Wandelvakanties in Toscane

Ga met ADE op verkenning in Toscane en maak mooie wandelingen door het heuvelachtige landschap. U kunt vele beroemde paden volgen in Toscane tijdens een wandelvakantie. Zo kunt u de Via di Franscesco, de Via Francigena en de Godenweg bewandelen tijdens een wandelvakantie.

Betoverende heuvels bezaaid met cipressen, glooiende wijngaarden en olijfgaarden vormen het decor voor een ontspannen wandelvakantie in Toscane. Verken historische steden zoals Florence, Siena en Pisa te voet en laat u betoveren door de architecturale pracht. Toscane biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en culinaire hoogstandjes voor een wandelvakantie die al je zintuigen prikkelt.

Met ADE kunt u in Toscane mooie wandelvakanties maken, inclusief bagagevervoer en met verblijf in goede hotels.

Toscane wandelpad
Via Francigena - Formello - Rome
Toscane weg naar het strand
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelen in Toscane

Maak vanuit het hart van Toscane, Florence een prachtige wandeling door de Toscaanse heuvels richting de eeuwenoude stad Siena om naar de mooie kust te wandelen. Onderweg geniet u van historische plaatsen, prachtige landschappen en een prachtig uitzicht over de zee als u eenmaal aan de kust bent aangekomen!

De Via Francigena

De weg naar Rome, de Via Francigena (of Via Romea) die vanuit de westelijke Alpen en het Rijnland naar de eeuwige stad leidde, werd eeuwenlang gebruikt door vorsten, keizers, burgers en geestelijken en was waarschijnlijk de belangrijkste route in die tijd. De Via Francigena liep helemaal van Canterbury naar Rome en was een van de oudste wegen in de Europese geschiedenis. Het was de hoofdweg waarlangs honderdduizenden pelgrims passeerden op weg naar Rome. Destijds was de reis niet alleen een avontuur en risicovol, maar een daad van toewijding op zich. Mede daardoor stopten de pelgrims onderweg op plaatsen die door de kerk als heilig werden beschouwd. Met ADE kunt u een deel van Italiaanse route bewandelen!

De Via Degli Dei

De Godenweg, de Via degli Dei verbindt 2 van de belangrijks kunststeden van Italië: Bologna en Florence [Firenze]. Deze zijn verbonden door een oude Romeinse route van Piazza Maggiore in het hart van Bologna naar Piazza della Signoria, hèt hoofdplein van Florence, bakermat van de renaissance.

De voordelen voor uw wandelvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!