8-daagse wandelvakantie Madeira

Madeira, Portugal

  • Prachtige wandelingen langs de kust van Madeira
  • Genieten van de flora en fauna van het bloemeneiland
  • Hoofdstad Funchal
  • Natuurlijk gevormde zwembaden in zwart lavagesteente
  • Wandeletappes van ca. 5 uur per dag
Madeira Porto Cruz uitzicht met wandelaar
Madeira Funchal markthal
Madeira korfsledes
Madeira Levada wandelaar
Madeira Funchal Botanische tuin
Madeira Porto Cruz wegwijzerbord
Bekijk alle fotos (10 )

Wandelvakantie over het bloemeneiland Madeira

Deze heerlijke wandelvakantie laat u kennis maken met het als bloemeneiland bekend staande Madeira in de Atlantische Ocean. U wandelt langs de indrukwekkende, steile en ruige kust, kleine intieme baaitjes en door zonovergoten bananenplantages. Het hele jaar door heeft Madeira een aangenaam klimaat. In elk seizoen bloeien er diverse bloemen en bomen op elke hoogte, van het droge oosten, het koele noorden, de bergen tot het zonnige zuiden. De vriendelijke en traditiebewuste lokale bevolking nodigt u van harte uit om kennis te maken met hun land en hun cultuur. Ontdek het eiland in al zijn facetten tijdens uw wandelvakantie op Madeira!

Karakter van de tour:
De dagelijkse routes lopen langs goede en vooral zeer gevarieerde wandelpaden, waarvan sommige echter ook smalle paden kunnen zijn. Veel wandelingen leiden langs de kust en levada's (irrigatiekanalen). Derhalve vereisen sommige stukken een zekere tredvastheid en u dient zeker geen last van hoogtevrees te hebben. De wandelingen duren gemiddeld ca. 5 uur en een goede lichamelijke conditie is zeker noodzakelijk.

Dag 1: Individuele aankomst op Madeira

U arriveert op de luchthaven van Madeira en gaat per bus of taxi naar Porto da Cruz. In dit kleine vissersdorpje kunt u even relaxen en bijkomen van uw reis op het zwarte zandstrandje. Aanrader is ook een bezoek aan een van de laatste suikerrietmolens van het eiland waar u de "Poncha" kunt proeven. Poncha is een lokaal drankje dat bestaat uit suikerrietjenever met honing en vers geperste sinaasappelsap.

Dag 2: Wandeling langs de ruige noordkust

Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Na een korte transfer naar Machico (incl.) wandelt u langs de indrukwekkende noordkust van Madeira over de Boca do Risco, een oude route die vroeger werd gebruikt om de wijngaarden te onderhouden. Tegenwoordig is dit een van de mooiste wandelroutes van het eiland die u terug brengt naar Porto da Cruz. Geniet onderweg van de adembenemende uitzichten.
Wandeltijd ca. 4,5 tot 5 uur.

Dag 3: Porto da Cruz - Sao Vicente

Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 650 m

De etappe van vandaag begint in het traditierijke stadje Santana. U klimt vanaf de rotsachtige kust, langs kleine tuinen met wijnstokken, suikerriet, groenten en fruit, tot aan een uitkijkpunt.. Hier heeft u uitzicht over de gehele noordkust, van Porto Moniz tot aan de Ponta de Sao Lourenco en zelfs, bij mooi weer, tot aan het naburige eilandje Porto Santo in het noorden. De prachtige Königslevada leidt u vervolgens door weelderige vegetatie naar de waterval en de bronnen van de Ribeiro Bonito.
Wandeltijd: ca. 4,5 tot 5 uur.

Dag 4: Sao Vicente - Porto Moniz

Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Transfer naar het Paul da Serra-plateau. De wandeling van vandaag brengt u dichter bij de groene bergen van Madeira. Over paden met heerlijke uitzichten wandelt u over bergketens en door schaduwrijke laurierbossen, die deel uitmaken van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed. De geweldige wandelroute leidt u door kleurrijke, bloeiende gaspeldoornstruiken naar Fanal, een sprookjesachtig bos- en weilandgebied: grillig gevormde bomen, al dan niet met korstmos bedekt, groene vlaktes en grazende hooglanders zorgen voor een mystieke sfeer. 's Middags bereikt u de kustplaats Porto Moniz dat een prachtig uitzicht biedt op de azuurblauwe oceaan. Porto Moniz bekend om zijn, uit zwarte lavasteen bestaande, natuurlijke zwembaden die door de zee zijn gevormd.
Wandeltijd: ca. 3,5 tot 4 uur.

Dag 5: Porto Moniz - Calheta, Levada Nova

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 650 m

U wandelt langs de zuidwestkust over groene heuvels, die steil afdalen in zee. In dit deel van het eiland ervaart u het nog authentieke leven van de eilandbewoners. Vooral Prazeres is een van de mooiste dorpen van Madeira. Tijdens de wandelroute door het geurige eucalyptusbos komt u steeds weer in het wild groeiende callas, amaryllis en agapanthus tegen. U overnacht in de levendige kustplaats Calheta met een fijn zandstrand en een elegante jachthaven.
Wandeltijd: ca. 4,5 tot 5 uur.

Dag 6: Calheta - Funchal, Levado do Norte

Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Korte transfer langs de zuidkust voordat u omhoog loopt naar de panoramische Levada do Norte, de langste en breedste levada van het zuiden. U dwaalt door de, voor deze omgeving, typisch bebouwde terrasgebieden en ontdekt een grote verscheidenheid aan fruit. U vervolgt de route boven langs kleine plaatsen als Quinta Grande en Campanario naar Cabo Girao, de hoogste klif van Europa. Vanaf daar heeft u een bijzonder mooi uitzicht over de terrasvormige velden beneden en de kust richting de hoofdstad Funchal.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 7: Rondwandeling Monte en de Botanische Tuin

Afstand ca. 8 km
Hoogteverschil ca. 550 m

De kabelbaan brengt u naar het bedevaartsoord Monte dat hoog boven Funchal ligt. Na een bezoek aan de kerk van Nossa Senhora do Monte, kunt u de snelle slederijders bekijken alvorens u aan een afwisselende slotetappe begint. Met een prachtig uitzicht op de kust van Funchal, leidt de route u door de subtropische eilandvegetatie terug naar de hoofdstad Funchal. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige botanische tuin. Hier maakt u van dichtbij en op een oppervlakte van ca. 35.000 m2 kennis met de exotische flora van dit bijzondere eiland.
Wandeltijd: ca. 3 uur.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Helaas is uw wandelvakantie op het bloemeneiland Madeira ten einde. U keert op eigen gelegenheid terug naar huis. Natuurlijk kunt u ook nog enkele dagen verlengen.

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Madeira?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.