein!

Dag 5: Tocht in de geschiedenis

Afstand: 50 km

Via eenzame paden fietst u door wijngaarden, perzik en kiwiplantages naar Solferino. Bekend van de bloedige Slag bij Solferino, waar wel van gezegd wordt dat het een beslissende slag was en een crucialestap vormde voor de Italiaanse eenwording. Via het wijnbouwgebied van de mousserende wijnen van Lugana is de route terug naar het Gardameer.

Dag 6: Brescia

Afstand: 60 km

Vandaag gaat de route naar Cavalgese di Riviera, onderweg genietend van de onvergetelijke uitzichten op het Gardameer. Langs het Naviglio Grande Bresciano, het kanaal met fietspad fietst u naar Brescia, de stad van romeinse oorsprong. Terugreis per trein naar Sirmione.