8-daagse wandelvakantie door de hak van Italië

Basilicata, Italië

  • Begin in Matera, de stad van de Rotsen en zijn specialiteiten, zoals het “Brood van Matera”
  • Wandel door de olijfgaarden van de Itra-vallei
  • Breng een bezoek aan de barokke steden Lecce en Martina Franca
  • Wandel in de hak van Italië en bewonder de kustlijn van Otranto
Uitzicht Ostuni - Apullie - Italie
Ostuni - Puglia
Martina Franca - Apullie - Italie
Alberobello - Puglia
Alberobello - Puglia
Olijfboom - Apullie - Italie
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Matera

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Matera. Welkom in de City of Rocks!

Dag 2: Matera en het Park van Rotskerken (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Vandaag maakt u vanuit Matera een rondwandeling in het natuurpark “Chiese Rupestri” (rotskerken) van Matera. Aan het einde van de wandeling komt u weer terug bij uw hotel in Matera.

Dag 3: Matera - Alberobello (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 120 m

Vandaag laat u het mooie Matera achter u. Na het ontbijt is er een privé transfer naar de Itria Vallei. Vandaag brengt het de wandeling u naar het dorp Locorotondo via een wandeling over de Greenway of Puglia Aquaduct, het langste aquaduct van Europa. Locorotondo is één van de mooiste dorpjes in de Itria Vallei en is gelegen op een heuveltop. U kunt hier dwalen door de kronkelende straatjes en genieten van prachtige uitzichten. Aan het einde van de dag volgt de een trein of busreis naar Alberobello (niet inbegrepen).

Dag 4: Rondwandeling Martina Franca (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 120 m

Vanuit het hotel in Alberobello wandelt u naar Martina Franca. Alberobello is beroemd om de vele trulli die zich hier bevinden, als u tijd heeft, wandel vooral even door het oude stadje en bekijk de trulli van binnen! Uw wandeling van vandaag brengt u naar Martina Franca, deze stad werd ooit volledig omringt door hoge muren, helaas is hier niet veel meer van overgebleven naast de stadpoorten. In Martina Franca vindt u een prachtige kathedraal, mooie palazzi en heel veel witte huizen. U keert terug met de directe lijn van het FSE-openbaar vervoer (trein of bus) naar Alberobello voor de overnachting (niet inbegrepen).

Dag 5: Alberobello – Natuurpark Dune Costiere – Ostuni (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 100 m

Vandaag laat u de trulli stad Alberobello achter u. Na het ontbijt heeft u een privé transfer naar het startpunt in de buurt van een Masseria (oude boerderij), vanaf hier wandelt u door het natuurpark Dune Costiere richting Ostuni. U pauzeert met een proeverij in een kleine familieboerderij, omringd door al deze natuur. U kunt ook ervoor kiezen om een omweg te maken naar het heiligdom van San Biagio. Voordat u in Ostuni aankomt, passeert u ook het Archeologisch Park van Santa Maria di Agnano.
Ook Ostuni is een prachtig wit stadje in Puglia, neem hier de tijd om door het oude centrum te dwalen en de prachtige pandjes te bekijken. Hier en daar heeft u prachtige uitzichten over de natuur en de Adriatische zee.

Dag 6: Ostuni – Nationaal Park Dune Costiere – Lecce (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 120 m

Na het ontbijt wandelt u over voornamelijk onverharde paden en wegen bergafwaarts, richting de zee, naar de rand van het Regionaal Natuurpark Dune Costiere en verder naar de kust bij Lido Morelli. Vanaf hier volgt de privé transfer naar Lecce. U overnacht vanavond in Lecce, een prachtige oude stad.

Dag 7: Lecce – Otranto – Lecce (ca. 8 km)
Afstand ca. 8 km
Hoogteverschil ca. 80 m

Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid naar Otranto. Vanaf hier maakt u een mooie wandeling in het zuiden van Otranto: u kunt genieten van de baai van Orte en de verlaten bauxietgroeve, of Blue Lake, voor een adembenemend beeld vol kleuren. U keert terug met de directe lijn van het openbaar vervoer van FSE (trein of bus, niet inbegrepen) naar Lecce voor de overnachting.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie in de hak van Italië. Als u nog tijd heeft om een extra dag bij te boeken, raden wij dat ten zeerste aan! Lecce is een prachtige oude, barokke stad waar u zich zeker een dag kunt vermaken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie door de hak van Italië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.