Fietsvakanties in de Bourgogne!

Wist u eigenlijk wel dat de Bourgogne nog veel meer te bieden heeft dan geweldige wijnen?

Uitstekende fietspaden, prachtige landschappen en pittoreske wijnstadjes maken de Bourgogne tot een ideale fietsregio. En toegegeven, het glas wijn smaakt na een inspannende fietstocht nog lekkerder dan zomaar.

Kom op! Begin maar alvast met inpakken en kijk uit naar een adembenemende fietsvakantie in de Bourgogne met ADE! Alle fietsvakanties in de Bourgogne zijn inclusief bagagevervoer en u verblijf uiteraard in goede hotels.

hospices de beaune bourgondie vaar
bourgondie vaar frankrijk
Wijnstokken France
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakanties in de Bourgogne!

Historische indrukken en volle wijnen!

Wijn - is waarschijnlijk het meest voorkomende antwoord op de vraag: waar denkt u aan als u denkt aan de Franse regio Bourgogne? Voor de fietsliefhebber, die zojuist besloten heeft om een fietstocht te maken in deze prachtige regio, zullen nu andere termen als eerste te binnen schieten.

Dromerige kastelen, pittoreske wijngaarden, groene weiden, u en uw fiets. Dat is het decor van de fietsvakanties in het dromerige landschap van de Bourgogne in Frankrijk. Fiets langs een van de vele kanalen en rivieren die door deze regio stromen zoals Canal du Nivernais, Canal du Bourgogne en de Saône. Ontmoet mooie dorpjes en betoverende steden aan de rand van uw fietspad zoals Beaune, Dijon, Macon en Auxerre. Overnacht in charmante chambres d'hôtes nabij de wijngaarden. Probeer het fenomenale wijnaanbod uit de streek. Geniet van de heerlijke gerechten uit de Bourgogne.

Bourgogne heeft een zeer goed ontwikkeld netwerk van fietspaden. Deze zijn verhard en de meeste paden zijn goed onderhouden en uitstekend berijdbaar. De verkeersvrije routes bieden niet alleen talloze rustplekken, maar leiden ook door de mooiste plekjes van de regio. Dankzij de aansluiting op de fietspaden in aangrenzende regio's zijn ook zeer uitgebreide fietstochten mogelijk.

In het voorjaar, als alles bloeit in de Bourgogne, is het hier bijzonder fijn fietsen. De temperaturen kunnen soms oplopen tot 20 graden. En zelfs in de zomer is het weer perfect voor de fietsers, want het wordt bijna nooit te warm. Bijzonder mooi is de herfst. De wijngaarden glinsteren in een veelheid van kleuren in het herfstzonnetje en trots worden de nieuwe wijnen gepresenteerd.

Per fiets door de Bourgogne

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!