8-daagse fietsvakantie Van Lissabon naar Sagres

Estremadura, Portugal

  • Metropool Lissabon aan de Taag
  • Sagres, Setubal en Vila Nova de Milfontes
  • Langs de Atlantische kust, door de Alentejo naar de Algarve
  • Kaap St. Vincent, meest zuidwestelijk punt van Europa
  • Genieten van de Portugese keuken, wijn en de Fado!
Lissabon
Atlantische kust Portugal
Sagres Kaap St. Vincent Portugal
Uitrusten aan de Portugese Atlantische kust
Toren van Belem in Lissabon
Atlantische kust Portugal
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Lissabon

Vandaag arriveert u in Lissabon. Naar wens kunt u een transfer reserveren vanaf de luchthaven naar het starthotel. Afhankelijk van uw aankomsttijd zou u alvast deze metropool kunnen verkennen.

Dag 2: Lissabon - Costa da Caparica (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

De eerste fietsetappe met slechts 21 km biedt u volop de mogelijkheid om de stad Lissabon te ontdekken. Het grootste deel van deze etappe gaat over fietspaden langs de rivier de Taag (Tejo). Aan het begin van de etappe, vlakbij de Taag, ligt het Parque das Nações. Hier raden we een bezoek aan het Aquarium van Lissabon aan. De Fado staat vermeld op de UNESCO Cultureel en Immaterieel Werelderfgoedlijst. In de wijk Alfama moet u dan ook zeker een bezoek aan het Fadomuseum brengen. Praça do Comércio is het meest spectaculaire plein van Lissabon. Verken vanaf hier de binnenstad tot aan de Praça do Rossio en proef de ginjinha - de typische likeur van de stad. Als u langs de Doca de Santo Amaro fietst, heeft u uitzicht over de 25 de Abril (april) brug tot aan het monument van het Heiligdom van Christus de Koning. In Belém is een bezoek aan het Jerónimos klooster, een meesterwerk van de Portugese architectuur uit de 16e eeuw, een absolute must evenals het Padrão dos Descobrimentos (Monument van de Ontdekkingen) en de Toren van Belém. Niet vergeten om ook de beroemde Pastel de Belém te proeven. U verlaat de hoofdstad Lissabon per veerboot. Vanaf de boot heeft u een heerlijk uitzicht over de stad Lissabon. U arriveert in Trafaria, een vissersdorp waar het kleine strand omringd wordt door kleurrijke vissersboten. Een lust voor het oog. Maak van de gelegenheid gebruik om een authentiek stoofpotje met zeevruchten te proeven. Fietsend over een door pijnbomen omzoomd fietspad, arriveert u bij het strand van Costa da Caparica.

Dag 3: Costa da Caparica - Setúbal (ca. 59 km)
Afstand ca. 59 km

In tegenstelling tot gisteren is dit een dag met volop natuur. Vanaf Costa da Caparica gaat het over een licht glooiende weg en doorkruist u de Mata Nacional dos Medos. De weg naar de Serra da Arrábida loopt door kleine dorpjes en dennenbossen. Fietsend door het Arrábida Natuurpark, heeft u een heerlijk uitzicht over de bergen, de Sado rivier en het schiereiland Troia. Onze tip: bezoek de twee beroemdste stranden van het natuurpark: Portinho da Arrábida en Figueirinha. Met uitzicht op het klooster van Nossa Senhora da Arrábida arriveert u uiteindelijk in Setúbal. De stad biedt diverse bezienswaardigheden waaronder de wereldberoemde vismarkt Livramento.

Dag 4: Setúbal - Sines (ca. 76 km)
Afstand ca. 76 km

U start met een overtocht per veerboot door het natuurreservaat van de Sado. Misschien wordt u wel verrast door dolfijnen. In dit waterrijke natuurreservaat leven talrijke vogelsoorten waarvan u er zeker enkele zult spotten. U stapt op de pedalen op het schiereiland Troia waar de weg u over de Serra da Arrábida en naar Comporta. Bezoek hier even het lokale Rijstmuseum. Vanaf nu fietst u in de Alentejo, een prachtige en grotendeels vlakke regio. Via binnenwegen en rustige paden, door dorpen en stadjesmet de typische Alentejo-huizen, witgekalkt of geverfd in oker- en helblauw arriveert u in Sines.

