Fietsvakanties langs het Canal du Midi

Slinger al fietsend langs het Canal du Midi door het mooie Zuid-Franse landschap van Sète aan de Middellandse Zee naar Toulouse. Vanuit daar is het kanaal via de Garonne met de Atlantische Oceaan verbonden.

Tijdens een fietsvakantie langs het Canal du Midi rijdt u ontspannen over de jaagpaden en rijgen onderweg de historische dorpen zich als een lint aaneen.

Het Canal du Midi werd in 1681 opgeleverd en staat sinds 1996 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Tijdens uw fietsvakantie langs het Canal du Midi passeert u talloze sluizen, dus stapt u ook regelmatig van de fiets om dit schouwspel vanaf de kade te bewonderen.

Fietsen langs het Canal du Midi is optimaal genieten!

Canal du Midi
7-daagse fietsvakantie Canal du Midi
10-daagse fietsvakantie Canal du Midi
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakantie langs het Canal du Midi!

Indien u een fietsreis langs het Canal du Midi maakt, mogen een bezoek aan Narbonne, Carcassonne en Toulouse niet ontbreken.
Narbonne was de eerste Romeinse nederzetting buiten Italië. Daarvan zijn heden ten dage nog veel overblijfselen zichtbaar.
Carcassonne is de grootste ommuurde stad van Europa. De bekendste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde citadel, La Cité genaamd, die fameus is als mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa die bijna volledig bewaard is gebleven.
Toulouse staat ook wel bekend als de ‘roze stad’, gezien de kleur van de gevels. In het autovrije centrum zijn diverse gezellige straatjes, pleintjes met fonteinen, mooie lanen, grote tuinen en luxe winkels. De stad is ook de thuishaven de Airbus-fabriek.

Canal des Deux Mers

Met ADE kunt u langs de Garonne fietsen, u start uw fietsvakantie in Bordeaux en fietst naar Toulouse. Hier gaat de Garonne over in het Canal du Midi. Deze twee kanalen gaan dwars door Frankrijk en verbinden daarmee Middellandse Zee met de Atlantische Oceaan.