9-daagse fietsvakantie Zilverkust, Figueira da Foz - Lissabon

Porto, Portugal

  • Fietsen langs de Portugese Atlantische kust
  • Zee, strand en prachtige natuurparken
  • Nazaré, Óbidos, Sintra en Cascais
  • Ommuurde steden en vestingstadjes
  • Prachtige combinatie van natuur, cultuur en historie
Cascais Portugal
Portugal - Zilverkust - fietsers
Praia de Mira - Portugal - Zilverkust
Sintra Portugal
Portugal - Zilverkust - fietsers
Praca do Comercio Lissabon Portugal
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Figueira da Foz

U reist op eigen gelegenheid naar Portugal. Vervolgens transfer naar uw starthotel in Figueira da Foz. de "Rainha da Costa de Prata, ofwel de koningin van de Zilverkust dat is Figueira da Foz. Deze plaats is beroemd om zijn lange stranden waar de machtige Rio Mondego uitkomt in de oceaan. De badplaats is zeer geliefd bij de “Coimbrenses” (inwoners van Coimbra) en de inwoners van het Spaanse Extremadura.

Dag 2: Figueira da Foz - São Pedro de Moel (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

U fietst vanuit Figueira da Foz, langs de kust, naar Pedrogão. De inwoners van de omliggende regio zijn altijd aangewezen geweest op de landbouw en visserij, waarbij traditionele viswerktuigen worden gebruikt die bekend staan als “Xávega”, uitgegroeid tot een merknaam die nog steeds bestaat. U fietst verder en arriveert in São Pedro de Moel, omringd door uitgestrekte dennenbossen. Dit kleine plaatsje biedt verschillende mogelijkheden om ontspannen in contact te komen met de natuur. Speciale aandacht voor de beroemde "Volta dos Sete". Dit is een route van ca. 7 km, die zee, bos en strand met elkaar combineert. Typische gerechten van deze regio zijn de "Vidreiro"-soep, kabeljauwsoep en konijnenstoofpot.

Dag 3: São Pedro de Moel - Nazaré (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km

Op deze route fietst u langs bekende stranden met de grootste golven van Europa, zoals Praia do Norte en de regio Nazaré. Een niet al te lange tocht brengt u bij de stad Nazaré gelegen op een hoge klif met een prachtig uitzicht over de stranden en de zee. Nazaré is misschien wel de bekendste vissersplaats van Portugal maar tegenwoordig nog veel bekender als surfparadijs omdat hier de hoogste golven van Europa ontstaan. De oorzaak hiervan ligt onder water, de zogenaamde "Cannon da Nazaré". Een diep ravijn, ca. 5 km diep en ca. 170 km lang voor de kust maakt de vorming van gigantische en perfecte golven mogelijk. De Hawaiiaanse surfer Garret McNamara zorgde ervoor dat dit fenomeen wereldbekendheid verwierf doordat hij hier in 2011 op de hoogste golf van de wereld surfte.

Dag 4: Nazaré - Óbidos (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

U verlaat Nazaré en zet koers naar Óbidos. Zonder twijfel is deze plaats een van de meest klassieke ommuurde nederzettingen in Portugal. U zult versteld staan van het uitzicht over de omliggende landbouwgronden en wijngaarden met de typische windmolens. Onder aan de vesting vindt u smalle geplaveide straatjes met witgekalkte huizen voorzien van terracotta daken. Heel pittoresk! Ieder jaar organiseert de stad twee belangrijke evenementen. De eerste is een traditionele middeleeuwse markt, waar het kasteel en de omliggende stad de geest van het middeleeuwse Europa laten herleven. De tweede is het Chocoladefestival. Deze trekt grote belangstelling van toeristen, aangezien je echte kunstwerken kunt zien gemaakt van chocolade. Fiets aan het einde van de dag naar São Martinho do Porto. Dit district, bestaande uit de Serra da Pescaria en de berg Bouro, vormde in vroeger tijden één eiland. De daaropvolgende splitsing leidde tot de baai van São Martinho do Porto met een fantastisch zandstrand dat vooral geschikt is voor families omdat de zee hier zeer langzaam afloopt.

Dag 5: Óbidos - Peniche (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Als u terugkeert naar de kust fietst u richting de stad Peniche. De stad werd gebouwd op een rotsachtig schiereiland. Peniche staat bekend om zijn lange stranden. Omdat hier altijd wind staat, ontstaan mooie golven en supertubes waardoor vooral alle vormen van surfen populair zijn. De Berlengas eilanden, ca. 10 km voor de kust van het schiereiland, maken ook deel uit van de gemeente Peniche. Zij vormden een van de eerste natuurreservaten ter wereld. U kunt ook stoppen bij Lagoa de Óbidos. Deze lagune strekt zich uit tussen de gemeenten Óbidos en Caldas da Rainha. Het is een natuurlijke barrière die de Atlantische Oceaan scheidt van het ecosysteem van de Foz do Arelho door de vorming van zijduinen.

Dag 6: Peniche - Ericeira (ca. 68 km)
Afstand ca. 68 km

U verlaat Peniche en fietst verder langs de kust met Ericeira als volgende bestemming. Ericeira is een zelfstandige gemeente aan de westkust van Portugal, in het district Mafra, ca. 35 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Lissabon. Ericeira was een populair zomerverblijf voor veel gezinnen uit Lissabon. Tegenwoordig is het een populaire bestemming voor toeristen en surfers van over de hele wereld. Ericeira is ook beroemd vanwege de muziekcultuur. Sinds 1849 volgt de Philharmonic Cultural Ericeira een succesvolle weg in het muzikale erfgoed van dit dorp, met een gratis en permanente muziekschool voor de liefhebbers. Het strand van Santa Cruz is een prima plek om overdag te vertoeven en zeer geliefd bij de surfers. Elk jaar is er het surfsportfestival "Ocean Spirit", waar diverse internationale surfwedstrijden worden gehouden.

Dag 7: Ericeira - Sintra (ca. 27 km)
Afstand ca. 27 km

De route gaat het binnenland in naar de stad Sintra. Deze plaats staat bekend om zijn vele romantische en architectonische monumenten uit de 19e eeuw, waardoor het is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is uitgegroeid tot een belangrijk toeristisch centrum dat veel bezoekers trekt vanuit Lissabon. Niet alleen in het Sintra-gebergte en het natuurpark Sintra-Cascais maar ook in de buitenwijken van Sintra vindt u vele koninklijke residenties, landgoederen en kastelen waaronder het middeleeuwse Castelo dos Mouros, het Pena National Palace en het Sintra National Palace.

Dag 8: Sintra – Cascais (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Uw fietsroute gaat verder en eindigt bij de kustplaats Cascais. Cascais ligt ten westen van Lissabon en is de kosmopolitische buitenwijk van de Portugese hoofdstad en tevens een van de rijkste gemeenten van Portugal. Het voormalige vissersdorp verwierf eind 19e en begin 20e eeuw bekendheid als vakantieverblijf voor de Portugese koninklijke familie. Tegenwoordig is het een populaire vakantiebestemming voor zowel de Portugese als de buitenlandse toeristen. Cascais wordt omgeven door populaire stranden zoals Praia do Guincho in het westen en in het noorden wordt het omringd door de weelderige bergen van Sintra. Een gedeelte van de kust bestaat uit kliffen die in trek zijn bij toeristen om het panoramische uitzicht op de zee te bewonderen. Meer en meer wordt het ook een populaire bestemming voor golfliefhebbers, met meer dan 10 golfbanen in de omgeving. Het natuurpark Sintra - Cascais, een van de 13 natuurparken van Portugal, is een must om te bezoeken en omvat de Serra de Sintra, de bergketen die zich uitstrekt tot aan de kust bij Cabo da Roca, de meest westelijke punt van Europa.

Dag 9: Cascais - individuele thuisreis

Uw fietsvakantie is ten einde. Transfer naar de luchthaven van Lissabon. Maar u kunt natuurlijk ook nog verlengen om bijvoorbeeld enkele dagen te besteden aan het verkennen van de stad Lissabon.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse fietsvakantie Zilverkust, Figueira da Foz - Lissabon?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid