8-daagse fietsvakantie Langs de zuidkust van Portugal, de Algarve

Algarve, Portugal

  • Fietsen langs de kust van de Algarve
  • Van Kaap St. Vincent naar Vila Real de Santo António
  • Prachtige natuur, wilde kusten en de Atlantische Oceaan
  • Drukke badplaatsen en authentieke vissersdorpen
  • Dagetappes van ca. 31 tot 51 km
Algarve fietsen langs de kust
Algarve - Kaap St. Vincent
Fietsen Agarve
Algarve lokale keuken
Algarve natuur zuidkust
Fietsen Algarve langs de zuidkust
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst

U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Sagres. Komt u met het vliegtuig en heeft u een transfer geboekt dan wordt u van de luchthaven van Faro naar uw hotel gebracht.

Dag 2: Kaap St. Vincent - Lagos (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

Begin uw dag met het verkennen van Sagres, een van de belangrijkste steden van de Algarve. Het startpunt van de fietstocht is naast de vuurtoren bij Kaap St. Vincent - het meest zuidwestelijke punt van Europa. Geniet van het uitzicht over de oceaan en de kliffen die bijna verticaal uit de Atlantische Oceaan oprijzen tot een hoogte van wel 75 meter. Over rustige wegen gaat het dan naar Vila do Bispo en Raposeira. Dan gaat het richting de kust. Geniet onderweg van de natuur, de typische kleine dorpjes en de gastvrije bevolking. Vanuit Salema volgt de passage door de Boca do Rio. Het strand van Burgau wordt ook wel beschouwd als het Portugese Santorini. Dan via Praia da Luz en Ponta da Piedade naar Lagos.

Dag 3: Lagos - Portimão/Praia da Rocha (ca. 31 km)
Afstand ca. 31 km

Begin uw dag met het verkennen van Lagos, een stad die een sleutelrol speelde in het tijdperk van Portugese ontdekkingen, aangezien veel van deze schepen vanaf hier vertrokken. Stap dan op de pedalen naar Meia Praia, Odiáxere en Alvor. Bezoek in Alvor de Morabito de São Pedro en de markt. Prima plek ook voor een rustpauze. Praia do Vau wordt geflankeerd door gladde kliffen en grillige rotsformaties. Fietsend langs de kust met fantastisch uitzicht over de oceaan, bereikt u bekende toeristenplaats Praia da Rocha.

Dag 4: Portimão/Praia da Rocha - Albufeira (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

U start over een een fietspad langs de oever van de rivier de Arade. Langs rustige wegen met olijfgaarden, cipressen, sinaasappelbomen en kurkeiken gaat het naar Lagoa. Even pauze voor zo’n typisch traditioneel Portugese gebakje zoals de Florados. De route wordt voortgezet door het voorgebergte van Senhora da Rocha naar Armação de Pêra. De stranden die hier liggen, vormen de doorgang van het natuurreservaat van de lagune Salgados met haar uitbundige vogelleven. U eindigt in de zeer bekende badplaats Albufeira.

Dag 5: Albufeira - Faro (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Een dag boordevol natuurschoon. Bezoek in Olhos d’Água de zoetwaterbron op het strand. In Vilamoura zijn de ruïnes van de Romeinse villa interessant. Maak hier ook even een stop in de grootste jachthaven van Portugal. Verder gaat het naar het typische vissersdorpje Quarteira en fiets door de dennenbossen rond de kleine lagune van Foz do Almargem, met een fantastisch uitzicht op de oceaan en de kleine kliffen. U komt nu bij het natuurpark van Ria Formosa, een van de zeven natuurwonderen van Portugal met een grote verscheidenheid aan vogelsoorten en zelfs flamingo’s. Van dit natuurwondertje gaat u naar de grote stad Faro.

Dag 6: Faro - Tavira (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

De hoofdstad van de Algarve is zeker een bezoek waard. Begin uw dag met het verkennen van de hoofdstad van de Algarve. De route naar Tavira loopt gedeeltelijk langs het natuurpark Ria Formosa en de zoutpannen van Fuseta, met uitzicht op de Deserta, Farol, Culatra en Armona eilanden. Bezoek onderweg de typische dorpjes, geniet van de lokale gerechten en neem af en toe een duik in het zilte nat. Eindbestemming van deze dag is de stad Tavira.

Dag 7: Tavira - Vila Real de Santo António - Tavira (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

Bezienswaardig in Tavira zijn zeker het kasteel, de kerk van Misericórdia en de Camera Obscura. Beginnend bij de Romeinse brug leidt de dagetappe ons naar Cabanas de Tavira. Vanaf hier gaat het weer langs het natuurpark Ria Formosa. Bezoek onderweg enkele strategische defensiepunten langs de kust. Proef in Cacela Velha de Moorse invloeden en geniet van een fantastisch uitzicht over de kust bij het fort. Geniet van de fietsrit langs de kust, door de dennenbossen en het Nationaal Park van de duinen van Vila Real de Santo António tot aan de Guadiana rivier, de natuurlijke grens met buurland Spanje. Loop door de kleine straatjes van Vila Real en het plein Marquês de Pombal. U heeft voor de terugweg de keus om deze per trein af te leggen of het traject weer terug te fietsen naar Tavira.

Dag 8: Individuele terugreis

Het einde van een fantastische fietsvakantie is aangebroken. Natuurlijk kunt u uw verblijf ook nog verlengen. Heeft u een transfer naar de luchthaven geboekt dan wordt u tijdig opgehaald van uw hotel voor de terugreis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Langs de zuidkust van Portugal, de Algarve?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Langs de zuidkust van Portugal, de Algarve.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Top maar onderschat
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Maart 2024
Pa 88 jaar wilde nog een keer op vakantie met zijn 2 dochters 60 en 63 jaar. We gaan regelmatig fietsen en met de conditie zit het wel goed. 50 km per dag is geen probleem in Nederland. Alleen in Portugal is dit anders , geen fietspaden en zeker geen fietsland. De route is eigenlijk geschikt voor mountenbike’s Sommige hotels zijn niet ingesteld om je fiets op te laden, we hebben zelfs de 2e dag ruzie moeten maken en Ade moeten bellen omdat we onze fietsen niet mochten opladen. En als je moe na een dag ploeteren aankomt heb je daar geen zin in. Over het algemeen een onvergetelijke vakantie We zullen deze reis nooit meer vergeten.
9.0
Avontuurlijke fietstocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Het is een mooie manier om de Zuidkust van de Algarve te ontdekken. Afstanden zijn goed te fietsen en het zijn over het algemeen mooie routes. Wel duidelijker vermelden dat er grotere stukken off road zijn en ze vereisen wel een bepaalde mate van lichamelijke fitheid. Hotels waren oke. Minder faciliteiten om batterijen van e-bikes ter plekke op te laden
Lees meer