7-daagse wandelvakantie Steiermark & Ausseerland

Steiermark, Oostenrijk

  • Omgeven door prachtige bergen
  • Wandelparadijs Predigsthul
  • Tauplitzalm, een van de mooiste hoogvlaktes van Europa
  • Toplitzsee bezoek waarin een schat word vermoed
Hallstatt in Oostenrijk
Steiermark & Ausseerland - wandelaars
Steiermark & Ausseerland
Ausserland - Tauplitz wandelaar
Steiermark & Ausseerland - Altaussee uitzicht
Steiermark & Ausseerland - meer wandelaar
Bekijk alle fotos (33 )

Het Ausseerland is omgeven door prachtige bergen waardoor buitengewone gewoontes zijn onstaan, het landschap is werkelijkwaar een juweeltje. De Tauplitzalm word ook wel "die alm" genoemd, de lokale bevolking noemt het liefdevol. In de zogeheten gebergte de Dead Mountains ligt het grootste meer van middel europa.

Karakter van de tour:
Redelijk eenvoudige tour die u over goede wandel- en bergpaden voert. Een goede basisconditie is voor deze vakantie een vereiste. De dagetappes hebben een duur van gem. 5 uur.

Wandelen met uw hond:
Deze tour is zeer geschikt voor uw viervoeter. Geef bij de boeking het ras van uw hond en de grootte aan, dan houden wij er rekening mee. Extra kosten voor uw hond kunt u ter plaatse voldoen.

Dag 1: Individuele aankomst in Bad Goisern

Vandaag komt u individueel aan in de plaats Bad Goisern.

Dag 2: Bad Goisern - Altaussee

Afstand ca. 18 km

U gaat vanaf Bad Goisern met de taxi naar het wandelparadijs Predigsthul. Daar aangekomen loopt u langs een werelderfgoed genaamd "Halltat Dachstein", u kunt op de Blaa-Alm regionale specialiteiten proeven. Vervolgens gaat u een stukje wandelen in het wonderbaarlijke plaatsje Altaussee. Veel kunstenaren brengen hier hun jaarlijkse "sommerfrische" door en genieten van het betoverende landschap.
Wandeltijd van circa 5 uur

Dag 3: Altaussee - Gößl/Grundlsee

Afstand ca. 17 km

U zal uw wandeling beginnen langs het meer Altaussee met een prachtig uitzicht over het meer. De wandeling gaat tussen de bomen door en u zal talloze panorama's tegenkomen van de bergen en het meer. Volgend langs een veelbelovend wandelpad bereikt u Gößl am Grundlsee. U moet zeker weten het mysterieuze Toplitzsee bezoeken, waarin een schat wordt vermoed! Wandeltijd van circa 5 uur

Dag 4: Gößl/Grundlsee - Tauplitzalm

Afstand ca. 13 km

Vanaf de Altaussee dwaalt u door de groene Steirischen bossen, totdat u de eerste alpenweiden tegenkomt. Langs een bergbeek leidt de route u verder naar de vallei in ödernalm, "der schönste Fleck auf Erden". Na een laatste klim over de Törl erreichen bereikt u de magiche Märchensee, vlak daarna komt u bij het hooggelegen plaatsje Tauplitzalm. Wandeltijd van circa 5 uur

Dag 5: Rondwandeling Tauplitzalm

Tauplitzalm is een van de mooite hoogvlaktes van Europa die een 6-meren wandeling biedt. Deze wandeling is een hele bijzondere ervaring op een van de mooiste toppen van de Death Mountains. Het gebied staat bekend om de grote verscheidenheid aan flora en fauna, tussen de sneeuwrozen en de alpenrozen. Misschien ontdekt u ook de gemzen, de hoefdieren die op de steile bergwanden leven. Wandeltijd van circa 2 tot 4 uur.

Dag 6: Tauplitzalm - Bad Goisern

Afstand ca. 13 km

Uw wandeling gaat vandaag lang de Steirersee, dit meer ligt tussen prachtig hoge bergen. Bergafwaarts gaat u door het bos met bloeiende narcissenvelden naar Tauplitz. U gaat vanaf hier met de trein terug naar Bad Goisern. Wandeltijd van circa 3 tot 5 uur.

Dag 7: Individuele terugreis vanuit Bad Goisern

Vandaag is de laatste dag van uw tour aangebroken, u reist individueel af naar huis of verlengt uw vakantie.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Steiermark & Ausseerland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Steiermark & Ausseerland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Uitdagend! Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
We hebben een heerlijke week gehad! Het niveau (2 schoenen)van de wandeling was voor ons te zwaar. Omgeving prachtig! Volgende reis niveau 1 of fietsvakantie Tauplitzalm was geweldig! Bagagevervoer en hotels prima!
Lees meer