8-daagse fietsvakantie Dolomieten - Gardameer

Italiaanse dolomieten, Italië

  • Fiets van de Retschenpas naar het Gardameer
  • Ruige bergtoppen, ongerepte meren en glooiende alpenweiden
  • Bezoek Merano, Bolzano en Trento
  • Geniet van het traditionele dorpsleven in de valleien van Vinschgau en de Adige
  • Eindig in mediterrane sferen aan het Gardameer
Dolomieten - Gardameer - Italie - fietsen
Monte di Mezzo Village - Dolomieten - Garda
Dolomieten - Gardameer - Italie - fietsen
Dolomieten - Gardameer - Italie
Dolomieten - Gardameer - fietsen - Gardameer
Dolomieten - Gardameer - Italie - fietsen
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis met aankomst in Schlanders

U reist op eigen gelegenheid naar Silandro, ofwel Schlanders in het Duits. Wandel rustig door de stad om de vele bezienswaardigheden te ontdekken, zoals de ca. 90 m hoge kerktoren die de hoogste is van geheel Zuid-Tirol.

Dag 2: Schlanders - Reschenpas.- Schlanders (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Een transfer brengt u en uw fiets naar het startpunt op de Reschenpas (ca. 1 uur rijden). Fietsend langs het prachtige stuwmeer Lago di Resia, passeert u de verzonken klokkentoren die boven het wateroppervlak uitsteekt. Daarna daalt u af over een panoramisch fietspad te midden van de alpenweiden. Via authentieke dorpjes als Burgusio en Clusio arriveert u in het indrukwekkende vestingstadje Glorenza. U fietst langs de rivier de Adige en door eindeloze appelboomgaarden naar het dorp Lasa, waar u het marmermuseum kunt bezoeken. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje naar Schlanders.

Dag 3: Schlanders – Merano (ca. 38 km)
Afstand ca. 38 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Alsmaar afdalend door Vindchgau fietst u midden door het prachtige landschap van besneeuwde bergtoppen en eindeloze dennenbossen. Neem een pauze voor een cappuccino in het levendige stadje Naturno en bekijk het lokale leven. Het fietspad slingert vervolgens door een smalle kloof voordat u een brede gletsjervallei binnen gaat. Het mooie Merano is nu vlakbij. Maak in de middag vooral een wandeling over de mooie promenade en ontdek alle unieke verborgen hoeken van deze magische plek.

Dag 4: Merano – Caldaro via Bolzano (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Tussen de appelboomgaarden door bereikt u de stad Bolzano, de majestueuze hoofdstad van Zuid-Tirol. Vanaf hier gaat het fietspad naar het zuiden en slingert door glooiende wijngaarden. Het pad leidt u vervolgens naar het dorp Caldaro en langs de oevers van het Lago di Caldaro.

Dag 5: Caldaro – Trento (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Vanaf het kristalheldere water van het Lago di Caldaro volgt de fietstocht de prachtige “Strada de Vino” (wijnroute) die u door talrijke kleine wijndorpjes leidt. Dan daalt u af naar de Adige-vallei en komt u op een fietspad dat u helemaal naar Trento brengt. Stop onderweg bij een van de “Bici Grill” restaurants (fietsers café) en bezoek eeuwenoude dorpjes als Egna en Salorno. Daarna arriveert u in Trento en brengt uw vrije middag door in de stad om deze te verkennen.

Dag 6: Trento – Riva del Garda (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km
Hoogteverschil ca. 350 m

De fiets etappe volgt eerst een fietspad langs het blauwgroene water van de rivier de Adige om vervolgens de stad Rovereto te bereiken (ca. 30 km). Wanneer u in westelijke richting fietst, bereikt u een kleine bergpas, waar een korte afdaling begint die u al een prachtig uitzicht op het Gardameer biedt. Via smalle middeleeuwse steegjes komt u in het oude centrum van Riva del Garda.

Dag 7: Fietstocht rond Riva del Garda (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 390 m

U heeft de keuze om nog een mooie fietstocht te maken of te relaxen in Riva. De fietstocht behelst een spectaculaire rondrit die u naar de “Valle dei Laghi” (Vallei van de meren) leidt. Het nabijgelegen stadje Arco, een mooi schilderachtig stadje vol met palmbomen, is gelegen op de hellingen van een steile rotsformatie met op de top een middeleeuws kasteel. U fietst verder over een fietspad te midden van appelboomgaarden en wijngaarden, naar het Lago di Cavedine, een prachtig alpenmeer met kristalhelder water. Dit is een geweldige locatie om een lunchpauze te nemen. Hier kunt u genieten van het landschap met de imposante rotswanden van Monte Brento en Monte Casale, die honderden meters hoog oprijzen. Vervolgens doorkruist u het rotsachtige gebied van de Marroche di Dro en bereikt u opnieuw het plaatsje Arco. Fiets dan verder naar Torbole en langs de oevers van het Gardameer tot u weer arriveert in Riva del Garda.

Dag 8: Arrivederci Riva del Garda!

Uw fietsvakantie is ten einde. U kunt met de bus of een taxi van Riva del Garda naar Rovereto reizen, tenzij u van tevoren een transfer heeft geboekt. Vanaf het treinstation in Rovereto kunt u ook eenvoudig uw luchthaven van vertrek bereiken. Natuurlijk is het mogelijk om nog een nachtje te verlengen aan het Gardameer.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Dolomieten - Gardameer?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Dolomieten - Gardameer.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Goed georganiseerde reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2024
Fantastische omgeving. Mooie fietspaden. Voldeed aan de voorafgaande informatie. Prima hotels
Lees meer