fietsvakantie pinzgau

8-daagse wandelvakantie Panoramawandelen in Pinzgau

Salzburgerland, Oostenrijk

  • Sluizendorp Maishofen
  • Het meer Zell am See
  • Grossglockner, met 3798 m de hoogste berg van Oostenrijk
  • Tocht van Anton Faistauer
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsvakantie pinzgau
Salzburgerland
TODO
TODO
TODO
TODO
Bekijk alle fotos (6)

De Salzburger Pinzgau is voorbestemd voor een wandel- week om te genieten van een prachtige bergachtige omgeving met een panoramisch uitzichten op grazige heuvels met weilanden en ruige pieken. Voor verfrissing na de gevarieerde wandelingen kunt u van de diepblauwe sprankelende Zeller See genieten. Het is mogelijk om te ontspannen of origineel Pinzgauer Kasnockn in het schilderachtige Zirmstüber bezoeken. Het sluizen dorp Maishofen is het perfecte uitgangspunt voor de mooiste wandelingen in de regio, omringd door een tal van hoogtepunten die u uitnodigen om te verkennen. In ieder geval een bezoek waard is de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner met 3.798 meter, of ook de unieke watervallen van Krimml.

Dag 1: Indivuele aankomst Maishofen

Midden in de natuur komt u aan in het plaatsje Maishofen, hier brengt u de nacht ook door.

Dag 2: Rondwandeling Zeller See

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 570 m

Al snel zullen gezellige terrasjes u uitnodigen en teven heeft u hier een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. U gaat dalen en de route brengt u naar Thumersbach langs de Hubertuskapella en vervolgt zich langs Zeller See. U wandelt terug over Mayerhofen en Steinberg naar uw hotel. Wandeltijd ca. 4 uur.

Dag 3: Rondwandeling Lindlingalm & Saalalm

Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vanuit het centrum van Maishofen neemt u de bus naar sportregio Saalbach. Vanaf Hinterglemm Mitterlengau leidt u een ontspannen wandeling naar Lindingalm. In de rondwandeling loopt u naar het einde van het dal en van daaruit naar Saalalm Bergopwaarts richting Forsthofalm. U kunt hier een glaasje zelfgemaakte karnemelk proefen en ondertussen genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. U reist per bus terug naar Maishofen. Wandeltijd ca. 3,5 uur.

Dag 4: Rondwandeling Schmittenhöhe

Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 110 m

U gaat met de bus naar Zell am See station Schmittenhöhebahn. Met de gondel glijdt u met een uniek uitzicht over de Zeller Schmittenhöhe op 1965 m hoogte waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Na het zien van de Elisabethkapelle maakt u zich klaar in de vallei af te dalen, eerst naar Sonnkogel, dan de Sonnalm en terug naar Zell am See. Neem de tijd voor een stadswandeling. U Reist met de bus terug naar Maishofen. Wandeltijd: ca. 3,5 uur.

Dag 5: Rustdag

Veel mogelijkheden wachten op u op de vrije dag. Vanuit een actief bezoek van de Pinzgauer bezienswaardigheden tot een gezellige ontspannen dag in de spa of bij de vijver van het kasteel hotel. Of misschien wel allebei? Het ontdekken van de spectaculaire watervallen van Krimml in Oberpinzgau of de Grossglockner Hochalpenstrasse, de veel besneeuwde Kitzsteinhorn.

Dag 6: Rondwandeling Schwalbenwand

Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 1220 m

Direct vanuit Schloss Kammer start uw "queen podium" op de Schwalbenwand maïs Hofner berg op 2011 meter hoogte. Onze eerste stop is de maïs Hofner top en vervolgens de top van Schwalbenwand. De inspanning van de klim wordt beloond met een uniek panoramisch uitzicht op de besneeuwde Hohe Tauern, de Stony Zee en de Pinzgauer bergen. Terug pad brengt u over de Kammereggalm waar u zichzelf kan verwennen met een glas wijn en een bacon sandwich. Looptijd: 5,5 uur (met top wandeling).

Dag 7: Rondwandeling in de sporen van Anton Faistauer

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 160 m

Een aangename tocht om uw wandelvakantie af te ronden in Maishofen. In de voetsporen van Anton Fai, één van de belangrijkste schilders van de Oostenrijkse Modern wandelt u deze dag. Het parcours werd geopend in 2010 en loopt over 10 stations van het centrum van Maishofen door Schloss Saalhof en Prielau naar zijn kasteel te Mayerhofen. Wandeltijd: ca. 3,5 uur.

Dag 8: Individuele terugreis

De laatste dag van uw vakantie is helaas aangebroken en u vertrekt naar huis of verlengt uw vakantie.