Portugal - Madeira - fietsvakantie

Fietsvakanties in Portugal

Indien u er voor kiest om een fietsvakantie naar Portugal te boeken, zult u daar zeker geen spijt van krijgen. In het achterland van Portugal en Madeira lijkt de tijd te hebben stilgestaan en fietst u over autoluwe wegen. Maak tijdens een fietsvakantie door Portugal kennis met dit zonovergoten land, dat bekend staat als strandbestemming, maar waar u ook van een ongerepte natuur en een grote rijkdom aan cultuur kunt genieten. Prachtige gebouwen, sfeervolle terrasjes en mooie wijnvelden en de bjizondere natuur met name op Madeira spreken gedurende een fietsvakantie door Portugal tot de verbeelding. ’s Avonds smult u, met de weemoedige klanken van de Fado-muziek op de achtergrond, van de lekkerste gerechten in één van de vele schilderachtige dorpjes en middeleeuwse vestingstadjes. Proef de heerlijke verse vis of laat u verrassen door de typisch Portugese kip piri piri.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
8-daagse fietsvakantie Algarve standplaats
8-daagse fietsvakantie Algarve standplaats
Portugal - Madeira - verkeersbord
Bekijk alle fotos (4)

Fietsen in Portugal!

Portugal is een heerlijke bestemming voor uw fietsvakantie. Het land is zo divers en authentiek dat u hier optimaal tot rust kunt komen.
Denk bijvoorbeeld aan de Algarve. Waar 's zomers de toeristen massaal toestromen naar bekende stranden bij Albufeira en Praia da Rocha biedt de Algarve ook een hele andere kant met verlaten stranden omzoomd door imponerende steile rotsen, een binnenland waar de kurkeiken groeien evenals de amandel- en olijfbomen. De Algarve is ook bij uitstek een fietsbestemming waar u eigenlijk het hele jaar door terecht kunt want ook in de wintermaanden valt er normaliter weinig regen en kan overdag de temperatuur oplopen tot ca. 20 graden.
Een andere bestemming die het hele jaar door aangenaam is, is het eiland Madeira. Dit bloemeneiland is sterk heuvelachtig maar biedt daardoor prachtige uitzichtspunten over de Atlantische Oceaan. De cultuur en geschiedenis van dit eiland zijn weer heel anders als die van het vasteland.
De hoofdstad Lissabon en het aan de kust gelegen Sintra en Cascais ademen weer een heel andere sfeer uit. Duidelijk is dat deze regio in het verleden zeer geliefd was bij de adel en de rijken. Statige gebouwen worden afgewisseld met mondaine jachthavens. Een stukje koninklijk Portugal.
Het midden van Portugal met als belangrijkste stad Coimbra is vooral bekend als het groene hart van Portugal met aan de ene kant de Serra de Estrala en aan de andere kant de Costa Prata. Deze kuststreek is overweldigend mooi. De soms metershoge golven van de Atlantische Oceaan beuken hier op kilometerslange verlaten zandstranden.
Nog een stukje verder noordelijker ligt de stad Porto, bekend van de heerlijke portwijn. Dit is ook een prachtig uitgangspunt om de Douro vallei te ontdekken.
Portugal heeft veel zogenaamde ecopistas. Dit zijn autovrije fietsroutes over voormalige spoorlijnen. Voor welke regio u ook kiest, u zult het met ons eens zijn dat Portugal een geweldige keus is voor uw fietsvakantie!

8-daagse fietsvakantie Algarve

Fietsvakantie 8-daagse fietsvakantie Algarve rondreis

 • Volop genieten van de zuidelijke kuststrook
 • Altijd een mild klimaat
 • Fietsen door authentieke dorpen
 • Ervaar het rustige achterland met veel citrusvruchten
 • Rondreis met verblijf in 2 hotels
8-daagse fietsvakantie Algarve standplaats

Fietsvakantie 8-daagse fietsvakantie Algarve standplaats

 • Van goudkleurige kliffen en beschermde zandstranden tot kleine baaitjes
 • Ontdek oude Moorse invloeden per fiets
 • Hele jaar door een mild klimaat
 • Heerlijk fietsen langs boomgaarden
7-daagse fietsvakantie Douro

ADE Topper!

Fietsvakantie 7-daagse Fietsvakantie door de Douro Vallei

 • Ontdek vanuit Porto de Alto Douro wijnregio
 • Fiets door het Nationale Douro Natuurpark
 • Unieke overnachtingsadressen met ontbijt
 • Op de fiets langs de Douro rivier en langs de canyon
 • Leuke steden met terrasjes voor een tussenstop
fietsvakantie portugeze kust

Fietsvakantie 8-daagse Fietsvakantie langs de Portugese kust

 • Het Spaanse Galicië in combinatie met de Portugese Costa Verde
 • Bezoek de mooiste monumenten van Porto
 • Proef de lekkerste lokale visgerechten
 • Fietsen langs de Atlantische Oceaan
 • Goed geasfalteerde fietspaden
Portugal - Madeira - verkeersbord

8-daagse fietsvakantie Madeira

Madeira is een prachtig eiland dat u het hele jaar door kunt bezoeken.
Tijdens deze fietsvakantie ziet u behalve de prachtige natuur ook de natuurlijke rotsbaden in Porto Moniz , neemt u de kabelbaan naar Monte en bezoekt u Funchal. De allersteilste stukken worden met een bustransfer overbrugd.
Een prachtige fietsvakantie waarover de ADE fietsspecialisten u graag meer informatie geven.