8-daagse wandelvakantie Panoramawandelen in Pinzgau

Salzburgerland, Oostenrijk

  • Wandelvakantie op grote hoogte in het Salzburgerland
  • Zell am See en Saalbach-Hinterglemm
  • Pillerseetal midden in de Kitzbühler en Steinberge Alpen
  • Blik op de Grossglockner, met 3798 m de hoogste berg van Oostenrijk
  • Per dag ca. 6 uur wandelen
Panoramawandelen in Pinzgau - wandelaar
Panoramawandelen in Pinzgau - accommodatie
Panoramawandelen in Pinzgau
Pinzgau_Schwalbenwand_Steinernes_Meer_1
Panoramawandelen in Pinzgau - uitzicht
Panoramawandelen in Pinzgau - meer
Bekijk alle fotos (50 )

Wandelen in het Salzburgerland

Misschien wel de mooiste wandelregio van Oostenrijk is de Pinzgau in het Salzburgerland. Hier vindt u bekende plaatsen als Saalbach-Hinterglemm, Zell am See en Maria Alm. Doorkruis het berggebied met bijna elke dag wel een ander gebergte: het Steingebergte van Leogang en Lofer, de Kitzbühler Alpen en de Pinzgauer Grasbergen. Het Pinzgauer hoogtepad (Höhenweg) biedt uitzicht op de hoogste bergen van Oostenrijk: de Grossglockner, Kitzsteinhorn Gletscher, de hoge en lage Tauern en de Beierse Alpen. Geniet tijdens uw wandelvakantie van de echte Oostenrijkse gemoedelijkheid en natuurlijk de rijke Oostenrijkse keuken met de Pinzgauer "Bladin", "Nidai" en "Buchteln". Het dorp Maishofen is het perfecte uitgangspunt voor de mooiste wandelingen in deze prachtige bergregio.

Karakter van de tour:
Mooie wandelingen op hoogte over goede wandelpaden en bospaden. Deze wandelvakantie vereist wel een goede basisconditie. De tochten nemen ca. 6 uur in beslag en verlangen ook op sommige gedeeltes een zekere tred. Soms zijn comfortabele alternatieve routes mogelijk. Houdt u van de alpine landschappen en panoramische uitzichten, dan is deze wandelvakantie perfect voor u!

Wandelen met de hond
Op deze wandelreis kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Individuele aankomst Maishofen

Middenin de natuur ligt het kleine plaatsje Maishofen. Hier bevindt zich het starthotel voor uw wandelvakantie door de Pinzgau.

Dag 2: Maishofen of omgeving - Maria Alm

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 1200 m

U begint met een heerlijke bergwandeling over de Kammereggalm naar de Schwalbenwand, de beroemde dubbele bergtop in het Pinzgauer Grasgebergte. Deze indrukwekkende wandeling met prachtige vergezichten vergeet u niet snel. Door het bos van de Hofer Plattl komt u bij Hinterreit. Een heerlijke plek voor een rustpauze. Via de Friedenskapelle bereikt u Maria Alm.
Wandeltijd ca. 3 tot 6 uur.

Dag 3: Maria Alm - Saalfelden/Weißbach

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 700 m

In de voetsporen van de pelgrims wandelt u over weiden en door een verstild hoogveengebied naar de rotsachtige toppen van de "Steinerner Meeres". Over het hoogtepad, met prachtige vergezichten, klimt u naar Steinalm, een zonnige hoge weide met hut voor een broodnodige stop. De afdaling volgt een pad dat via het ridderkasteel Lichtenberg naar het historische stadje Saalfelden in loopt.
Wandeltijd: ca. 4 à 5 uur.

Dag 4: Saalfelden/Weißbach - Fieberbrunn

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 800 m

Vanaf de Vorderkaserklamm in Weissbach loopt u langs glinsterende beekjes naar de schilderachtig gelegen bergweide Hochkaser. U steekt een eenzame bergpas over die u tussen de steile toppen van de Leoganger en de Loferer Steinberge voert naar Tirol. U volgt dan het pad over de Niederkaseralm en door het Grieseltal, langs een wild-romantische rivierbedding naar het idyllische Pillerseetal.
Wandeltijd ca. 5 à 6 uur

Dag 5: Fieberbrunn - Saalbach-Hinterglemm

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 990 m

Uw wandeltocht wordt vandaag gekenmerkt door frisse groene almweiden, heerlijke uitzichten op de Kitzbüheler Alpen, weelderige bossen en uitdagende bergtoppen. Uw einddoel is de beroemde wintersportplaats Saalbach-Hinterglemm.
Wandeltijd ca. 5 à 6 uur.

Dag 6: Rustdag of wandeling Lindlingalm & Saalalm

Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Geniet van een rustdag in deze bekende sportregio. Wilt u er toch op uit dan heeft u verschillende mogelijkheden zoals een gemoedelijke wandeling door het dal of bergopwaarts naar de Forsthofalm, Saalalm en Lindlingalm. Bij de Lindlingalm is een zogenaamd boomtoppenpad.
Wandeltijd ca. 3,5 uur.

Dag 7: Saalbach-Hinterglemm - Zell am See - Maishofen/omgeving

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 490 m

Op deze laatste dagetappe wacht u een van de mooiste hoge bergpaden in de Alpen! Vanaf Saalbach neemt u de kabelbaan naar de Schattberg, vanwaar u uw wandeling begint op de "Pinzgauer-Spaziergang". U loopt op een hoogte van bijna 2.000 meter en hebt een uniek uitzicht op de omliggende bergtoppen. In Schmittenhöhe neemt u nog eenmaal de omgeving in u op en daalt dan per kabelbaan af naar Zell am See. Per openbaar vervoer reist u dan terug naar Maishofen.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 8: Individuele terugreis

De laatste dag van uw vakantie is helaas aangebroken en u vertrekt naar huis of verlengt uw vakantie.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Panoramawandelen in Pinzgau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.