lavendel provence

Fietsvakanties in de Provence

Fietsen in de Provence!
Geniet van een fraaie regio waar okerkleurige rotsen, lichtgroene wijngaarden, gele zonnebloem- en met name de paarse avendelvelden het landschap bepalen. Afgewisseld met kleine dorpen en kastelen die regelmatig in het beeld verrijzen staat de Provence garant voor een fantastische fietsvakantie.
De Provence is ook rijk aan historie en een enorme variëteit aan smaakvolle wijnen, groentes, fruit, truffels en olijven. Een fietsreis door de Provence is dan ook zeer geschikt voor culinaire liefhebbers van lichte en geurige recepten uit de Provençaalse en mediterrane keuken. Gerechten als ratatouille, aïoli, pistou, bouillabaisse en bourride brengen de zon op uw bord!

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
8-daagse fietsvakantie Provence
8-daagse fietsvakantie Provence
Provence
Bekijk alle fotos (4)

Fietsen in de Provence!

De naam van Vincent van Gogh is onlosmakelijk verbonden met de Provence. De omgeving van Arles en Saint Rémy de Provence was een enorme inspiratiebron voor hem en is herkenbaar in zijn vele schilderwerken.
Na meer dan 100 jaar lijkt al het kleurrijke van zijn doeken in deze streek nog even levend. De sfeervolle stad Arles, waar Van Gogh heeft gewoond, verdient tijdens een fietsvakantie door de Provence zeker een bezoek. U vindt er een fraai Romeinse amfitheater dat een indrukwekkende herinnering is aan het roemruchte verleden van de stad.

Avignon is de culturele hoofdstad van de Provence. Hier vinden met name in de zomermaanden talloze festivals plaats. Bezoek tijdens een fietsvakantie door de Provence met name de gezellige ommuurde binnenstad van Avignon, de bekende Pont Saint-Bénezet en het Palais des Papes.

Lavendel

Kenmerken fietsvakantie in de Provence

  • Fietsen door een veelzijdig landschap
  • Fietsvakantie in het spoor van Vincent van Gogh
  • Heerlijke Provençaalse keuken
  • Mooie steden, zoals Arles en Avignon
Eiffeltoren in Parijs

Nog meer fietsvakanties in Frankrijk!


ADE "Actief door Europa" biedt vele fietsvakanties in Frankrijk aan.
Wij hebben zoveel fietsvakanties dat er altijd wel een geschikte fietsvakantie voor u tussen zit ondanks dat deze niet als zodanig op onze website gepubliceerd staat.
Dus wilt u net even iets anders, korter of langer, of net een ander gebied neem dan contact op met onze fietsvakantie specialisten voor een fietsvakantie op maat!
U kunt ons mailen: [email protected] of bellen 0547 380945!