Cultuurhistorische wandelvakanties

Wilt u historie en cultuur in één reis combineren? Reis van het heden naar het verleden tijdens een cultuurhistorische wandelvakantie van ADE Actief door Europa! Wandel in de voetsporen van Van Gogh, bewonder de toppen van de UNESCO Dachstein in het Salzburgerland of verken de indrukwekkende landingsstranden van D-Day in Normandië!

fietsvakantie pinzgau
Normandië Mulberry
Camping du Pont d'Avignon

Wandel door het Salzburgerland

Tijdens de 7-daagse wandelvakantie Salzkammergut & Ausseerland ontdekt u alle highlights van het Salzkammergut. De populaire Wolfgangsee met het knusse St. Wolfgang, het aloude Ausseerland omringd door de toppen van de UNESCO Dachstein. Een bezoekje aan Hallstatt, één van de mooiste badplaatsen van de wereld, mag zeker niet ontbreken.

In de voetsporen van Van Gogh

Wandel tijdens de 7-daagse wandelvakantie in de voetsporen van Van Gogh in de voetsporen van meesterschilder Van Gogh! U start in de prachtige stad Avignon en loopt door de Provence, waar van juni tot augustus de lavendel in volle bloei staat. In Saint Rémy de Provence, waar Van Gogh van 1889 tot 1890 woonde, heeft u alle tijd om de stad te verkennen en eventueel de "Van Gogh wandeltour" te volgen. Ook passeert u de kerk van Saint-Martin, een voormalig klooster waar Van Gogh het laatste jaar van zijn leven doorbracht.

Panoramawandelen in Pinzgau

De Salzburger Pinzgau is voorbestemd voor een wandelweek om te genieten van een prachtige bergachtige omgeving, met ruige pieken en een panoramisch uitzicht op grazige heuvels met weilanden. Ontspan tijdens de 8-daagse wandelvakantie Panoramawandelen in Pinzgau in de diepblauwe sprankelende Zeller See en bij de prachtige watervallen van Krimml... In de voetsporen van de pelgrims wandelt u over weiden en door een fantastisch hoogveengebied naar de rotsachtige toppen van de "Steinerner Meeres". Bovendien heeft u vanaf de Schattberg, op een hoogte van bijna 2.000 meter, een fantastisch uitzicht op de omliggende toppen, in de richting van Schmittenhöhe.

fietsvakantie elberadweg

Bauhaus, architectuur en design!

Geniet van de Bauhaus beweging tijdens uw wandelvakantie!

D-day strand te Arromanches les Bains

De ADE wandelvakanties zijn altijd inclusief:

  • Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
  • Bagagetransport van hotel naar hotel
  • Service hotline
  • Uitvoerige routebeschrijvingen hetzij in Engels of in Duits
  • GPS informatie op aanvraag
  • Verlengingsnachten op aanvraag bij te boeken
  • Vervoer van het eindpunt naar het beginpunt bij one-way wandelvakanties bij te boeken