8-daagse fietsvakantie Dolomieten naar Venetië

Italiaanse dolomieten, Italië

  • Fiets over de oude treinrails van de Dolomieten spoorweg
  • Olympiastad Cortina d'Ampezzo
  • Belluna, stad van de Italiaanse ijsmakers
  • Modestad Treviso
  • Ontdek bruisend Venetië
  • Dagetappes van ca. 30 tot 75 km
Dolomieten - Venetie
Dolomieten - uitzicht
TODO
Venetie
Dolomieten - uitzicht
Dolomieten-Venetië
Bekijk alle fotos (25 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Hochpustertal (Niederdorf/Toblach)

Inviduele aankomst in uw hotel in Hochpustertal. Parkeergelegenheid aanwezig kort bij het hotel, dit zit bij de prijs inbegrepen (onbewaakt).

Dag 2: Hochpustertal - Cortina d'Ampezzo (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

U start in Niederdorf en fietst in de Höhlenstein vallei, langs het meer Toblach en de oorlogsbegraafplaats. Kort daarna opent zich een uniek panoramisch uitzicht op de rotsformatie van de 'Drei Zinnen' voordat u de Dürrensee bereikt. Licht omhoog fietst u over het fietspad naar de grens van de twee provincies Bozen en Belluno. Vanaf hier fietst u naar beneden in de richting van het zuiden, u arriveert in Cortina d'Ampezzo met zijn fantastische berglandschap.

Dag 3: Cortina d'Ampezzo - Belluno (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

Vandaag volgt u voornamelijk het dalende pad langs de oude spoorlijn. Vervolgens fietst u verder door naar het zuiden door de Boite vallei richting Cadore. Vanaf hier volgt u een nieuw fietspad die u leidt naar Longarona. Deze plaats is volledig herbouwd in 1963 omdat door een aardbeving de dijken tot overstromen zijn gekomen. Vanaf Longarone fietst u licht heuvelachtig naar Belluno waar u de nacht zal door brengen.

Dag 4: Belluno - Feltre (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vanaf Belluno, de kleine hoofdstad van de provincie, vervolgt de tour zich door een heuvelachtig landschap naar Feltre. Als u richting het noorden kijkt, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Dolomieten.

Dag 5: Feltre - Bassano del Grappa (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De eerste paar kilometers zijn gemakkelijk voordat u gaat afdalen naar de Brenta vallei. Als u beneden bent, zult u zich verbazen over het prachtige plaatsje Bassano del Grappa. U kunt genieten van een wel verdiend plaatselijk drankje genaamd "grappa". Er zijn genoeg bezienswaardigheden die u kunt bezoeken zoals de Museo Civico of de Piazza della Libertá.

Dag 6: Bassano del Grappa - Treviso (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Bij het vertrek uit Bassano del Grappa zult u fantastische villa's tegenkomen die zijn ontworpen door de architect Palladio. U vertrekt naar Asolo en dit is de ideale plaats om even tot rust te komen voordat u verder fietst naar de vlaktes van Treviso, de stad van de waterstrijders. Langs het kanaal zult u verbazingwekkende huizen en winkels tegenkomen, dit is de plek om echt Italiaans te kunnen shoppen.

Dag 7: Treviso - Venetië (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U fietst langs de rivier Sile richting de Adriatische zee waardoor u vervolgens het prachtige en werelberoemde Venetië kunt bewonderen.

Dag 8: Dag van individueel vertrek of verlenging

Vandaag vertrekt u individueel weer naar huis, u kunt eventueel ook uw vakantie verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Dolomieten naar Venetië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Dolomieten naar Venetië.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.4
Hotels: 7.6
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.8
Route: 6.6
Dag-tot-dagprogramma: 7.5
Bezienswaardigheden: 6.8
Reisbescheiden: 7.8
8.0
De verzorging was goed en duidelijk.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
De app werkte prachtig, geen enkel; probleem. Ook de verandering die opgetreden was door een afsluiting was goed zichtbaar in de app. Er waren heel goede en minder goede hotels, ook was het zo dat er enkele hotels ver uit het centrum lagen (Mestre, Belluno). Soms was de tocht saai door weinig bezienswaardigheden en/of moesten we te veel op gewone auto wegen fietsen. Ik heb vroeger een andere fietstocht gemaakt in de Veneto en eigenlijk vond ik die toch wel leuker.
8.0
Prima verzorgt
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Mooie afwisselende route met prima hotels. Bagage vervoer en transfer terug was prima verzorgt.
8.0
Goed geregeld. Leuke tochten
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2021
Zeker de moeite waard ! Prachtige tochten, mooie afwisseling. Voornamelijk fietspaden. Verzorgde hotels. De bagage was altijd aanwezig bij aankomst in de hotels wat wel leuk was.
Lees meer
8.0
Goed georganiseerde reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Zeer geslaagde reis, mooie route van van 300 km, goede fietspaden met behoorlijke tot goede hotels. In Toblach hotel zonder diner terwijl in het dorp vrijwel geen restaurants zijn. Bagage vervoer prima. Routebeschrijving niet altijd helder, soms zelfs echte fouten. Geen GPS route. Soms zelf Google maps gebruikt. Mooie halte plaatsen behalve start in Toblach (hotel dorp)en stop in Frente (voor een deel verlaten stad). Afgesloten met bezoek aan Venetië op eigen gelegenheid, gemakkelijk vanuit het hotel 15 min. bus. Terugreis met busje naar Toblach goed geregeld. Ook een dagroute met bus gegaan wegens slecht weer. Geen meerkosten daarvoor. ADE heeft weinig meerwaarde/info, alles uitbesteed aan Funactivetours ter plaatse. Deed dat uitstekend. Reisbescheiden veel te laat, pas op vertrekdag door misverstand ADE-Funactive. Inhoud goed met enkele fouten.
8.0
Zeer leuke, goed georganiseerde vakantie
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juni 2021
Wij (25 & 30j oud) vonden het echt een topreis ! De fietsafstanden waren perfect voor ons, niet te lang, waardoor we elke dag nog zelf de optie hadden bij aankomst om wat extra kilometers te fietsen / of te gaan genieten van de leuke stadjes. Hotels waren - op één na - allemaal in orde. Het mindere hotel was dan ook ineens een heel pak minder, waardoor we een ander hotel zelf hebben geboekt, jammer van het kostenplaatje wel - want dit was helemaal niet in lijn met de andere tophotels. Ik vond het wel jammer dat we niet tijdig hotelinformatie en degelijke kregen, ik vind het namelijk altijd wel fijn deze op voorhand al eens te gaan bekijken. Zelf hadden we onze eigen koersfietsen bij. De routes waren helemaal niet geschikt voor koersfietsen. Dit was helemaal niet vermeld. Wat een geluk dat ik mijn GPS + Garmin-toebehoren allemaal bij had, en dat we per dag onze route konden gaan omvormen naar 'koersfietsvriendelijke routes', want vanuit de organisatie werd hier geen alternatief aangeboden. (kleine tip voor de organisatie: voorzie voor zowel gravel als koersfiets de routes ook op GPX - met een koersfiets was het voor mij namelijk een 'no go' om de routes volgens jullie voorziene app te volgen - tenzij ik op elke splitsing een stop maakte...) Verder wel echt enorm hard genoten van de reis. Bagagetransfert, terugtransfert richting auto, communicatie met organisatie waren allemaal tip top in orde!
Lees meer