7-daagse wandelvakantie in de voetsporen van Van Gogh

Provence, Frankrijk

  • De "Pausenstad" Avignon
  • Prachtige vergezichten vanaf de toppen van het berglandschap van de Alpilles
  • Het middeleeuwse stadje Les Baux
  • De Romeinse stad Arles
  • Heerlijke wijn- en olijfgaarden
Provence
Camping du Pont d'Avignon
olijven frankrijk
brood op markt frankrijk
Markt in Provence
Frankrijk Provence rw-provence-uzes1_27893423
Bekijk alle fotos (6 )

Wandel in de voetsporen van Van Gogh

En dat doet u zeker tijdens deze 7-daagse wandelvakantie. U start in Avignon en loopt door de Provence waar van juni tot augustus de Lavendel in volle bloei staat. De geur van de Lavendel begeleidt u in deze periode. De prachtige stad Avignon ook wel "Babylon aan de Rhône" genoemd, nodigt uit om ontdekt te worden. Het natuurgebied de Alpilles is een van de kleinste regionale natuurparken van Frankrijk en biedt een rijke biodiversiteit. In het hart van de bergketen Les Alpilles ligt het charmante stadje St. Remy de Provence en het dorpje Les Baux. In de vallei van Les Beaux worden topkwaliteit olijven geproduceerd. Voor een stukje onvervalste Provence bent u tijdens deze wandelvakantie zeker op de juiste plek.

Niveau van de wandelvakantie:
Het niveau van de wandeltochten is van eenvoudig tot gemiddeld. De lengte van de tochten varieert van 3 tot 5,5 uren. Let op: er kunnen restricties zijn voor het wandelen in de Alpilles. Dit heeft vooral te maken met het risico op bosbranden. Ook door weersomstandigheden kunnen bepaalde wandelroutes of -paden niet begaanbaar zijn. U bent als gast verantwoordelijk zelf de juiste informatie te hebben. Deze is beschikbaar elke dag rond 18.00 uur. In uw reispapieren wordt hiervoor een telefoonnummer beschikbaar gesteld.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Avignon

U arriveert in uw hotel in Avignon. Ontdek het historische centrum van deze "stad van de Pausen" dat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 2: Avignon - Saint Rémy de Provence

De ochtend is nog ter vrije besteding in Avignon. Na de lunch volgt de transfer (inclusief) naar St. Remy de Provence. Hier heeft u alle tijd om dit plaatsje te bezoeken en eventueel de "Van Gogh wandeltour" te volgen in en om de stad. Van Gogh leefde in 1889-1890 in deze stad en maakte tijdens zijn verblijf vele schilderijen o.a. de "Sterrennacht".

Dag 3: Rondwandeling Saint Rémy de Provence (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 250 m

U maakt een wandeltocht vanuit St. Remy. U passeert de kerk van Saint-Martin, een voormalig klooster waar Van Gogh het laatste jaar van zijn leven doorbracht. Dan volgt u de route door een rustige vallei en naar de bergkam van het natuurgebied de Alpilles. Bij de "Rocher des deux trous" geniet u van prachtige uitzichten op de omgeving. U heeft nu de keuze om relaxed weer terug te wandelen of een meer uitdagende route te kiezen over een rotsachtige bergtop. Voor deze tweede optie heeft u wel enige ervaring nodig met het lopen op oneven en grillig terrein.
Keuze 1: Wandeltijd ca. 3 uren (ca. 10 km), hoogteverschil ca. +250m/-250m.
Keuze 2: Wandeltijd ca. 6 uren (ca. 18 km), hoogteverschil ca. +550m/-550m.

Dag 4: Saint Rémy de Provence - Les Baux de Provence (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 270 m

U wandelt weer naar de bergkam en volgt een wandelpad door de bergweides. Aan de ene kant wordt het pad geflankeerd door hoge bergen en aan de andere kant heeft u een fraai uitzicht over het vlakke land in het zuiden. Langzaam komt de middeleeuwse stad Les Beaux in zicht die als het ware tegen de berg is geplakt en hoog op een rots ligt.
Wandeltijd ca. 3,5 uren met een hoogteverschil van +270m/-100m.

Dag 5: Les Baux de Provence - Maussane - Les Baux de Provence (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 250 m

U kunt vandaag de oude kasteelruïne van Les Beaux ontdekken of u wandelt naar Maussane. Loopt u naar Maussane dan daalt u af naar de laagvlakte waar talrijke olijfgaarden het landschap bepalen. Na de lunch klimt u dan weer terug naar Les Baux.
Wandeltijd ca. 4,5 uren met een hoogteverschil van +250m/-250m.

Dag 6: Les Baux de Provence - Chapelle St. Gabriel - Arles (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 100 m

Allereerst klimt u naar de top van de rots boven het dorp. Dan volgt u rustige wandeling langs de bergkam. U loopt langs de gehele westkant van de bergkam. Aan het einde, daalt het pad af naar de laagvlakte en het daar vindt u de Romaanse kapel St. Gabriel. Vanaf hier is een transfer naar Arles.
Wandeltijd ca. 5,5 uren met een hoogteverschil van ca. +100m/-350m.

Dag 7: Terugreis vanuit Arles

Het einde van uw wandelvakantie door de Provence. Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid weer terug naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie in de voetsporen van Van Gogh?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid