8-daagse wandelvakantie Via Francigena "de laatste 100 km"

Toscane, Italië

  • Wandelen over één van de oudste pelgrimswegen van Europa
  • Fascinerende landschappen zoals het meer van Bolsena en de tufsteenkloven
  • Oude Etruskische dorpen en historische bezienswaardigheden: Necropolis, de vesting van de pausen
  • De eeuwenoude stad Sutri en zijn Romeinse amfitheater
  • Wandeletappes van ca. 16 tot 27 km
wandel de laatste 100 km
wandel de laatste 100 km
wandel de laatste 100 km
wandel de laatste 100 km
wandel de laatste 100 km
wandel de laatste 100 km
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Montefiascone

U arriveert in Montefiascone dat gelegen is op de top van een heuvel en een heerlijk uitzicht biedt over het meer van Bolsena en de omgeving. Deze pauselijke stad heeft veel middeleeuwse monumenten en kerken die beslist een bezoek waard zijn.

Dag 2: Montefiascone – Viterbo (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 350 m

De route vanuit Montefiascone gaat over een vlakte die gelegen is tussen het meer van Bolsena en het Monti Cimini-gebergte. De contouren van de heuvels zijn afgevlakt en zorgen daardoor voor een weids uitzicht over het hele gebied. Er is geen bewoonde bebouwing langs de route, maar wel enkele oude fonteinen waaruit gedronken kan worden. Als u in Viterbo arriveert neem dan de tijd om de mooie oude stad te bezoeken.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 3: Viterbo – Vetralla (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 300 m

In het eerste deel van de route van vandaag maakt u kennis met de uitgeholde Etruskische wegen en kunt u zich onderdompelen in het typische Etruskische landschap. Er zijn geen dorpen gelegen langs de route naar Vetralla. Het diner in uw accommodatie vanavond is inbegrepen.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 4: Vetralla – Sutri via Capranica (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km
Hoogteverschil ca. 470 m

Er staat een vrij lange wandeltocht op het programma voor vandaag. Vanaf Vetralla wandelt u langs de rand van de vulkaan, waarvan de krater in het verleden de oorsprong is van het huidige Lago di Vico. Vervolg de route over het Etruskische platteland tot u het kleine dorpje Capranica bereikt. Vanaf hier loopt u naar beneden naar een tufsteenkloof door de beek te volgen. Het parcours is zeer bijzonder en kan soms wat lastig zijn door het verhoogde water in de beek. Uiteindelijk arriveert u bij uw accommodatie in Sutri waar u kunt genieten van een heerlijk diner.
Wandeltijd ca. 7 uur

Dag 5: Sutri – Campagnano di Roma (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 380 m

Het eerste deel van de route loopt over velden tot aan Monterosi en daarna tot u de watervallen van Cascate di Monte Gelato bereikt, gelegen in het Valle del Treja Regional Park. Hier kunt u even uitrusten en opfrissen. Vervolgens loopt u over een bijzondere weg die naar de toegang van Campagnano leidt. Om de wandeling van deze dag in te korten is het mogelijk om een transfer in de ochtend te bespreken (bij boeking reserveren) naar het pittoreske dorpje Monterosi, vanwaar u vervolgens naar Campagnano di Roma wandelt.
Wandeltijd ca. 7 uur

Dag 6: Campagnano – La Giustiniana (ca. 28 km)
Afstand ca. 28 km
Hoogteverschil ca. 520 m

De route wordt vervolgd over het Romeinse platteland. De tocht is vrij vlak over onverharde wegen of landpaden, met slechts enkele heuvels in het laatste deel. U dient een beek over te steken en dit kan soms wat lastig zijn bij omstandigheden met hoog water.
Wandeltijd ca. 7 uur

Dag 7: La Giustiniana - Rome (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Na het ontbijt vertrekt u voor de laatste wandeletappe van uw moderne “pelgrimstocht” over de Via Francigena naar Rome, de “Eeuwige Stad”. U kunt ervoor kiezen om Rome per openbaar vervoer te bereiken of naar Rome te wandelen. Een deel van de wandeling naar de stad gaat door het Riserva Naturale dell'Insugherata, wat ook het begin is van de Via Appia Antica. Dit park is een prachtig natuurreservaat op een korte afstand van de bruisende stad Rome. Als u de eeuwige stad nadert dan kunt u een stop maken voor een triomfantelijke foto bij de Belvedere Monte Mario. Vanaf dit uitzichtpunt in het noordwesten van de stad kunt u een glimp opvangen van de koepel van de St. Pieter Kathedraal. Hierna daalt u af naar de stad om uiteindelijk op het bekende St. Pieter Plein te arriveren. Niet alleen uw eindpunt maar ook het eindpunt van de vele pelgrims door de eeuwen heen. U zult onmiddellijk gefascineerd raken door de prachtige geschiedenis, monumenten en de archeologische plaatsen in Rome. Als u uw beschikbare tijd in Rome zo goed mogelijk wilt besteden, is het mogelijk om het grootste deel van de route van vandaag met de lokale bus en trein te reizen. Houdt u er dan wel rekening mee dat het mogelijk is dat u uw eigen bagage mee moet nemen.
Wandeltijd ca. 6 uur

Dag 8: Arrivederci Roma!

U heeft de laatste 100 km van de Via Francigena met succes afgelegd. Uw wandelvakantie is nu ten einde. Natuurlijk kunt u nog een nachtje verlengen in de Eeuwige Stad!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Via Francigena "de laatste 100 km"?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid