8-daagse wandelvakantie Portugese Kust en de Lima-vallei

Porto, Portugal

  • Wandelen door Portugese duinen en over stranden
  • Ervaar de Atlantische kust langs de Noordkust van Portugal
  • Traditionele vissersdorpen en historische steden
  • Sfeer proeven op de Camino de Santiago
  • Ongekende flora en fauna in natuurreservaten
  • Relaxte wandelvakantie voor de sfeerproevers
Restinga - Mar e Rio Cávado Portugal
de Santa-Luzia heuvel bij Esposende
Wandelen Noord Portugal bij Ponte de Lima
Viana do Castelo - Praça da República
Wandelen Noord Portugal
Polvo da Pedra à Esposende (2)
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Porto - Esposende

U arriveert op eigen gelegenheid bij uw eerste overnachtingshotel of indien u tijdig op de luchthaven van Porto arriveert transfer naar u hotel in Esposende. Esposende ligt aan de monding van de Cavado-rivier, met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Deze stad houdt vast aan haar eeuwenoude tradities met zijn schilderachtige vissershaven van waar ranke en kleurrijke vissersboten dagelijks vertrekken om de lokale markt en restaurants te voorzien van de verse vangst. Liggend in het Natuurpark Noordkust biedt de omgeving van Esposende een schitterend landschappen dat een waar toevluchtsoord is van vele inheemse plantensoorten en dieren. Het gebied herbergt ook ca. 18 km aan zandstranden, waarvan vele bekroond zijn de Europese blauwe vlag, internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden. Neem de tijd om rond te wandelen langs de rivier en de duinen te doorkruizen onderwijl genietend van de flora en fauna en natuurlijk de zee.

Dag 2: Esposende - Amorosa - Chafé (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 10 m

Op deze eerste wandeletappe voert uw route u langs de stranden en oceaan naar de binnenlanden en langs de rivier naar de wijngaarden van de bekende Vinho Verde, het beste van twee werelden. Startend bij de grote vuurtoren, zegt u vaarwel tegen Esposende. Het pad slingert door de duinen en de dennenbossen. Loop over het houten wandelpad, aangelegd ter bescherming van de duinen en de wilde grassoorten, met de velden en de zee op de achtergrond. Op het Belinho strand kunt u een observatietoren beklimmen om vogels te spotten. Kijk uit naar speciale soorten zoals kieviten, plevieren, zeezwaluwen, strandlopers etc. Neem het onverharde pad verder het binnenland in langs de Neiva rivier. U heeft vandaag de keuze uit 2 routes. Bij beide routes is een transfer inclusief.

Dag 3: Chafé - Viana do Castelo (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km

De route gaat noordwaarts, langs de kust, door geurige dennen- en eucalyptusbossen. Volg de paden naar Cabedelo, een strand dat internationaal bekend staat bij surfers en kitesurfers. Hier worden ook vaak internationale wedstrijden gehouden. Steek via de metalen brug (gebouwd door Gustave Eiffel) de Lima rivier over naar Viana do Castelo. Viana do Castelo was in het Romeinse rijk een belangrijke haven gewijd aan de Godin Diana. De haven en de stad groeiden in belangrijkheid doordat de groei van de bevolking. In de 16e eeuw, gedurende de tijd van de grote ontdekkingsreizen, zeilden moedige kapiteins en zeelui naar verre landen vanwaar ze terugkeerden met kostbare en exotische producten. Rijke kooplieden bouwden majestueuze gebouwen in diverse bouwstijlen. Het historische middeleeuwse stadscentrum, met zijn brede straten en smalle steegjes wordt beschouwd als het mooiste en best bewaarde van Portugal. Elegante herenhuizen met uitgewerkte stenen wapenschilden en kostbare gevels met handgemaakte tegeltableaus vertegenwoordigen een authentieke verzameling van Portugese architectuur door de jaren heen. Mede hierdoor staat Viana do Castelo ook bekend als de folklore-hoofdstad. Dit uit zich in talloze culturele evenementen en de vele winkels die handgemaakte geborduurde klederdracht en filigranen juwelen verkopen, Besluit uw dag met een wandeling steil omhoog via de trap of per kabelbaan, naar de top van de Santa-Luzia heuvel. Vanaf hier kunt u zich verbazen over het geweldige uitzicht over de stad en het fantastische landschap aan uw voeten.

Dag 4: Viano do Castelo - Minho regio - Viano do Castelo (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 40 m

Start uw dag met een korte treinrit noordwaarts naar Vila Praia de Ancora. Het vissersdorpje ligt aan de monding van de Ancora rivier, dat de bezoekers betovert met het schitterende licht en natuurlijke schoonheid. Het imposante 17e -eeuwse fort dat uitkijkt over de zee en biedt bescherming aan het kleine maar levendige haventje vol met kleurrijke vissersbootjes. Steek de rivier over en wandel over de paden en groene wegen, van strand naar strand, door de dennenbossen, begeleid met een frisse bries vanaf zee. Passeer fort Cão, een ander fort eveneens gebouwd om de Minho regio te verdedigen tegen het Spaanse leger. Vervolg uw route tot aan het Afife strand arriveert, één van de meest gewilde surfstranden van Noord-Portugal. De historische Montedor-vuurtoren waakt met een strenge en hooghartige blik over de kust. Als u terugkeert naar Viana herinneren de elegante windmolens aan de boerentradities, verbonden met de mais, die werd meegebracht door de vroegere zeevaarders vanuit Zuid-Amerika. Doe deze avond nieuwe energie op in één van de vele restaurants in de stad gespecialiseerd in de regionale keuken.

Dag 5: Viano do Castelo - Ponte de Lima (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 45 m

U start met een transfer naar het hart van het Lagoas Natuurreservaat, dichtbij Ponte de Lima. Deze beschermde regio herbergt een biodiversiteit van meer dan 500 inheemse plantensoorten en dieren, zoals otters, herten, Iberische padden, waterhagedissen, valken en nog vele anderen. Als u langs de oevers van de Lima wandelt zult u de creativiteit bewonderen die ooit werd tentoongesteld op het Internationale Tuinen Festival. U betreedt Ponte de Lima, de oudste stad in Portugal, over de middeleeuwse brug met zijn mooie spitsbogen. Dan wentelt u zich in het middeleeuwse erfgoed. Smalle straten en lieflijke pleinen domineren en misschien zit u dan al snel op een van de terrassen van de café ’s aan de rivier en de brug. Uw wandelroute eindigt in de buitenwijken van de stad waar u de komende dagen zult verblijven.

Dag 6: Rondwandeling omgeving Ponte de Lima (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Na een lekker ontbijt is het tijd om het platteland rondom Ponte de Lima te ontdekken. Wandel langs de maisvelden en weilanden, afgewisseld met wijngaarden, kleurrijke boerderijen waarvan de grond begrensd wordt door granieten muurtjes. Bovenop een heuvel ligt de kerk van “Nossa Sehora de Boa Morte” (Onze Vrouwe van de Goede Dood). Het is een mooie monument in barokke stijl en hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over de Lima vallei. Daal dan af naar de vallei over geplaveide wegen of smalle paden tussen wijngaarden en velden. Maak onderweg een praatje met de gastvrije en praatgrage bevolking. De Lima rivier brengt u terug naar Ponte de Lima en uw overnachtingsadres.

