8-daagse wandelvakantie Toscane

Toscane, Italië

  • Prachtig Florence - kunst & cultuur in de stad van de Medici
  • Wijngaarden en olijfgaarden in de Chianti-streek
  • Wijnproeverij van de nobele Chianti Classico
  • Middeleeuwse straten, torens en forten
  • De glinsterende Middellandse Zee aan de Toscaanse kust
Toscane blik op San Gimignano
Toscane - rugzak
Toscane - rozenplant
Toscane wandelpad
Toscane uitzicht vanaf San Gimignano
Toscane promenade Cecina Mare
Bekijk alle fotos (20 )

Wandelen door schilderachtig Toscane

Cultuur, genieten en unieke landschappen in ongekende perfectie: dit alles en nog veel meer wacht u op onze langeafstandswandeltocht in Toscane.

Florence, het kloppende hart van Midden-Italië, verwelkomt u op spectaculaire wijze: prachtige paleizen en kathedralen, de David van Michelangelo of de schilderijen van grote meesters als Leonardo da Vinci en Botticelli. Over eenzame paden gaat het door het typisch Toscaanse heuvellandschap van de Chianti-streek naar historische plaatsen als Siena en Volterra. Zo komt u steeds dichter bij de Toscaanse kust.

Op de Via Sale proeft u de zilte lucht van de zee op uw tong. En als u eindelijk uw vermoeide wandelbenen laat relaxen in de turquoise glinsterende golven van de Tyrreense Zee bij Cecina Mare, weet u het zeker: u hebt uw bestemming bereikt!

Niveau van de tour:
U wandelt altijd over goed begaanbare wandelpaden, gravelwegen en paden. De dagelijkse routes lopen langs wijngaarden, bossen en door glooiende heuvels. Enige basisconditie is voldoende voor wandeltijden tot maximaal 4,5 uur. Er is voldoende tijd om in alle rust te genieten van de culturele hoogtepunten van deze unieke regio.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Florence

Uw eerste overnachtingsadres is in Florence. U reist op eigen gelegenheid naar het hotel. Maak gebruik van de mogelijkheid om deze prachtige stad met vele culturele schatten te bezichtigen. Treed in de voetsporen van de Medici door prachtige steegjes en over de Ponte Vecchio naar Piazza della Signoria - het centrum en hart van de historische oude stad.

Dag 2: Florence - Greve in Chianti (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Uw eerste wandeletappe zal het hart van de wandelaar verrukken met alles wat Toscane te bieden heeft in het klassieke droomlandschap. Wijngaarden en bossen, maar ook oude stenen huizen en hoge cipressenlanen flankeren uw pad - Toscane als in een prentenboek. Greve in Chianti nodigt u uit om de arcades op het levendige plein te verkennen. Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 3: Greve in Chianti - Castellina in Chianti (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Over eenzame bospaden en langs talrijke wijnboerderijen wandelt u richting Panzano, een klein dorpje uit de Etruskische periode dat zeker de moeite waard is. Door gouden korenvelden en wijngaarden loopt u naar Lucarelli, alvorens u met een korte busrit het middeleeuwse Castellina met zijn historische stadsmuur bereikt. Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 4: Castellina in Chianti - Siena (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 500 m

In de voetsporen van de pelgrims leidt uw pad u slechts een gedeelte van de route over de Via Romea, de weg naar de Eeuwige Stad. Uw etappebestemming is de betoverende stad Siena, beroemd om de traditionele Palio-paardencompetitie, talrijke fantastisch bewaard gebleven stadspoorten uit de middeleeuwen, evenals de bakstenen gebouwen langs het halfronde Piazza del Campo. Wandeltijd: ca. 4,5 uur.

Dag 5: Siena - San Gimignano (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Vandaag gaat het naar Colle Val d'Elsa. Verken het historische fort en bewonder de middeleeuwse architectuur van Colle voordat u door wijngaarden en langs stromende rivieren naar het "Manhattan van Toscane" loopt. Dit is zoals uw bestemming San Gimignano wordt genoemd vanwege het skyline-achtige silhouet. Slenter door de vele kleine steegjes en bewonder de schijnbaar eindeloze torens. Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 6: San Gimignano - Volterra (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 500 m

In het natuurgebied Monte Nero ontdekt u groene bossen en de "Cascate della Strolla", een kleine waterval met kristalhelder water. De oude zouthandelsroute Via del Sale voert u langs de toegankelijke Etruskische grafkamers naar de albasten stad Volterra. Verken de middeleeuwse klokkentoren hoog boven de stad, het panoramische uitzicht over de oude stad zal u daarvoor belonen. Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 7: Volterra - Cecina Mare of omgeving (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km

Aan het einde van uw wandelweek wacht de Toscaanse kust op u met een uitgebreide wandeling door de Pineta van Cecina, een enorm dennenbos met talloze kronkelende paden en paden. Geniet van uw laatste avond in Toscane met een glas Chianti en met uitzicht op de turquoise schittering van de Tyrrheense Zee, terwijl de twee eilanden Elba en La Gorgona stilletjes wegzakken aan de horizon in het avondrood. Wandeltijd: ca. 3 tot 4 uur.

Dag : Cecina Mare of omgeving - terugreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. U reist terug naar huis en verlengt nog een paar dagen aan de Toscaanse kust.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Toscane?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Toscane.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Prima geregeld via lokale agent
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Contact met organisatie ter plekke, via de lokale agent, was heel goed. Snelle reactie op telefoontje en WhatsApp. Heel hulpvaardig en goede oplossingen waar nodig. De kwaliteit van de hotels op de route was boven verwachting goed, op hele mooie locaties en sommigen met prachtig uitzicht vanaf de kamer. De bagage stond elke keer klaar in het volgende hotel. Een "nadeel" vonden wij dat we hier en daar met de bus (lokaal of per bus) naar het begin- of eindpunt van de wandeling moesten. Vanwege de veiligheid (lopen langs een drukke weg) kon het echter niet anders. Al met al zeker een aanrader!
8.0
Leuke reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
De wandelroutes waren over het algemeen goed en voor zover mogelijk gevarieerd en goed begaanbaar. Ook de aanwijzingen doorgaans voldoende. De hotels uitstekend op t laatste hotel na. Het hotel in Cecina was niet in verhouding tot de rest. Beter een hotel iets verder van t strand dan dit hotel. Het ontbijt was er ronduit slecht zeker in verhouding tot de andere hotels. Wat bijzonder jammer was de slechte informatie vooraf over het openbaar vervoer. Het was bijzonder stressvol. Een aantal wandelaars heeft boetes gekregen Dit had allemaal voorkomen kunnen worden door betere informatie vooraf of zelfs beter door vervoerbewijzen te regelen voor de reizigers.
Lees meer