10-daagse wandelvakantie Via di Francesco, Chiusi naar Assisi

Toscane, Italië

  • Via di Francesco, een moderne pelgrimsroute
  • Chiusi della Verna en Assisi: oude steden met een rijke historie
  • Onderweg volop kloosters, kapellen en kerken
  • Pittoreske en rustige middeleeuwse dorpjes
  • Prachtige landschappen en authentieke natuur
  • Vriendelijke bewoners, heerlijke kazen, salami en wijnen
Via di Francesco - Fort van Assisi
Via di Francesco - panorama wandelen Umbrië
Via di Francesco - Assisi
Via di Francesco - Flora van Umbrië
Via di Francesco - Basilica van Assisi
Via di Francesco - Biscina kasteel
Bekijk alle fotos (19 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Chiusi della Verna

U arriveert in Chiusi della Verna. Als u tijdig arriveert dan kunt u het Franciscaanse Heiligdom bezoeken, het klooster van Santuario della Verna. Deze heilige plaats is iedere dag van het jaar geopend van 6.30 tot 19.30 uur (22.00 uur in de zomer). Let op: om het heiligdom binnen te gaan, dient u uw borst en armen te bedekken en een broek/rok te dragen tot aan de knieën. Kijk voor meer informatie op http://www.laverna.it/en

Dag 2: Chiusi della Verna – Caprese Michelangelo (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 750 m

U wandelt langs de rand van de Alpe di Catenaia, gelegen tussen de valleien van de Arno en Tiber. Geniet tijdens uw wandeling van de vele panoramische uitzichtpunten met vergezichten over de Casentino- en de Valtiberina-valei.
Wandeltijd ca. 4 uur

Dag 3: Caprese Michelangelo – Anghiari (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 750 m

Na de bezienswaardigheden in de 13e-eeuwse kerk van San Giovanni Battista oftewel Johannes de Doper te hebben bezocht, de kerk waar Michelangelo werd gedoopt, wandelt u door de Valtiberina-vallei. U wandelt over het platteland rondom Anghiari, doorkruist heuvels met kastelen op de top, loopt door middeleeuwse dorpjes en plaatsjes en langs parochiekerken. Het landschap is prachtig en de weidse uitzichten zijn geweldig. Als u naar het westen kijkt is het makkelijk om de imposante bergketen Alpe di Poti te herkennen, met in het noorden de Alpe di Catenaia. Kijkend richting het zuiden ziet u de egale vlakte van de rivier de Tiber en richting het oosten de Alpe della Luna. Zodra u aankomt in Anghiari, bezoek dan beslist dit prachtige middeleeuwse plaatsje en drink een drankje in “Giardini del Vicario” op de Piazza del Popolo. Vanaf deze heerlijke café-wijnbar heeft u een schitterend uitzicht over de vallei.
Wandeltijd ca. 7 uur

Dag 4: Sansepolcro – Citerna (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Een korte transfer brengt u in de ochtend van Anghiari naar Sansepolcro. De wandeling van vandaag is een lange wandeling door de vallei die de loop van de rivier de Tiber volgt. De route verbindt de twee belangrijkste plaatsen van Valtiberina-vallei. Als u het centrum van Sansepolcro achter u laat dan kunt u zich onderdompelen in dit overdadige landschap en vele uren doorbrengen tussen maïs-, tarwe- en tabaksvelden, weilanden en langs landhuizen.
Wandeltijd ca. 5 uur

Dag 5: Citerna – Città di Castello (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 800 m

De route volgt de rivier de Tiber en doorkruist een van de meest gecultiveerde valleien van Italië (Valtiberina). Het belangrijkste en bekendste product is tabak, dat wordt gebruikt voor de productie van de Toscaanse sigaren. De wandeling van is nagenoeg vlak en loopt over landweggetjes en paden parallel aan de rivier. De akkers en weilanden worden afgewisseld met goed onderhouden vegetatie langs de oevers met populieren en wilgen. In dit gebied is het niet moeilijk om veel roof- en watervogels te spotten, zoals de grauwe kiekendief, de blauwe reiger, de kleine zilverreiger, de nachtreiger en het waterhoen.
Wandeltijd ca. 7 uur

Dag 6: Città di Castello - Pietralunga (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 630 m

Een korte transfer brengt u naar het uitgangspunt voor een wandeling door een mooie bosrijke omgeving naar Pietralunga, een landelijk dorpje op ca. 566 m hoogte. De oude stad met zijn steile straatjes, de kerken van Madonna dei Rimedi en Pieve di Urbino zijn echt een bezoek waard. U kunt op twee verschillende locaties uitstappen en dus kiezen tussen een korte en een langere wandeling.
Wandeltijd ca. 5 uur

Dag 7: Pietralunga – Mocaiana - Gubbio (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 600 m

Vanuit Pietralunga wandelt u door een schilderachtig landschap langs de kloosters van San Pietro en San Benedetto. De abdij van San Benedetto dateert uit de twaalfde eeuw en was ooit een belangrijk referentiepunt voor de pelgrims. Het laatste gedeelte gaat per taxi naar Gubbio. De stad Gubbio is beslist een uitgebreid bezoek waard. Het is een van de mooist bewaard gebleven middeleeuwse stadjes met imposante gebouwen en kerken. In Gubbio worden nog veel traditionele festiviteiten in ere gehouden.
Wandeltijd ca. 5 uur

Dag 8: Gubbio – Valfabbrica (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 330 m

De wandeling van vandaag is vrij lang, over de heuvels die Gubbio scheiden van Valfabbrica. De route biedt adembenemende uitzichten tot aan de berg Monti Sibillini. Het is een zeer mooie wandeling door het prachtige landschap in het hart van Umbrië. U wandelt verder door een prachtige vallei op de "Sentiero Francescano" naar Valfabbrica.
Wandeltijd ca. 7 uur

Dag 9: Valfabbrica – Assisi (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 520 m

Het is een prachtige route langs de heuvels van Umbrië vanaf Valfabbrica, dat een rustig stadje is, in de middeleeuwen een belangrijk fort. De torens en een deel van de muren zijn goed bewaard gebleven. Boven op de hellingen kunt u genieten van het landschap om u heen, met bossen, velden, landhuizen en parochiekerken met daarboven de toppen van de Apennijnen. Assisi verschijnt op de helft van de wandeling, wanneer u op een prachtig panoramisch punt boven op een heuvel bent.
Wandeltijd ca. 4 uur

Dag 10: Arrivederci Assisi!

Uw wandelvakantie eindigt na het ontbijt, tenzij u nog een verlengingsnacht geboekt heeft.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse wandelvakantie Via di Francesco, Chiusi naar Assisi?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid