7-daagse fietsvakantie Zilverkust, Porto - Coimbra

Porto, Portugal

  • Bezoek UNESCO stad Porto aan de oevers van de Douro
  • Studentenstad Coimbra met de oudste universiteit van Portugal
  • Fietsen over stille fietspaden langs de Atlantische kust
  • Duinen, zandstranden en natuurreservaten
  • Authentieke vissersdorpjes en heerlijke visgerechten
Aveiro - Portugal - Zilverkust
Coimbra - Portugal - Zilverkust
Aveiro - Portugal - Zilverkust
Porto - Portugal - Zilverkust
Porto - Portugal - Zilverkust
Coimbra - Portugal - Zilverkust
Bekijk alle fotos (21 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Porto

U arriveert op eigen gelegenheid in Porto. Komt u met het vliegtuig dan is de transfer naar het starthotel inclusief. Komt u op tijd dan moet u zeker de stad Porto gaan ontdekken. De stad staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een waar historisch juweel met meer dan 150 erkende monumenten. Voor de avond bevelen we een diner aan in één van de voortreffelijke restaurants waar Porto bekend om staat.

Dag 2: Porto - Furadouro (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

U fietst langs de kust richting het kleine dorpje Furadouro. Om Porto te verlaten doorkruist u het centrum van de stad richting de rivier de Douro. Na de oversteek via de Ponte Luis I-brug, de iconische metalen brug over de Douro, komt u in Vila Nova de Gaia, een stad die als het ware tegen Porto is aangeplakt. Hier kunt u de beroemde wijnkelders van de Porto-wijn bezoeken. Een hoogtepunt vandaag is de Capela do Senhor da Pedra op het strand van Miramar, oftewel Praia de Miramar. Stop in Espinho voor de lunch en proef een van de traditionele visgerechten. Een volgend hoogtepunt is de plaats Ovar, bekend van de kloostersnoepjes en de broodkoek en met een traditie van meer dan twee eeuwen. U heeft ook de mogelijkheid om de beroemde Capela dos Passos te bezoeken, een Monument van Nationaal Belang, met verschillende voorbeelden van de typisch Portugese tegels die u niet alleen terug vindt op de gevels van openbare gebouwen maar ook op de particuliere huizen. Omdat Ovar in een traditionele visregio ligt, kunt u de beroemde stoofschotels met vis en paling proeven.

Dag 3: Furadouro - Aveiro (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Als u de kust naar het zuiden volgt via de weg N327 dan fietst u het grootste deel van de dag over een secundaire weg naar Aveiro, het kleine Venetië van Portugal. U passeert verschillende vissersdorpjes waaronder Torreira, dat een lang en fantastisch strand heeft. U doorkruist ook het beroemde natuurreservaat van Dunas de São Jacinto, een vredig natuurreservaat van ca. 6,7 km². Om de route naar Aveiro te volbrengen gaat het laatste stuk over de riviermonding met een veerboot. Nu rest u alleen nog de laatste kilometers naar Aveiro te fietsen. Hier kunt u het Mosteiro de Jesus, ofwel het klooster van Jezus, bezoeken. Ook de tegels van het treinstation zijn het bekijken waard en een boottocht langs de Ria de Aveiro maakt de dag compleet.

Dag 4: Aveiro - Praia de Mira (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vandaag brengt de route van ca. 40 km u naar Ílhavo, de plaats van het bedrijf Vista Alegre. Hier wordt Portugees porselein met een traditie van meer dan 200 jaar vervaardigd. Aanschouw vanaf hier het fantastische landschap van de beroemde Costa Nova do Prado. Stranden gaan hier op in het platteland, waardoor een uniek landschap is ontstaan. Bekijk de beroemde huizen aan de waterkant, herkenbaar aan de gekleurde beschilderingen op de verticale elementen van de voorgevels.

Dag 5: Praia de Mira - Figueira da Foz (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Verheug u op een bezoek aan de verborgen en prachtige Lagoa da Barrinha, de lagune die gevoed wordt door de Ria de Aveiro. Het landschap gaat van de kust en de uitgestrekte zandduinen over naar aromatische dennenbossen. Hier gaat de geur van de dennenbomen samen met de zilte bries van de zee en de blik op de zee wordt beheerst door zeilboten en windsurfers. Dan eindelijk naar de "Rainha da Costa de Prata, ofwel de koningin van de Zilverkust, Figueira da Foz. Deze plaats is beroemd om zijn lange stranden en de machtige Rio Mondego stroomt hier uit in de oceaan.

Dag 6: Figueira da Foz - Coimbra (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U verlaat Figueira da Foz, de badplaats die bezocht wordt door de “Coimbrenses” en de inwoners van het Spaanse gebied Extremadura. Met een route van ca. 55 km voor u, laat u de kust achter u, maar fiets verder langs het water, langs de rivier de Mondego. De bron van deze rivier ligt in het gebergte Serra da Estrela, op het hoogste punt van Portugal. Deze rivier wordt geroemd om het heldere en zuivere water. Het landschap nodigt u uit om verder naar Coimbra te fietsen. De universiteitsstad Coimbra staat bol van de monumenten en culturele bezienswaardigheden. De universiteit is de oudste in Portugal en een van de oudste in Europa. Maar Coimbra staat ook bekend om de fado. Bezoek vanavond een van de vel nostalgische fadohuizen.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie langs de Portugese Zilverkust. U keert huiswaarts maar misschien wilt u ook nog doorfietsen naar Lissabon? Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Zilverkust, Porto - Coimbra?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid