Wandelvakanties in Portugal

Portugal is een heerlijke bestemming voor uw wandelvakantie. Het land is zo divers en authentiek dat u hier alle kanten op kunt. Denk bijvoorbeeld aan de Algarve. Waar 's zomers de toeristen massaal toestromen naar bekende stranden bij Albufeira en Praia da Rocha biedt de Algarve ook een hele andere kant met verlaten stranden omzoomd door imponerende steile rotsen, een binnenland waar de kurkeiken groeien evenals de amandel- en olijfbomen. De Algarve is ook bij uitstek een wandelbestemming waar u eigenlijk het hele jaar door terecht kunt want ook in de wintermaanden valt er normaliter weinig regen en kan overdag de temperatuur oplopen tot ca. 20 graden.

In het noorden van Portugal ligt de Costa Verde met als belangrijkste stad Porto, bekend van de portwijn. Porto is een heel goed uitgangspunt voor de pelgrimsroute naar het Spaanse Santiago de Compostela.

Een andere bestemming die het hele jaar door aangenaam is, is het eiland Madeira. Dit bloemeneiland is sterk heuvelachtig maar biedt daardoor prachtige uitzichtspunten over de Atlantische Oceaan. De cultuur en geschiedenis van dit eiland zijn weer heel anders als die van het vasteland.

Voor welke deel van Portugal u ook kiest, u zult het met ons eens zijn dat Portugal een geweldige keus is voor uw individuele wandelvakantie!

Varen Portugal Grande Lago
8-daagse fietsvakantie Algarve
8-daagse fietsvakantie Algarve
Bekijk alle fotos (4 )