8-daagse wandelvakantie van het Gardameer naar Venetië

Gardameer, Italië

  • Mediterraanse flair aan het Gardameer
  • Cultuur en historische in eeuwenoude dorpen
  • Wandelen op hoog niveau met prachtige vergezichten
  • Trento en Venetië
  • Via Claudia, Ponte Vecchio, San Marcoplein
Gardameer naar Venetië - Ponte degli alpini
Wandeling van Gardameer naar Venetië onderweg
Venetië gondelaar
Alta Via Tabacco wegbewijzering
Gardameer naar Venetië - marktplaats
Gardameer naar Venetië - valsugana
Bekijk alle fotos (40 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Riva del Garda

Op eigen gelegenheid reist u naar het starthotel in Riva del Garda prachtig gelegen aan het Gardameer.

Dag 2: Riva del Garda - Pietramurata (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Uw wandelvakantie begint echt in Ceniga. U loopt door de wijngaarden van de Sarca-vallei. Al snel wordt u begroet door een enorm rotsgebied, dat doet denken aan een steenwoestijn. Met uitzicht op Lago di Cavedine, passeert u fruit- en groentevelden alvorens u het kleine stadje Pietramurata bereikt dat omgeven wordt door de hoogste rotswanden van het Garda-gebergte in de Sarca-riviervallei. Wandeltijd: ca. 4 uur

Dag 3: Pietramurata - Trento (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Allereerst gaat het per bus langs het beroemde Castello di Toblino naar de "Vallei van de meren". U wandelt naar het meer van Terlago, waar het hoge pad van de Heilige Vigil begint. Eenzame bossen en karstplateaus brengen u naar oude forten en gebouwen. Geniet van het fantastische uitzicht op de Adige-vallei onder u en de Dolomieten om u heen waarna u afdaalt naar Trento. Een bezoek aan de oude stad met zijn talrijke kerken en "palazzi" mag niet ontbreken.
Wandeltijd: ca. 4,5 uur

Dag 4: Trento - Levico Terme (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Een korte treinrit en wandeling brengen u naar het romantische centrum van Pergine. De historische Romeinse weg, Via Claudia Augusta, voert u vervolgens hoog boven het enorme Lago di Caldonazzo naar het meer van Levico. Het meer nodigt uit om een verfrissende duik te nemen voordat u arriveert in het mooie kuuroord Levico.
Wandeltijd: ca. 3,5 tot 4 uur

Dag 5: Levico Terme - Borgo Valsugana (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 650 m

Vandaag staat een prachtige wandeling op grote hoogte op het programma. Over de alpenweiden met als decor hoge rotswanden en vergezeld door watervallen en ruisende bergbeekjes, bereikt u een kunsttentoonstelling in de open lucht. Via de Sentiero Don Cesare loopt u naar de Cipriani-berghut, tijd om even uit te rusten onder de steile bergtoppen. Even klimmen en dan bereikt u Borgo Valsugana met de typisch Venetiaanse bruggen en arcades.
Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 6: Borgo Valsugana - Bassano del Grappa (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Beklimming naar de Alta Via del Tabacco, een mooi pad hoog boven de Brenta-vallei. Via de hermitage van San Bovo bereikt u weer de vallei en loopt u ontspannen langs de groene Brenta rivier. Steek de beroemde brug Ponte Vecchio over naar Bassano del Grappa.
Wandeltijd: ca. 4,5 uur

Dag 7: Bassano del Grappa - Venetië/Mestre (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 20 m

Over houten bruggen en loopbruggen loopt u het unieke natuurpark van de rivier de Sile in. Dan volgt u de beroemde fietsroute München-Venetië die u Quarto d´Altino leidt. Met de trein reist u dan naar uw etappebestemming gelegen op het vasteland voor Venetië. Van hieruit zijn er uitstekende busverbindingen naar het centrum van deze wereldberoemde lagunestad. Aan het einde van de reis wacht u een kleine grappa-proeverij niet ver van het San Marcoplein!
Wandeltijd: ca. 4 uur

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. Natuurlijk kunt u nog een paar dagen verlengen om de stad Venetië te verkennen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie van het Gardameer naar Venetië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.