lavendel provence

Fietsvakanties in de Provence

Geniet van een fraaie regio waar okerkleurige rotsen, lichtgroene wijngaarden, gele zonnebloem- en met name de paarse lavendelvelden het landschap bepalen. Afgewisseld met kleine dorpen en kastelen die regelmatig in het beeld verrijzen staat de Provence garant voor een fantastische fietsvakantie.
De Provence is ook rijk aan historie en een enorme variëteit aan smaakvolle wijnen, groentes, fruit, truffels en olijven. Een fietsreis door de Provence is dan ook zeer geschikt voor culinaire liefhebbers van lichte en geurige recepten uit de Provençaalse en mediterrane keuken. Gerechten als ratatouille, aïoli, pistou, bouillabaisse en bourride brengen de zon op uw bord!

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
8-daagse fietsvakantie Provence
8-daagse fietsvakantie Provence
Provence
Bekijk alle fotos (4)

Fietsen in de Provence!

De naam van Vincent van Gogh is onlosmakelijk verbonden met de Provence. De omgeving van Arles en Saint Rémy de Provence was een enorme inspiratiebron voor hem en is herkenbaar in zijn vele schilderwerken.
Na meer dan 100 jaar lijkt al het kleurrijke van zijn doeken in deze streek nog even levend. De sfeervolle stad Arles, waar Van Gogh heeft gewoond, verdient tijdens een fietsvakantie door de Provence zeker een bezoek. U vindt er een fraai Romeinse amfitheater dat een indrukwekkende herinnering is aan het roemruchte verleden van de stad.

Avignon is de culturele hoofdstad van de Provence. Hier vinden met name in de zomermaanden talloze festivals plaats. Bezoek tijdens een fietsvakantie door de Provence met name de gezellige ommuurde binnenstad van Avignon, de bekende Pont Saint-Bénezet en het Palais des Papes.

8-daagse fietsvakantie Provence

5-daagse fietsvakantie "In de voetsporen van Van Gogh"

  • Deze fietsvakantie verbindt de steden Avignon, Saint Rémy en Arles, het Rome van de Provence. U rijdt in de voetsporen van Van Gogh door de heuvels, wijn- en olijfgaarden van de Provence en passeert authentieke boerderijen, Romeinse ruïnes en middeleeuwse dorpen. Grillige kalksteenrotsen worden afgewisseld door romantische valleien en de geuren van de aromatische kruiden evenals de lavendel begeleiden u tijdens uw fietsvakantie door de Provence.

  • Prijzen vanaf €395,- p.p.
fietsvakantie provence omgeving

8-daagse fietsvakantie Provence: Van Gogh tot Luberon

  • Een fietsavontuur door het prachtige landschap van de Provence. Vanuit Avignon gaat het in zuidelijke richting naar St. Rémy. Dan door het natuurgebied van de Alpilles bergketen naar Oppede le Vieux. Charmante dorpjes en autoluwe wegen brengen u naar de vallei van Calavon en het kleurrijke stadje van Rousillon. Uw fietsvakantie eindigt in het rivierstadje van l'Isle sur la Sorgue. Tip: neem kookles in St. Rémy.

  • Prijzen vanaf €695,- p.p.
wijnproeven in capestang vaar canal du midi

8-daagse fietsvakantie Het beste van de Provence!

  • Fiets door de belangrijkste bergketens van de Provence: Les Dentelles, Les Alpilles, Le Luberon en de Camargue. Fiets van de Ventoux naar de Middellandse Zee. Bezoek de mooiste dorpjes van de Provence: Gordes, Les Baux, Rousillon, Vaison la Romaine en Arles. De fietsvakantie eindigt in Saintes-Maries de la Mer. Per dag fietst u ca. 30 tot 50 km zodat u genoeg tijd heeft om de genieten van al het moois dat de Provence te bieden heeft.

  • Prijzen vanaf €816,- p.p.
Lavendel

Kenmerken fietsvakantie in de Provence

  • Fietsen door een veelzijdig landschap
  • Fietsvakantie in het spoor van Vincent van Gogh
  • Heerlijke Provençaalse keuken
  • Mooie steden, zoals Arles en Avignon
Eiffeltoren in Parijs

Nog meer fietsvakanties in Frankrijk!


ADE "Actief door Europa" biedt vele fietsvakanties in Frankrijk aan.
Wij hebben zoveel fietsvakanties dat er altijd wel een geschikte fietsvakantie voor u tussen zit ondanks dat deze niet als zodanig op onze website gepubliceerd staat.
Dus wilt u net even iets anders, korter of langer, of net een ander gebied neem dan contact op met onze fietsvakantie specialisten voor een fietsvakantie op maat!
U kunt ons mailen: [email protected] of bellen 0547 380945!