8-daagse fietsvakantie Dolomieten naar Venetië

Italiaanse dolomieten, Italië

  • Fiets over de oude treinrails van de Dolomieten spoorweg
  • Olympiastad Cortina d'Ampezzo
  • Belluna, stad van de Italiaanse ijsmakers
  • Modestad Treviso
  • Ontdek bruisend Venetië
  • Dagetappes van ca. 30 tot 75 km
Venetië
Venetië
Venetië
Franse Alpen
TODO
TODO
Bekijk alle fotos (9 )

Fietsen over de voormalige Dolomietenspoorlijn!

Vanuit de noordoostzijde van de Dolomieten fietst u richting de Höhlenstein vallei langs het bekende gebergte de "Drei Zinnen" en door het Olympische plaatsje Cortina d'Ampezzo. Volgend langs het oude treinspoor komt u door de plaats Pieve di Cadore, deze plaats staat bekend als de geboorteplaats van Titian. Uw reis vervolgt zicht door de vallei van de ijsmakers en de plaats Ponte nelle in de Alpen, u eindigt in de plaats Belluno. Ook neemt deze individuele fietsvakantie u mee naar Bassano del Grappa, waar u het plattelandsleven zult mee maken. Na een kort bezoek aan het dorpje Asolo zult u vertrekken naar Treviso. De reis wordt fietsend vervolgd langs de prachtige rivier Sile, uiteindelijk zult u in het wonderbaarlijke mooie Venetië arriveren.

Niveau van de fietstour:
De fietstocht naar Venetië is een eenvoudige tour, die de eerste twee dagen het fietspad volgt langs de route van de voormalige Dolomietenspoorweg. Vanaf de derde dag fietst u over rustige zijwegen door kleine, typisch Italiaanse dorpjes en idyllische landschappen in een lichte afdaling en bergop. Op de laatste dag weer vlak door de vlakte. De fietstocht is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Dag 1: Individuele aankomst Hochpustertal (Niederdorf/Toblach)

Inviduele aankomst in uw hotel in Hochpustertal. Parkeergelegenheid aanwezig kort bij het hotel, dit zit bij de prijs inbegrepen (onbewaakt).

Dag 2: Hochpustertal - Cortina d'Ampezzo

Afstand ca. 35 km

U start in Niederdorf en fietst in de Höhlenstein vallei, langs het meer Toblach en de oorlogsbegraafplaats. Kort daarna opent zich een uniek panoramisch uitzicht op de rotsformatie van de 'Drei Zinnen' voordat u de Dürrensee bereikt. Licht omhoog fietst u over het fietspad naar de grens van de twee provincies Bozen en Belluno. Vanaf hier fietst u naar beneden in de richting van het zuiden, u arriveert in Cortina d'Ampezzo met zijn fantastische berglandschap.

Dag 3: Cortina d'Ampezzo - Belluno

Afstand ca. 75 km

Vandaag volgt u voornamelijk het dalende pad langs de oude spoorlijn. Vervolgens fietst u verder door naar het zuiden door de Boite vallei richting Cadore, vanaf hier volgt u een nieuw fietspad die u leidt naar Longarona. Deze plaats is volledig herbouwd in 1963 omdat door een aardbeving de dijken tot overstromen zijn gekomen. Vanaf Longarone fietst u licht heuvelachtig naar Belluno waar u de nacht zal door brengen.

Dag 4: Belluno - Feltre

Afstand ca. 40 km

Vanaf Belluno, de kleine hoofdstad van de provincie, vervolgt de tour zich door een heuvelachtig landschap naar Feltre. Als u richting het noorden kijkt kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Dolomieten.

Dag 5: Feltre - Bassano del Grappa

Afstand ca. 55 km

De eerste paar kilometers zijn gemakkelijk voordat u gaat afdalen naar de Brenta vallei. Als u beneden bent zult u zich verbazen over het prachtige plaatsje Bassano del Grappa. U kunt genieten van een wel verdiend plaatselijk drankje genaamd "grappa". Er zijn genoeg bezienswaardigheden die u kunt bezoeken zoals de Museo Civico of de Piazza della Libertá.

Dag 6: Bassano del Grappa - Treviso

Afstand ca. 55 km

Bij het vertrek uit Bassano del Grappa zult u fantastische villa's tegenkomen die zijn ontworpen door de architect Palladio. U vertrekt naar Asolo en dit is de ideale plaats om even tot rust te komen voordat u verder fietst naar de vlaktes van Treviso, de stad van de waterstrijders. Langs het kanaal zult u verbazingwekkende huizen en winkels tegekomen, dit is de plek om echt Italiaans te kunnen shoppen.

Dag 7: Treviso - Venetië

Afstand ca. 45 km

U fietst langs de rivier Sile richting de Adriatische zee waardoor u vervolgens het prachtige en werelberoemde Venetië kunt bewonderen.

Dag 8: Dag van individueel vertrek of verlenging

Vandaag vertrek u individueel weer naar huis, u kunt eventueel ook uw vakantie verlengen.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Dolomieten naar Venetië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.