7-daagse wandelvakantie Rota Vicentina & Algarve

Alentejo, Portugal

  • Authentiek Portugal in optima forma
  • Wandel langs de ruige zuidwestkust van Portugal
  • Bezoek Kaap St. Vincent
  • Pittoreske dorpjes, stille valleien, imposante kliffen
  • Natuurpark Alentejo, Costa Vicentina, zuidwestpunt Algarve
Rota Vicentina Portugal
Algarve - Kaap St. Vincent
Algarve lokale keuken
8-daagse Fietsvakantie Algarve
Carrapateira Rota Vicentina Portugal
Portugal Alentejo kust
Bekijk alle fotos (6 )

Wandelen langs de zuidwestkust van Portugal en de Algarve

Verken de ruige stranden langs de Costa Vicentina in zuidwest Europa via het ca. 400 km lange wandelpadennetwerk van de Rota Vicentina langs de meest authentieke kustlijn van Portugal. Deze wandelvakantie omvat het wandelpadennetwerk van de "Historische Weg", de "Vissersroute" en diverse rondroutes. Een unieke ervaring met een heerlijke combinatie van cultuur, wilde kusten, het natuurpark Alentejo en natuurlijk de Costa Vicentina. Een prachtig stukje Portugal dat er op wacht door u ontdekt te worden tijdens deze 7-daagse wandelvakantie.

Niveau van de wandelvakantie:
Deze wandelvakantie kenmerkt zich door de grotendeels gemakkelijke wandelingen vanaf ca. 19 tot 22 km. Ontspannen kunt u 6 dagen wandeltochten maken door een afwisselende omgeving en iedere dag eindigen in een goed verzorgde accommodatie.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Aljezur

Op zoek naar een zorgeloze manier om uw wandelvakantie in Portugal te beginnen? Neem dan een vlucht naar de luchthaven van Faro om vervolgens per trien vanaf het station van Faro naar het station van Lagos te reizen. Hier stapt u op een bus naar Aljezur. Voor ultiem gemak kunt u ook een privétransfer boeken van de luchthaven van Faro (of Lissabon) rechtstreeks naar het starthotel in Aljezur.

Dag 2: Aljezur - Ponta de Atalaia - Arrifana (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Begin aan een onvergetelijke wandelvakantie door te wandelen door de Algarve-regio. U doorkruist geurige valleien en passeert kleine boerderijen en u krijgt alvast een glimp te zien van de adembenemende kustlijn die de komende dagen uw metgezel zal zijn. Bij het verlaten van Aljezur moet u even de tijd nemen om de vallei van de rivier de Aljezur te bewonderen, die zich uitstrekt tot aan het strand van Amoreira. Verken het wandelcircuit van de Ponta da Atalaia, een uitbreiding van de Vissersroute. Bezoek het strand van Monte Clérigo en de mythische Ponta da Atalaia, waar de legendes van de Portugese verovering op de Moren tot leven komen. Eindpunt vandaag is Arrifana.

Dag 3: Arrifana - Carrapateira (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

De route van vandaag biedt een unieke mix van ongerepte natuur en menselijke aanwezigheid, waarbij zowel de heuvels en de zee altijd uw uitzicht bepalen. en de zee altijd in zicht. Mis de kans niet om Pedra da Agulha te zien vanaf het Kanaalstrand of het uitgestrekte zandstrand van Vale Figueira bij eb. U bevindt zich hier in het meest ontoegankelijke en ruige deel van het kustgebied. Geniet bij aankomst in Carrapateira van een bijzonder uitzicht op de zandduinen van het strand van Bordeira en de kreek die uitmondt in de oceaan. De omgeving is kenmerkend voor de kust van Vicentina.

Dag 4: Carrapateira - Vila do Bispo (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

Proef de essentie van de Vicentina kust te voet. Na het prachtige uitzicht over het strand van Bordeira voert de weg weer door valleien en pittoreske dorpjes zoals Vilarinha en Pedralva. Houd wel rekening met de harde wind als u richting Vila do Bispo loopt. Houd uw verrekijker bij de hand omdat u tijdens dit gedeelte van de Rota Vicentina de mogelijkheid heeft veel vogels en andere dieren te spotten. Overnachting in Vila do Bispo.

Dag 5: : Vila do Bispo - Kaap São Vicente - Sagres (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

Ontdek de magie van het zuidwestelijke puntje van Europa. Als u loopt, hoort u als het ware de echo's van de zeelieden en pelgrims die u voorgingen. Geniet van een prachtig uitzicht op de kustlijn en bent u hier in de herfst dan kunt u getuige zijn van de vogeltrek. Volg het Telheiro Beach wandelnet, wederom een uitbreiding van de Vissersroute. Imposante kliffen, oude rotsformaties en weelderige vegetatie begeleiden u op uw route om uiteindelijk in Kaap St. Vincent te arriveren. Overnachting in Sagres.

Dag 6: Sagres rustdag

Een dag om even bij te komen van uw wandelingen.

Dag : Sagres - individuele terugreis

Het einde van een indrukwekkende wandelvakantie door een authentiek stukje Portugal is ten einde. Neem een bus vanuit Sagres naar Lagos en dan de trein naar Faro. U kunt ook een privétransfer regelen (bij reservering opgeven) van Sagres naar de luchthaven van Faro (of Lissabon).

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Rota Vicentina & Algarve?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid