7-daagse fietsvakantie langs de Garonne

Aquitanië, Frankrijk

  • Fiets langs het Canal de la Garonne
  • Bezoek de UNESCO stad Bordeaux en de "roze stad" Toulouse
  • Proef de beroemde wijnen van Bordeaux en Côtes de Bordeaux
  • Geniet van de “Terroir Cuisine” met zijn lokale producten, tradities en authentieke gerechten
  • Fietsetappes van ca. 45 tot 70 km
Bordeaux
Frankrijk Canal de la Garonne fietser
Frankrijk Canal de la Garonne Bordeaux kerk
Frankrijk Canal de la Garonne Bordeaux Opera
Frankrijk Canal de la Garonne Toulousebrug
Frankrijk Canal de la Garonne bootje
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Bordeaux

Vandaag reis u op eigen gelegenheid per trein, vliegtuig of auto naar Bordeaux, het startpunt van uw fietsvakantie. Ons advies: arriveer niet te laat in Bordeaux zodat u de stad kunt verkennen. Bordeaux heeft een rijk historisch erfgoed, dat terug te zien is in de elegante gebouwen, de monumentale pleinen en de kades langs de rivier de Garonne. Bordeaux is ook een levendige en moderne stad, die veel te bieden heeft op het gebied van kunst, gastronomie, winkelen en uitgaan. Niet voor niets staat Bordeaux op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 2: Bordeaux - Cadillac / Podensac (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km
Hoogteverschil ca. 360 m

Na het ontbijt kunt u uw huurfiets ophalen (indien van toepassing). Spring op de pedalen en verlaat Bordeaux over een fietspad langs de rechteroever van de Garonne. In Latresne buigt uw route naar het noorden om een rails-to-trails pad te volgen. Dit is een fietspad aangelegd op een voormalige spoorlijn. Pauzeer even om de romaanse abdij van La Sauve te bewonderen, een voormalige benedictijner abdij uit 1079. De abdij is nu een ruïne, beschadigd door stormen, oorlogen en aardbevingen, maar er zijn nog steeds enkele prachtige overblijfselen te bewonderen. Van hieruit zet u koers naar het zuiden en volgt u rustige verharde wegen helemaal naar Cadillac. Wandel door de stad en bekijk een van de meest bekende kastelen, het Château Ducal de Cadillac. Het kasteel werd gebouwd in 1599, en is onlangs gerestaureerd. Het is geopend voor bezoekers en biedt een prachtig uitzicht op de stad en omgeving!

Dag 3: Cadillac / Podensac - Meilhan sur Garonne (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 770 m

U stapt weer op de fiets en via bochtige binnenwegen gaat u richting Saint Macair. De route gaat een beetje omhoog, maar uw inspanning wordt beloond met een landschap dat zo uit een schilderij lijkt te komen: indrukwekkende landgoederen, uitgestrekte wijngaarden en kleine typisch Franse dorpjes. Neem de tijd om een kijkje te nemen in de burcht van Saint-Macair. Deze vesting werdt in de 13e eeuw gesticht door de hertogen van Aquitanië. Van hieruit steekt u de Garonne over om uw tocht te vervolgen via de ‘Véloroute des Deux Mers’, de fietsroute ‘tussen twee zeeën’ naar Melihan-sur-Garonne.

Dag 4: Meilhan-sur-Garonne - Agen (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km
Hoogteverschil ca. 385 m

Vandaag volgt u het Canal de la Garonne, over een vlak gedeelte van Meilhan-sur-Garonne helemaal tot aan Agen. Geniet van de schaduw van oude platanen en neem de tijd om onderweg voor enkele kleine omwegen te kiezen. Geniet van een kopje koffie op het prachtige dorpsplein in Damazan, met zijn fort en historische arcades. Een andere stop zou Tonneins kunnen zijn, de omweg van ca. 10 km meer dan waard vanwege het mooie plein aan de oevers van de Garonne.

Dag 5: Agen - Moissac (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km
Hoogteverschil ca. 265 m

Vandaag een rustige fietstocht langs het kanaal, langs platanen en pruimenboomgaarden. Na ca. 10 km kruist het kanaal een aquaduct, een unieke manier om Agen te bereiken, met zijn gezellige stadscentrum en het beroemde Museum voor Schone Kunsten. Ga verder langs het kanaal dat ingeklemd ligt tussen een drukke weg en de spoorlijn, en pauzeer in het mooie Valence d’Agen met zijn traditionele openbare washuizen waarvan er nog 3 bewaard zijn gebleven. De oudste is het Lavoir van Théron, opvallend om zijn ronde dak. Het laatste rustige stuk gaat door een prachtig landschap naar het historische Mossaic, Neem de tijd voor een rondleiding door het stadje en breng bijvoorbeeld een bezoek aan de 11e-eeuwse abdij Saint-Pierre van Moissac. Als onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is dit een UNESCO Werelderfgoed. In het prachtige klooster kunt u in stilte terugblikken op uw fietsdag.

Dag 6: Moissac -Toulouse (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km
Hoogteverschil ca. 250 m

De laatste fietsetappe van uw fietsvakantie langs het kanaal van Garonne is aangebroken.
Via een prachtige brug, de Pont-Canal du Cacor, steekt u de rivier de Tarn over naar de kleine haven van Castelsarrasin en de 13e-eeuwse abdij van Belleperche. De abdij is tegenwoordig een museum en onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Eeuwenoude platanen bieden welkome schaduw terwijl u geniet van een aangenaam stukje fietsen op een rustig landelijk pad dat rechtstreeks naar het centrum van Toulouse leidt. De stedelijke drukte komt u tegemoet terwijl u deze levendige ‘roze stad’ binnenrijdt. Uw route leidt u langs langs de waterhelling van Montech, een oude scheepslift, tegenwoordig een museum, speeltuin en picknickplaats, en de Ponts Jumeaux, een verzameling van drie bruggen die elk de ingang van een kanaal overspannen. De nette bakstenen huizen van Grisoles maken plaats voor het historische Castelnau-d’Estrétefonds. U heeft de mogelijkheid om hier eventueel de trein te nemen en de laatste 25 km van deze ‘Canal de la Garonne’ fietsroute per spoor af te leggen.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie langs het kanaal van Garonne is ten einde. Na het ontbijt maakt u zich op voor de thuisreis. Wij kunnen u van harte een verlenging van een aantal dagen aanbevelen om de stad Toulouse, "la Ville Rose", verder te verkennen!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie langs de Garonne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid