Fietsvakanties in de Loire

Wilt u graag fietsen in een gebied dat niet al te ver van Nederland ligt en waar het niet te warm en te druk is? Dan is een fietsreis door de Loire-vallei iets voor u!

Een fietsvakantie door de regio Loire staat synoniem voor het genieten van een adembenemend glooiend landschap met spectaculaire kastelen en landhuizen. Maak al fietsend over de landelijke weggetjes langs de Loire en de Sologne kennis met een sprookjeswereld, waarin de hoge adel van weleer haar fraaie optrekjes heeft gebouwd.

Tijdens een fietsreis door de Loire-streek wordt u betoverd door de schoonheid van wijngaarden, jaagpaden, meren en uitgestrekte kasteelwouden. Niet voor niets staat de Loire-vallei, met haar vele historische dorpen en steden en wereldberoemde kastelen, dan ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Château de Chambord is het bekendste kasteel en was in een rijk verleden een koninklijk jachtterrein met een omvang van vele honderden hectaren.

Kiest u voor een fietsvakantie door de Loire met ADE, dan verblijft u in goede hotels en wordt het bagagetransport voor u georganiseerd.

Kasteel Chenonceaux Loire
Amboise stadsaanzicht
Kasteel Cheverney Loire
Bekijk alle fotos (4 )

Nog meer fietsvakanties in de Loire!

Bij een fietsvakantie in Loire regio mogen de beroemde Loire kastelen uiteraard niet ontbreken, deze kastelen liggen ook op de route van de fietsvakanties van ADE. Maar ook kunt u met ons de zeer beroemde Loire à Velo afleggen tijdens een fietsreis.

Per fiets door de Loire Vallei

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!