8-daagse wandelvakantie van het Gardameer naar Venetië

Gardameer, Italië

  • Mediterraanse flair aan het Gardameer
  • Cultuur en historische in eeuwenoude dorpen
  • Wandelen op hoog niveau met prachtige vergezichten
  • Trento en Venetië
  • Via Claudia, Ponte Vecchio, San Marcoplein
Gardameer naar Venetië - Bassano
Gardameer naar Venetië - rivier de
Venetië gondelaar
Gardameer naar Venetië - meer levico
Gardameer naar Venetië - meer di cavedine
Gardameer naar Venetië - Ponte degli alpini
Bekijk alle fotos (40 )

Wandelvakantie van het Gardameer naar Venetië

Deze wandelvakantie wordt getypeerd door bergen en meren, grappa en de Italiaanse palazzi.

Vanaf de noordoever van het Gardameer wandelt u over oude pelgrimspaden door de Sarca-vallei naar de Adige-vallei van Trento. Om de Adriatische Zee te bereiken leidt de route u dan via de rustige vallei van Valsugana, door de Romeinen al gebruikt als Via Claudia. Deze omgeving staat bekend om de keizerlijke thermale baden, historische kastelen en levendige stadscentra die uitnodigen om 's avonds te verkennen. U beleeft de bergen van het Gardameer, de Vicentine Alpen, de hoge toppen van de Cima Dodoci en maakt kennis met de rivieren Brenta, Sile, Sarca en Etsch. Glinsterende meren en hoge bergen zijn uw constante metgezellen. De wandelpaden hoog boven de Brenta-vallei leiden u naar beneden in het wijngebied van Bassano del Grappa. Via het indrukwekkende rivierlandschap van het Sile Natuurpark bereikt u het lagunegebied van het UNESCO Werelderfgoed Venetië.

Karakter van de tour:
U wandelt over afwisselende wandelwegen en paden, deels over grindwegen en bospaden. Slechts enkele delen zijn rotsachtig en smal, verder zijn de paden gemakkelijk te bewandelen. Ook kortere en eenvoudigere varianten kunnen bijna overal worden gekozen. De routes voeren over goede paden langs rivieren, meren en door bossen. U wandelt vaak hoog boven de vallei waardoor u kunt genieten van heerlijke vergezichten.

Wandelen met de hond
Op deze wandelreis kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Individuele aankomst in Riva del Garda

Op eigen gelegenheid reist u naar het starthotel in Riva del Garda prachtig gelegen aan het Gardameer.

Dag 2: Riva del Garda - Pietramurata

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Uw wandelvakantie begint echt in Ceniga. U loopt door de wijngaarden van de Sarca-vallei. Al snel wordt u begroet door een enorm rotsgebied, dat doet denken aan een steenwoestijn. Met uitzicht op Lago di Cavedine, passeert u fruit- en groentevelden alvorens u het kleine stadje Pietramurata bereikt dat omgeven wordt door de hoogste rotswanden van het Garda-gebergte in de Sarca-riviervallei. Wandeltijd: ca. 4 uur

Dag 3: Pietramurata - Trento

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Allereerst gaat het per bus langs het beroemde Castello di Toblino naar de "Vallei van de meren". U wandelt naar het meer van Terlago, waar het hoge pad van de Heilige Vigil begint. Eenzame bossen en karstplateaus brengen u naar oude forten en gebouwen. Geniet van het fantastische uitzicht op de Adige-vallei onder u en de Dolomieten om u heen waarna u afdaalt naar Trento. Een bezoek aan de oude stad met zijn talrijke kerken en "palazzi" mag niet ontbreken.
Wandeltijd: ca. 4,5 uur

Dag 4: Trento - Levico Terme

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Een korte treinrit en wandeling brengen u naar het romantische centrum van Pergine. De historische Romeinse weg, Via Claudia Augusta, voert u vervolgens hoog boven het enorme Lago di Caldonazzo naar het meer van Levico. Het meer nodigt uit om een verfrissende duik te nemen voordat u arriveert in het mooie kuuroord Levico.
Wandeltijd: ca. 3,5 tot 4 uur

Dag 5: Levico Terme - Borgo Valsugana

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 650 m

Vandaag staat een prachtige wandeling op grote hoogte op het programma. Over de alpenweiden met als decor hoge rotswanden en vergezeld door watervallen en ruisende bergbeekjes, bereikt u een kunsttentoonstelling in de open lucht. Via de Sentiero Don Cesare loopt u naar de Cipriani-berghut, tijd om even uit te rusten onder de steile bergtoppen. Even klimmen en dan bereikt u Borgo Valsugana met de typisch Venetiaanse bruggen en arcades.
Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 6: Borgo Valsugana - Bassano del Grappa

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Beklimming naar de Alta Via del Tabacco, een mooi pad hoog boven de Brenta-vallei. Via de hermitage van San Bovo bereikt u weer de vallei en loopt u ontspannen langs de groene Brenta rivier. Steek de beroemde brug Ponte Vecchio over naar Bassano del Grappa.
Wandeltijd: ca. 4,5 uur

Dag 7: Bassano del Grappa - Venetië/Mestre

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 20 m

Over houten bruggen en loopbruggen loopt u het unieke natuurpark van de rivier de Sile in. Dan volgt u de beroemde fietsroute München-Venetië die u Quarto d´Altino leidt. Met de trein reist u dan naar uw etappebestemming gelegen op het vasteland voor Venetië. Van hieruit zijn er uitstekende busverbindingen naar het centrum van deze wereldberoemde lagunestad. Aan het einde van de reis wacht u een kleine grappa-proeverij niet ver van het San Marcoplein!
Wandeltijd: ca. 4 uur

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. Natuurlijk kunt u nog een paar dagen verlengen om de stad Venetië te verkennen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie van het Gardameer naar Venetië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.