8-daagse wandelvakantie Panoramawandelen in Pinzgau

Salzburgerland, Oostenrijk

  • Sluizendorp Maishofen
  • Het meer Zell am See
  • Grossglockner, met 3798 m de hoogste berg van Oostenrijk
  • Tocht van Anton Faistauer
fietsvakantie pinzgau
Salzburgerland
TODO
TODO
TODO
TODO
Bekijk alle fotos (6 )

De Salzburger Pinzgau is voorbestemd voor een wandelweek om te genieten van een prachtige bergachtige omgeving, met een panoramisch uitzicht op grazige heuvels met weilanden en ruige pieken. Voor verfrissing na de gevarieerde wandelingen kunt u genieten van de diepblauwe sprankelende Zeller See. Het is mogelijk om te ontspannen of origineel Pinzgauer Kasnockn in het schilderachtige Zirmstüber bezoeken. Het sluizendorp Maishofen is het perfecte uitgangspunt voor de mooiste wandelingen in de regio, omringd door een tal van hoogtepunten die u uitnodigen om te verkennen. In ieder geval een bezoek waard is de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner met 3.798 meter, of ook de unieke watervallen van Krimml.

Dag 1: Individuele aankomst Maishofen

Middenin de natuur komt u aan in het plaatsje Maishofen, hier brengt u de nacht ook door.

Dag 2: Maishofen/omgeving - Maria Alm

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 1200 m

U begint met een heerlijke bergwandeling over de Kammereggalm, de beroemde dubbele bergtop in het Pinzgauer gebergte. Deze indrukwekkende wandeling met prachtige vergezichten vergeet u niet snel. Na een een stuk door het bos komt u in het idyllische dorp Maria Alm. Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 3: Maria Alm - Saalfelden/Weißbach

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 780 m

In de voetsporen van de pelgrims wandelt u over weiden en door een fantastisch hoogveengebied naar de rotsachtige toppen van de "Steinerner Meeres". Op veelbelovende bergpaden naar de Steinalm, een zonnige hoge weide met een hut om te stoppen. De afdaling volgt een pad dat naar de indrukwekkende kluis leidt. Via het ridderkasteel Lichtenberg loop je het historische stadje Saalfelden in. Wandeltijd: ca. 4,5 uur.

Dag 4: Saalfelden/Weißbach - Fieberbrunn

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 800 m

Vanaf de Vorderkaserklamm in Weissbach loopt u langs slingerende beekjes op een gevarieerd pad naar de fantastisch gelegen bergweide Hochkaser, een naue doorgang die je leidt tussen de steil stijgende toppen van de Leogang en de Loferer Steinberge aan de Tiroolse kant. Via de Niederkaseralm en door het Grieseltal leidt uw pad langs een wild-romantische rivierbedding naar de prachtige Pillerseetal-vallei, tegen de achtergrond van de Loferer Steinberge-bergen. Wandeltijd ca. 5,5 uur

Dag 5: Fieberbrunn - Saalbach-Hinterglemm

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 990 m

Over weelderige groene weiden en met uitzicht op de Kitzbüheler Alpen, wandelt u door een diepe vallei, vanwaar een gezellig Alpenpad u onder de kabelbanen van de magnesietmijn naar de Burgeralm leidt. Na een rustiek toevluchtsoord en goed versterkt door de zoete "Buchteln" klimt u eindelijk een prachtig bos- en bergpad af in de beroemde badplaats Saalbach-Hinterglemm. Wandeltijd ca. 5,5 uur.

Dag 6: Rondwandeling Lindlingalm & Saalalm

Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vanuit het centrum van Maishofen neemt u de bus naar sportregio Saalbach. Vanaf Hinterglemm Mitterlengau leidt u een ontspannen wandeling naar Lindingalm. In de rondwandeling loopt u naar het einde van het dal en van daaruit naar Saalalm Bergopwaarts richting Forsthofalm. U kunt hier een glaasje zelfgemaakte karnemelk proeven en ondertussen genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. U reist per bus terug naar Maishofen. Wandeltijd ca. 3,5 uur.

Dag 7: Saalbach-Hinterglemm - Maishofen/omgeving

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 490 m

Vandaag wacht u een van de mooiste bergpaden in de Alpen! Neem vanaf Saalbach de kabelbaan naar de Schattberg, vanwaar u uw wandeling begint op de "Pinzgauer-wandeling". Op een hoogte van bijna 2.000 m heeft u een fantastisch uitzicht op de omliggende toppen, in de richting van Schmittenhöhe. Ga met de kabelbaan naar Zell am See en met de bus terug naar Maishofen. Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 8: Individuele terugreis

De laatste dag van uw vakantie is helaas aangebroken en u vertrekt naar huis of verlengt uw vakantie.

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Panoramawandelen in Pinzgau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.