8-daagse wandelvakantie Napels en de Amalfikust

Campanië, Italië

  • Ontdek de beroemde stad Napels
  • Breng een bezoek aan Pompeï en de Vesuvius
  • Bewonder de natuur van de Amalfikust
  • Geniet van de prachtige uitzichten tijdens de wandeltochten
Napels en Amalfikust - Italie
Pompeij Italië
Positano Italië Amalfikust
Ravello Italië Amalfikust
Sentiero di Limoni Amalfi Italië
Sentiero di Limoni Amalfi Italië
Bekijk alle fotos (21 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Napels

Welkom bij de wandelvakantie Napels en de Amalfikust. Al op weg van de luchthaven naar het hotel krijgt u de gelegenheid om u onder te dompelen in de "chaos van de stad". Wees niet bang, wat in uw ogen wanorde lijkt, is het teken van een stad die wemelt van het leven. Napels is geschiedenis, architectuur en kunst, maar u kunt dit alles niet los zien van de inwoners, wat deze stad nog fascinerender maakt. U reist op eigen gelegenheid naar het eerste hotel van uw wandelvakantie, een transfer vanaf de luchthaven van Napels is bij te boeken.

Dag 2: Vrije dag in Napels

Laat u verrassen door de schoonheid van Napels. Kijk gewoon omhoog en sta versteld van de details van een historisch gebouw, de ingang van een kerk of gewoon een glimp van een steegje. Proef de smaak van de stad in de centrale Via dei Tribunali: daar vindt u de beroemde pizzeria's Sorbillo en Dal Presidente. Ga op zoek naar de pracht van de Gesluierde Christus, de pracht van het klooster van Santa Chiara, de kleurrijke Via dei Presepi of neem deel aan een rondleiding door de ondergrondse gangen van Napels. Of, als u al bekend bent met Napels, neem dan de Circumvesuviana richting Herculaneum om de prachtige archeologische vindplaats te bezoeken, of ga verder naar de Vesuvius en beklim de beroemde vulkaan. Vanaf hier kunt u het prachtige uitzicht bewonderen.

Dag 3: Bezoek Pompeï en Amalfi

Nadat u afscheid heeft genomen van de straten en steegjes van Napels, neemt u de Circumvesuviana (trein) naar Pompeï. Deze fascinerende plek toont een stad die verwoest, maar tegelijkertijd bewaard is gebleven door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, en wandelend over de paden van die tijd, lijkt het of u een ver tijdperk herbeleeft. In de namiddag volgt de transfer naar Amalfi. Amalfi werd in 1997 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, als u hier door de steegjes loopt, begrijp u waarom. U overnacht vanavond in Amalfi.

Dag 4: Wandeltocht over de Sentiero dei Limoni (ca. 7 km)
Afstand ca. 7 km
Hoogteverschil ca. 380 m

Na het ontbijt maakt u zich klaar om een van de meest fascinerende plekken in Napels en de mooiste Amalfi-wandelpaden te bewandelen, Sentiero dei Limoni (The Lemon Trail). Het is een schilderachtige route op de landtong tussen de steden Minori en Maiori. U begint de wandeldag met een korte busrit naar Maiori. Wandelend over de Sentiero dei Limoni kunt u de uitgestrektheid van de gecultiveerde terrassen bewonderen, als penseelstreken van groen die het blauw van de zee omgorden. De geur van citroenen zal uw neusgaten bedwelmen. Op deze gronden worden met speciale technieken de citroenen van de kust verbouwd, bekend als "sfusato amalfitano". Als u Minori passeert, gaat u de hoogte in naar het kleine dorpje Torello, waar u de kerk van San Michele Arcangelo bereikt met zijn unieke panorama over de zee. Daal ten slotte af naar Atrani om terug te keren naar uw hotel in Amalfi.

Dag 5: Valle delle Ferrière en dei Mulini (ca. 7 km)
Afstand ca. 7 km
Hoogteverschil ca. 360 m

Vandaag maakt u wederom vanuit het hotel in Amalfi een wandeltocht. Na het ontbijt bereikt u de stad Ravello met de openbare bus: UNESCO-site, gelegen op 365 meter boven de zeespiegel, biedt extatische landschappen en de architectonische schoonheid van de villa's. De wandelroute van Ravello naar Pontone omvat een natuurpad waaraan de artistieke waarde van de gebouwen uit het tijdperk van het hertogdom Amalfi is toegevoegd. Loop door de terrassen naar het middeleeuwse dorp Pontone. Het laatste stuk gaat u verder door de vallei van Ferrière en molens waar de ruïnes van oude papierfabrieken verspreid liggen. Water zal het kenmerkende element van de route zijn, de waterstromen hebben de papierfabrieken van de nodige energie voorzien.

Dag 6: Amalfi - Agerola (ca. 9 km)
Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vandaag laat u de stad Amalfi achter u en verbindt de wandeling Amalfi met het dorp Pogerola - 700 treden in een aangename en schaduwrijke klim - en met het beboste deel van dat dorp, bekend om zijn kastanje bossen. Vervolgens wandelt u over een mooi deel van het hoge pad van Valle delle Ferrière en slaat u dan af richting de berg Murillo: de paden zijn overwegend gemakkelijk, maar ga altijd voorzichtig te werk, want dit zijn bergpaden! Het laatste deel van de wandeling van vandaag gaat over een steil afdalende trap en leidt uiteindelijk naar het kleine dorpje San Lazzaro di Agerola, waar u zult overnachten.

Dag 7: Wandeltocht de Pad van de Goden (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 640 m

Vanuit uw hotel maakt u vandaag een mooie relatief lange wandeltocht.
Het “Pad van de Goden” tussen de kustpaden van Amalfi verbindt het gehucht Bomerano di Agerola met Nocelle di Positano. De wandeling slingert over een pad met uitzicht op de zee, het uitzicht is één van de vlaggenschepen van de kust van Amalfi. Op deze route ontmoet u de Grot van Koekjes (Grotta del Biscotto), zo genoemd naar de brosheid van de rots en waar u de overblijfselen van de rotsachtige architectuur kunt bewonderen die typisch zijn voor dit gebied. Natuur, zon en zee begeleiden u langs de kust van Amalfi, waar u versteld zult staan door de schoonheid van deze omgeving. De laatste afdaling brengt u naar het meest elegante en bekende centrum van de Amalfikust: Positano. U keert terug naar Agerola met het openbaar vervoer voor de laatste overnachting.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie in deze prachtige omgeving van Italië. Als u nog even tijd heeft kunt u het centrum van Agerola verkennen, hier vindt verschillende kerken en tevens bewaart Agerola een architectonisch en landschappelijk erfgoed: Kasteel Lauritano.
Vliegt u vanaf Napels weer terug naar huis? Dan kunt u ook een terugtransfer bij boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Napels en de Amalfikust?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.