Fietsvakanties in de Dolomieten

Tijdens een fietsvakantie door de Italiaanse Dolomieten, fietst u door prachtige landschappen, langs mooie wijngaarden en gezellige dorpjes. Met ADE kunt u de Dolomieten gebruiken als startpunt van een prachtige fietsvakantie. Zo kunt u vanuit de bergen naar het Gardameer fietsen of richting het mooie Venetië.

Tijdens een fietsvakantie in de Dolomieten met ADE heeft u onderweg het gemak van het bagagevervoer en verblijft u in goede hotels.

Dolomieten-Venetië
Dolomieten - Gardameer - Italie
Dolomieten - Gardameer - Italie - fietsen
Bekijk alle fotos (4 )

Vanuit de Dolomieten naar het Gardameer

U fietst door de prachtige gletsjerdalen van Zuid-Tirol en Trentino en maakt kennis maken met de traditionele levensstijl in de schilderachtige oude stadjes. U volgt de route over de Alpenpas en daalt vervolgens af naar de oevers van het Gardameer. Onderweg kunt u genieten van de prachtige uitzichten en pauze nemen in leuke stadjes als Schlanders, Merano en Bolzano. Voordat u uw fietsreis eindigt in Riva del Garda.

Fietsvakantie naar Venetië

De Dolomieten kunt u ook gebruiken als een mooi begin voor een fietsvakantie naar Venetië. Vanuit de noordoostzijde van de Dolomieten fietst u richting de Höhlenstein vallei langs het bekende gebergte de "Drei Zinnen" en door het Olympische plaatsje Cortina d'Ampezzo. U fietst over de voormalige Dolomieten spoorlijn naar het mooie Venetië!

Per fiets door de Dolomieten

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!