8-daagse wandelvakantie Via Etrusca

Toscane, Italië

  • Toscaans landschap in optima forma
  • Uitgestrekte velden, met cipressen omzoomde heuvels en wijngaarden
  • Volop historische schatten uit de tijd van de Etrusken
  • Prachtige dorpjes als Buonconvento, Sarteano en Chiusi
  • Pienza vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst
  • Typische landschappen van de Val d'Orcia en Val di Chiana
Via Etrusca - Toscane - Italie
Via Etrusca - Toscane - Italie
Via Etrusca - Toscane - Italie
Via Etrusca - Toscane - Italie
Via Etrusca - Toscane - Italie
Via Etrusca - Toscane - Italie
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Buonconvento

Aankomst in Buonconvento en check-in in het hotel. Als u op tijd arriveert, verken dan alvast de omgeving. Buonconvento is tegenwoordig een belangrijk lokaal centrum vanwege de strategische ligging, daar waar de rivieren Arbia en Ombrone samenkomen. Buonconvento ligt ook aan de bekende pelgrimsroute de Via Francigena. De stad heeft een heel oud verleden. Het is nog immer ingesloten binnen de 14e-eeuwse stadsmuren en het heeft nog steeds de monumentale noordpoort en het rechthoekige ontwerp uit die periode behouden. Het stadje herbergt een interessant museum voor religieuze kunst. De geschiedenis komt tot leven als u door de smalle straatjes van dit fantastisch bewaard gebleven juweel van Italië dwaalt.

Dag 2: Buonconvento - Asciano (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 900 m

De wandeling start door de kern van ‘Crete Senesi’, bekend om zijn typisch glooiende heuvels. U wandelt over landweggetjes en grindpaden en geniet van fascinerende uitzichten over het gebied. U komt door het pittoreske dorpje Chiusure. Breng een bezoek aan de beroemde Monte Oliveto Maggiore. Deze abdij werd in 1319 gesticht door drie Senese edellieden, Bernardo Giovanni Tolomei, Patrizio Patrizi en Ambrogio Piccolomini. Zij besloten hun rijkdom en privileges op te geven ten gunste van het leven volgens de regels van Sint-Benedictus. De wandeling eindigt in het rustige plaatsje Asciano.
Wandeltijd: ca. 8 uur.

Dag 3: Asciano - Trequanda (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vandaag wandelt u verder door het maanlandschap van de ‘Crete Senesi’ met de typisch glooiende heuvels alom. De route voert over landweggetjes en grindpaden waarbij u kunt genieten van fascinerende uitzichten over de omgeving. Tijdens de wandeling passeert u elegante villa's en oude landhuizen.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 4: Trequanda - Pienza (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 550 m

De wandeling van vandaag is een van de meest iconische over onverharde wegen en landweggetjes. We raden u een korte omweg aan om het middeleeuwse dorp Petroio te bezoeken. Dit pittoreske middeleeuwse dorp ligt op een heuvel (487 m), spiraalvormig rond een enkele steile straat. Hier vindt u overblijfselen van oude muren, huizen, paleizen en kerken. Beklim de trappen die naar de top van de toren en het fort leiden. De vesting heeft de warme blonde kleur van de zandsteen behouden waaruit het bijna volledig is gebouwd. De oorsprong is Etruskisch, zoals blijkt uit de naam, die is afgeleid van het Etruskisch en de archeologische vondsten die in de omgeving zijn ontdekt. Uw eindbestemming van de dag is Pienza vanwaar u een geweldig panorama hebt over de hele Val d'Orcia.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 5: Pienza - Montepulciano (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Pienza staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de unieke architectuur uit de Renaissance. De stad staat ook bekend om zijn heerlijke pecorino-kaas en truffels. Dit is een geweldige plek om te genieten van Toscaanse lekkernijen! De wandeling van vandaag is vriendelijk en zeer panoramisch van de vallei van Val d'Orcia naar Val di Chiana. U wandelt grotendeels over grindpaden. Maak even een korte omweg naar het plaatsje Monticchiello voordat u verder loopt naar Montepulciano. Hier kunt u ontspannen terwijl u geniet van de beroemde rode wijn!
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 6: Montepulciano - Chianciano Terme - Sarteano (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 600 m

In de ochtend brengt een korte busrit u naar het beginpunt van de wandeling in Chianciano Terme. De wandeling is vrij eenvoudig en vlak en loopt grotendeels door bossen met een uitzicht op Val d'Orcia en Val di Chiana. De bestemming van de dag is de Etruskische stad Sarteano, waar een bezoek aan het Etruskisch Museum een echte aanrader is!
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 7: Sarteano - Chiusi (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Wandel door de heuvels en vlaktes van Val di Chiana over grindwegen en landweggetjes. Maak even een korte omweg om de indrukwekkende Necropoli delle Pianacce te bezoeken. Een echte aanrader is ook het Etruskische museum in Chiusi! Het kleine en rustige stadje Chiusi, gelegen aan de zuidelijke rand van Toscane, was ooit een van de belangrijkste steden van het Etruskische rijk in de periode tussen de 7e en 5e eeuw voor Christus. De stad die zich vandaag voor onze ogen uitstrekt, is een betoverende harmonie van Etruskisch vernuft, Romeinse vaardigheid en middeleeuwse veldslagen.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 8: Individuele thuisreis

U neemt afscheid van Chiusi en keert huiswaarts. Natuurlijk is het mogelijk nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Via Etrusca?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid