Fietsen over de Loire à Vélo

Fiets langs de oevers van de Loire van Cuffy naar Saint-Brevin-les-Pins

Ontdek tijdens een fietsvakantie de omgeving van de rivier de Loire in Frankrijk. Tijdens een fietsvakantie over het fietspad Loire à Vélo ontdekt u prachtige Loirekastelen, bijzondere natuur, mooie dorpjes en de geschiedenis van de regio. Met een lengte van ca. 900 km is de Loire à Vélo een van de mooiste fietsroutes in Frankrijk. De route is eenvoudig te fietsen en geschikt voor het hele gezin. Laat u tijdens een individuele fietsvakantie betoveren door de prachtige landschappen en het historische erfgoed!

Loire a velo Chambord
Loire valley - Amboise
Loire à Vélo rivier 2

Loire à Vélo

Tijdens uw fietsvakantie over de Loire à Vélo fietst u door de Loire vallei en passeert u vele mooie steden, zoals Orléans, Angers en Nantes. Behalve vele steden vindt u ook vele historische monumenten op uw route, zoals de beroemde kastelen van de Loire: Chambord, Blois, Amboise en Chenonceau. Onderweg verandert het landschap van bossen naar korenvelden of wijngaarden.

U komt met regelmaat een dorpje of stadje tegen waar u even een pauze kunt nemen voordat u de Loire à Vélo verder volgt. Geniet tijdens uw pauze van de lokale specialiteiten zoals de Chavignol geitenkaas. En aan het einde van de dag kunt u proeven van de vele goede wijnen die in deze regio worden geproduceerd.

Op de Loire à Vélo komt de uitdrukking "leven als god in Frankrijk" tot leven!

8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire

Fietsvakanties in de Loire

Naast de Loire à Vélo kunt u ook andere fietsvakanties in Loire met ADE maken, zoals een fietsvakantie langs de Kastelen!

Parijs - Londen

Fietsvakanties in Frankrijk

Contact

Contact

Heeft u vragen over de Loire à Vélo of een andere fietsroute? Neem dan contact op met de fietsspecialisten van ADE.