Dag 7: Ponte de Lima - Camino de Santiago - Ponte de Lima (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 115 m

Ponte de Lima blijft zijn geheimen prijsgeven ook op deze laatste dag van uw wandelvakantie! Vandaag loopt u over de Camino de Santiago, de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. De wandeling gaat over natuurpaden, typisch voor de Minho-regio, langs kleine boerderijtjes, maisvelden en wijngaarden. Op de terugweg volgt u weer de oevers van de Lima over één van de mooiste paden die hier zijn. Eindig de dag met een diner in een van de lokale restaurants. Heel bekend is de rojões en arroz de sarrabulho, een smaakvolle rijsttafel met varkensvlees dat of met een regionale rode wijn of met een Vinho Verde wordt genoten. Desfrute de sua refeição!

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie langs de noordkust van Portugal. Transfer naar de luchthaven van Porto of het starthotel. Natuurlijk is het mogelijk te verlengen. Voor de mogelijkheden raadpleeg de ADE wandelspecialisten.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Portugese Kust en de Lima-vallei ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Portugese Kust en de Lima-vallei .

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.5
Locatie/gebied: 10.0
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 9.5
Dag-tot-dagprogramma: 9.5
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 8.5
10
Mooie combinatie van actief zijn en luxe beleven
Met vrienden
Op vakantie in September 2023
Alles was goed georganiseerd van het begin tot het einde. Het was een ideale combinatie van luxe en actief bewegen. De wandeling door de Lima vallei in Portugal brengt je langs mooie stranden, prachtige natuur. En uiteraard maakt de heerlijke keuken in Portugal zo een reis helemaal af.
9.0
Prachtige wandelingen langs de kust en authentiek binnenland
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
De beoordeling is wat uitgebreid, maar hoop hiermee wat gedoe bij mogelijk volgende reizigers te voorkomen. De aanloop was een beetje chaotisch. De app die nodig was voor de wandelingen kregen we een avond voor onze vlucht (we hadden aangegeven dat we 2 dagen eerder dan de vakantie zou starten zouden vliegen). Onduidelijk was welke app we zouden ontvangen. Bij downloaden van de app leek het alsof die niet goed werkte. Wel op telefoon van mijn man en zijn tablet. Maar niet op mijn telefoon. Dat wekt niet veel vertrouwen. Duidelijk bleek dat de reis nog onbekend was voor ADE. Totaal anders werd onze ervaring vanaf moment dat we werden opgehaald door Vinitur (de reisorganisatie in Portugal, van wie de wandelreis kennelijk is). Daar bleken we te worden opgehaald door iemand die de app volledig beheerst, direct hem op mijn telefoon zette (ook uitlegde waarom het fout was gegaan: je krijgt maar rechten voor de app op 2 toestellen (handig om te weten). We kregen een telefoonnummer van Vinitur dat we altijd konden bellen. Niet nodig geweest. Maar zij belden zelf een aantal maal om te checken of alles goed ging. Deze app: ride with GPS nog nooit zo'n goed en prettig werkende wandel/fiets app gehad. En wij lopen al 15 jaar met een Garmin GPS. Maar deze app werkt prima op de telefoon en super eenvoudig en accuraat. Vanwege geen beschikbaarheid van hotels op 1 plek, kregen we een extra transport, zodat we toch de wandelingen allemaal konden doen. Dat was net in het plaatsje waar de wijnproeverij zou zijn. Die werd toen voor de wandeling gepland (om 9.30 uur). We waren dus al niet echt enthousiast hierover. Maar buiten dat hoorde men de deurbel niet en zijn we na 10 minuten wachten maar gaan lopen. Dus wijnproeverij alleen doen als je overnachting aansluitend kan zijn. We reclameren hier verder niet over, want Vinitur was heel flexibel over het terugbrengen naar Porto. De taxichauffeur hoorde dat we niet die dag zouden terugvliegen maar nog in Porto aan de kust zouden blijven. Hij checkte even en kon toen zonder meerprijs ons afzetten bij ons vakantie appartement. Super. Al met al een beetje chaotische voorbereiding, maar met een geweldige wandelweek en prima hotels (met vooral heerlijk ontbijt met verschillend vers fruit).
Lees meer