8-daagse wandelvakantie Rota Vicentina

Alentejo, Portugal

  • Ontdek de noordelijke Costa Vicentina
  • Magnifieke uitzichten van de hoge kliffen op de ruige oceaan
  • Loop de “Rota Vicentina” door het noorden van de Alentejo
  • Start in Lissabon en eindig in Odeceixe
  • De gastvrije bevolking heet u “Bem-vindo”
Alentego Portugal
Rota Vicentina Portugal
Porto Covo Portugal
Rota Vicentina Portugal
Vila Nova de Milfontes Portugal
Odeceixe Portugal
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Lissabon - Cercal do Alentejo

U reist op eigen gelegenheid naar de stad Lissabon. Afhankelijk hoe laat u arriveert, kunt u deze dag benutten om Lissabon te verkennen. Bezoek in de wijk Santa Maria de Belém het Hiëronymieten klooster “Mosteiro dos Jerónimos” en de Torre de Belém, gelegen aan de oever van de Taag, met het graf van de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. Beide monumenten staan vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ga ook zeker even naar het bekende Portugese bakkerscafé Pastéis de Belém en geniet daar van het overheerlijke roomgebak pastéis de nata. Daarna kunt u met de bus van Lissabon naar Cercal do Alentejo. Na aankomst in uw hotel in Cercal volgt er een kleine briefing met uitleg over de wandelvakantie (afhankelijk hoe laat u arriveert in Cercal kan dit ook op dag 2). Overnachting in Cercal

Dag 2: Cercal do Alenteho - Porto Covo (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 172 m

U verlaat Cercal en wandelt door een kurkbomenbos naar de kust. De etappe van vandaag eindigt in het kleine traditionele vissersdorpje Porto Covo.

Dag 3: Porto Covo - Vila Nova de Milfontes (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 213 m

Uw wandeltocht begint op het strand. U loopt langs het uitgestrekte duinengebied van de stranden van Ilha do Pessegueiro, Aivados en Malhão. U overnacht in Vila Nova de Milfontes.

Dag 4: Rustdag Vila Nova de Milfontes

Even een dagje bijkomen van de vermoeienissen van de afgelopen dagen. Of maak een mooie wandeling in de omgeving van Vila Nova de Milfontes

Dag 5: Vila Nova de Milfontes - Almograve (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 194 m

Dit is een dag om als het ware uw ziel te zuiveren dankzij de overweldigende panorama's over Vila Nova de Milfontes en de rivier de Mira, die hier in de oceaan stroomt. Het is een korte en eenvoudige wandeldag en daardoor kunt u optimaal van de omgeving genieten. Het oversteken van de brug over de rivier in Vila Nova de Milfontes biedt u een prachtig uitzicht op de monding van de rivier. Er zijn trajecten langs dit deel van de kust waar de inheemse vegetatie een grote diversiteit laat zien en andere gebieden waar de inheemse vegetatie is overwoekerd door een zeer agressieve exotische plant - de acacia. U overnacht in Almograve.

Dag 6: Almograve - Zambujeira do Mar (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 240 m

De hoge kliffen die u tijdens dit deel van uw wandelvakantie zult zien, vormen de broedplaatsen van meer dan twintig vogelsoorten, ondanks dat ze constant worden blootgesteld aan de zoute oceaanwinden! Deze soorten omvatten vogels als de kauw, de kuifaalscholver, de torenvalk, de "zuivere" rotsduif, de ooievaar, de slechtvalk en de zwarte roodstaart. Als u goed langs deze kuststrook kijkt, is het eenvoudig bewijzen te vinden van de klimaatverandering, daar dit aan de rotsen is af te lezen. U overnacht in Zambujeira do Mar..

Dag 7: Zambujeira do Mar - Odeceixe (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 242 m

U passeert de stranden van Alteirinhos, Carvalhal Machados en Amália op weg naar Azenha do Mar, met haar natuurlijke vissershaven. Hier begint u aan de klim naar een klif hoog boven de brede monding van de Seixe rivier, een fenomenaal uitzichtpunt. Langs de rivier vervolgt u de wandeltocht naar het dorp Odeceixe. U overnacht in Odeceixe.

Dag 8: Odeceixe - individuele thuisreis of verlenging

Uw wandelvakantie door zuidwest Portugal is ten einde. U kunt optioneel een transfer nemen naar het station van Santa Clara-Sabóla, waar u de trein kunt nemen naar Lissabon of naar de Algarve.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Rota Vicentina?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid