Wandelvakanties in Portugal

Portugal is een heerlijke bestemming voor uw wandelvakantie. Het land is zo divers en authentiek dat u hier alle kanten op kunt. Denk bijvoorbeeld aan de Algarve, Madeira maar ook aan de Costa Verde.

Voor welke deel van Portugal u ook kiest, u zult het met ons eens zijn dat Portugal een geweldige keus is voor uw individuele wandelvakantie!

Typisch Portugees eten
Algarve - Portugal - strandpad wandelaar
8-daagse fietsvakantie Algarve standplaats
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelen in Portugal!

Waar 's zomers de toeristen massaal toestromen naar bekende stranden bij Albufeira en Praia da Rocha biedt de Algarve ook een hele andere kant met verlaten stranden omzoomd door imponerende steile rotsen, een binnenland waar de kurkeiken groeien evenals de amandel- en olijfbomen. De Algarve is ook bij uitstek een wandelbestemming waar u eigenlijk het hele jaar door terecht kunt want ook in de wintermaanden valt er normaliter weinig regen en kan overdag de temperatuur oplopen tot ca. 20 graden.

Vanuit de Algarve, iets ten westen van Portimao ligt de Rota Vicentina. Dit prachtige langeafstand wandelpad loopt langs de steile kust van de westelijke Algarve en het zuidwesten van Alentejo. Het pad bestaat uit 2 delen, het zogenaamde vissers pad (Trilho dos Pescadores) en het historische pad (Caminho Historico). Deze paden lopen soms parallel of overlappen elkaar. U bevindt zich hier in een van de mooiste en best bewaarde kuststreken van Europa.

In het noorden van Portugal ligt de Costa Verde met als belangrijkste stad Porto, bekend van de portwijn. Porto is een heel goed uitgangspunt voor de pelgrimsroute naar het Spaanse Santiago de Compostela. Maar van hieruit is ook de de noordelijke Atlantische kust uitstekend te bewandelen. Ontdek de authenticiteit van deze regio vol met natuur en cultuur en vergeet daarbij zeker de Douro vallei niet.

Portugal kent meerdere pelgrimsroutes. Natuurlijk is er de Caminho Portugues, de camino naar het Spaanse Santiago de Compostela. Maar u kunt ook wandelen over de Caminho de Nazaré die u van Nazaré naar het bedevaartsoord Fátima leidt. Of wandel in de voetsporen van zuster Lucia, een van de kinderen die getuige waren van het Fátima wonder, op de Rota Carmelita.

Vergeet ook de Portugese eilanden niet. Een wandelbestemming die het hele jaar door aangenaam is, is het eiland Madeira. Dit bloemeneiland is sterk heuvelachtig maar biedt daardoor prachtige uitzichtspunten over de Atlantische Oceaan. De cultuur en geschiedenis van dit eiland zijn weer heel anders als die van het vasteland.

Portugal heeft de individuele wandelaar veel te bieden. Geen wonder dus dat steeds meer wandelliefhebbers Portugal aan het ontdekken zijn!