Dag 5: Sines - Vila Nova de Milfontes (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Sines is de geboortestad van de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, die de zeeroute naar India ontdekte. Het kasteel, de kerk Nossa Senhora das Salvas en het monument van Vasco da Gama, waar u een fantastisch uitzicht heeft over de hele baai van de stad, zijn enkele van de te verkennen hoogtepunten. Dan fietst u door het Natuurpark Zuidwest-Alentejo en langs de Vicentinekust. Deze laatste wordt ook wel beschouwd als het best bewaarde deel van de Europese kust. Fietsend langs de Atlantische kust en de duinen, kunt u af en toe een verfrissende duik te nemen vanaf bijvoorbeeld het strand van São Torpes, Morgavel of Praia Grande. Gun uzelf een ijsje op het plein Marquês de Pombal in Porto Côvo. Vanaf de doorgang door het Fort van Nossa Senhora da Queimada heeft u een heerlijk uitzicht over het eiland Pessegueiro. De zonsondergang over het Portinho do Canal is een memorabel moment.

Dag 6: Vila Nova de Milfontes - Aljezur (ca. 71 km)
Afstand ca. 71 km

Bekijk In Vila Nova de Milfontes de kerk van Nossa Senhora da Graça uit de 16e eeuw en het Fort van São Clemente uit het begin van de 17e eeuw alvorens u weer op de fiets stapt op het plein Larbo Brita Pais. Hier staat het monument ter nagedachtenis aan de piloten van de opstand van Lisboa-Macau. De route leidt u over de brug over de rivier de Mira. De typische huizen van de Alentejo flankeren uw route. Bekijk in Cabo Sardão de vuurtoren, die al sinds 1915 in bedrijf is. Voor een korte pauze kunt u altijd terecht in een van de pittoreske dorpen en stadjes die u passeert. Het vissershaventje van Porto das Barcas biedt u een heerlijk uitzicht over de kliffen en de oceaan. In Zambujeira do Mar kunt u de kapel van Nossa Senhora do Mar bezoeken of proef zeevruchten zoals de zogenaamde fluwelen krab of oesters van Mira. Ook vandaag heeft u volop de gelegenheid een frisse duik te nemen. Door het zuidwesten van Alentejo, het natuurpark van de kust van Vicentine en langs de Seixe rivier bereikt u de Algarve en Aljezur.

Dag 7: Aljezur - Sagres (ca. 63 km)
Afstand ca. 63 km

Aljezur is een klein kustdorpje waar de huizen gebouwd zijn in de typische stijl van de Algarve. De markt laat u kennis maken met verschillende lokale en regionale producten. Verken en bezoek een van de vele musea en het kasteel op de top van de heuvel. De etappe gaat voornamelijk over rustige paden met de veel voorkomende eucalyptus- en pijnbomen. In Carrapateira is een bezoek aan het Museum van de Zee en de Aarde zeker de moeite waard. In Vila do Bispo kunt u even pauze nemen en de moederkerk uit de 18e eeuw bezoeken. Kaap St. Vincent is het meest zuidwestelijke punt van Portugal en het Europese vasteland. De route naar Sagres wordt gemarkeerd door hoge kliffen, die bijna verticaal uit de Atlantische Oceaan oprijzen tot een hoogte van wel 75 meter. Uw eindpunt van vandaag en uw fietsvakantie is Sagres. Proost vanavond op het strand van Mareta op een prachtige fietsvakantie en proef van de populaire zeevruchten van de regio - de percebe (zeepokken).

Dag 8: Individuele thuisreis

Helaas is uw fietsvakantie ten einde. Natuurlijk kunt u uw verblijf ook nog verlengen. Heeft u een transfer naar de luchthaven geboekt dan wordt u tijdig opgehaald van uw hotel voor de terugreis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Van Lissabon naar Sagres?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.