Hallstatt in Oostenrijk

7-daagse wandelvakantie Steiermark & Ausseerland

Steiermark, Oostenrijk

  • Omgeven door prachtige bergen
  • Wandelparadijs Predigsthul
  • Tauplitzalm, een van de mooiste hoogvlaktes van Europa
  • Toplitzsee bezoek waarin een schat word vermoed
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Hallstatt in Oostenrijk
Salzburgerland
Tirol
Rijn St Goar
Landschap oostenrijk
Bekijk alle fotos (5)

Ausseerland is omgeven door prachtige bergen waardoor buitengewone gewoontes zijn onstaan, het landschap is werkelijkwaar een juweeltje. de Tauplitzalm word ook wel "die alm" genoemd, de lokale bevolking noemt het liefdevol. In de zogeheten gebergte de Dead Mountains ligt het grootste meer van middel europa.

Dag 1: Individuele aankomst in Bad Goisern

Vandaag komt u individueel aan in de plaats Bad Goisern.

Dag 2: Bad Goisern - Altaussee

Afstand ca. 17 km

U gaat vanaf Bad Goisern met de taxi naar het wandelparadijs Predigsthul. Daar aangekomen loopt u langs een werelderfgoed genaamd "Halltat Dachstein", u kunt op de Blaa-Alm regionale specialiteiten proeven. Vervolgens gaat u een stukje wandelen in het wonderbaarlijke plaatsje Altaussee. Veel kunstenaren brengen hier hun jaarlijkse "sommerfrische" door en genieten van het betoverende landschap.
Wandeltijd van circa 5 uur

Dag 3: Altaussee - Gößl/Grundlsee

Afstand ca. 14 km

U zal uw wandeling beginnen langs het meer Altaussee met een prachtig uitzicht over het meer. De wandeling gaat tussen de bomen door en u zal talloze panorama's tegenkomen van de bergen en het meer. Volgend langs een veelbelovend wandelpad bereikt u Gößl am Grundlsee. U moet zeker weten het mysterieuze Toplitzsee bezoeken waarin een schat word vermoed! Wandeltijd van circa 5 uur

Dag 4: Gößl/Grundlsee - Tauplitzalm

Afstand ca. 11 km

Vanaf de Altaussee dwaalt u door de groene Steirischen bossen totdat u de eerste alpenweiden tegenkomt. Langs een bergbeek leidt de route u verder naar de vallei in ödernalm, "der schönste Fleck auf Erden". Na een laatste klim over de Törl erreichen bereikt u de magiche Märchensee, vlak daarna komt u bij het hooggelegen plaatsje Tauplitzalm. Wandeltijd van circa 5 uur

Dag 5: Rondwandeling Tauplitzalm

Tauplitzalm is een van de mooite hoogvlaktes van Europa die een 6-meren wandeling biedt. Deze wandeling is een hele bijzondere ervaring op een van de mooiste toppen van de Death Mountains. Het gebied staat bekend om de scheidenis tussen Flora en Fauna, tussen de sneeuwrozen en de alpenrozen. Misschien ontdekt u ook de hoefdieren genaamd Gems, deze zijn kenmerkend dat ze op een steile bergwand leven. Wandeltijd van circa 2 tot 4 uur.

Dag 6: Tauplitzalm - Bad Goisern

Afstand ca. 12 km

Uw wandeling gaat vandaag lang de Steirersee, dit meer ligt tussen prachtig hoge bergen. Bergafwaarts gaat u door het bos met bloeiende narcissen velden naar Tauplitz. U gaat vanf hier met de trein terug naar Bad Goisern.

Dag 7: Individuele terugreis vanuit Bad Goisern

Vandaag is de laatste dag van uw tour aangebroken, u reist individueel af naar huis of verlengt uw vakantie.