8-daagse wandelvakantie Algarve

Algarve, Portugal

  • Standplaats wandelvakantie aan de Portugese zuidkust, de Algarve
  • Wandel over de mooie stranden van Ilha de Tavira
  • Bezoek authentieke Portugese vissersdorpjes
  • Prachtige natuurparken en heerlijke traditionele specialiteiten
Algarve - Portugal - strandpad wandelaar
Algarve - Portugal - flamingos
Algarve - Portugal - waterval rust
Algarve - Portugal - baai
Algarve - Portugal - tavira igreja do castelo
Algarve - Portugal - kust cacela velha
Bekijk alle fotos (19 )

Wandel langs de Atlantische kust

Tijdens deze standplaats wandelvakantie verkent u het uitgestrekte kust landschap van de Algarve. Bezoek mooie Portugese dorpjes en uitgestrekte natuurgebieden. De prachtige stranden van de Algarve zijn een paradijs voor wandelaars. Met deze 8-daagse wandelvakantie leert u het zuiden van Portugal kennen. Vanuit het comfortabele hotel in Tavira maakt u mooie wandeltochten door de ongerepte natuur. U bezoekt authentieke Portugese vissersdorpje, het mooie eiland Ilja de Tavira en de vruchtbare vallei die bekend staat om de typische Portugese keramische tegels. Tevens heeft u een rustdag in Tavira, dan kunt u rustig de stad ontdekken of in het zwembad van het hotel duiken, deze keuze is aan u!

Niveau van de tour:
Een goede basisconditie is van belang voor deze wandelvakantie, uw dag etappes zijn tussen de 3 en 4,5 uur. Het gemak van deze standplaats vakantie is dat u ook een wandeltocht kunt overslaan als u even rustig aan wilt doen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Tavira

Vandaag reist u naar Tavira. Komt u aan op luchthaven Faro? Dan wordt u opgehaald voor de transfer naar Tavira.

Dag 2: Rondwandeling Cacela Velha & Cabanas (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 70 m

U begint uw wandelvakantie in Portugal met een ontspannen wandeling langs de kust die begint in het oude dorp Cacela Velha en leidt over eenzame paden naar het mooie vissersdorpje Cabanas. Hier is de visserij nog in volle gang, een ideale plek om te lunchen en te genieten van de drukte op het water. Later wandelt u terug naar Tavira door zoutbassins waarin talloze wilde vogels.

Dag 3: Rondwandeling "Ceramica" (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 225 m

De wandeltocht van vandaag brengt u naar een vruchtbare vallei, die bekend staat om de productie van traditionele keramische tegels. U doorkruist ook kleine teeltgebieden met verschillende soorten groenten, olijf-, johannesbrood-, amandel- en vijgenbomen. Hierna wandelt u door weelderige citroen- en sinaasappeltuinen, maar ook langs geurige bloemenweiden. Eventueel kunt ook de route uitbreiden met een wandeltocht naar de waterval Pego do Inferno.

Dag 4: Rustdag

Vandaag staat er geen wandeltocht op het programma. U kunt rustig een duik nemen in het zwembad van het hotel of de stad Tavira verder verkennen.

Dag 5: Rondwandeling Vila Real de Santo António (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 30 m

Deze idyllische wandeling brengt je langs de kust tot aan de Spaanse grens. Je wandelt over duinen, door dennenbossen en over ongerepte stranden naar de monding van de Rio Guadiana, die Portugal van Spanje scheidt. De bestemming van de wandeling is het charmante stadje Vila Real de Santo António, met een interessante cultuurgeschiedenis en architectuur. Een rustige treinrit met de regionale trein Linha do Algarve brengt u terug naar het hotel.

Dag 6: Rondwandeling vissersdorp Fuzenta (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 20 m

In het westen van Tavira ligt het vissersdorp Fuzeta, het startpunt van uw wandeling. U wandelt langs zoutbekkens en door kleine dorpjes met kleurrijke huizen en bloeiende fruitboomgaarden. Aan de oevers van de rustig stromende Ria Formosa vervolgt u de weg langs de rand van de lagune door het natuurpark en uiteindelijk over uitgestrekte velden terug naar het oude centrum van Tavira.

Dag 7: Rondwandeling Ilha de Tavira (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 10 m

Ontdek aan het einde van uw wandelweek in de Algarve het eiland van Tavira met de mooiste zandstranden van de regio en het uitgestrekte natuurgebied Ria Formosa.

Wandelen langs deze stranden, schelpen verzamelen en de zeelucht inademen is een echt vakantieplezier. Na een bezoek aan het kleine vissersdorpje Santa Luzia loopt u over de lagunebrug naar het eiland. Voorbij de “Cemetery of the Anchors” gaat u over het strand naar de noordkant van het eiland, vanwaar een boot u terugbrengt naar Tavira.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw verblijf in Tavira. U kunt per transfer weer terugreizen naar Faro.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Algarve?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Algarve.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Ook aangenaam in het vroege voorjaar
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Maart 2024
Zeer ontspannend goede organisatie van de transferts naar de startpunten
9.0
Alles zeer goed verzorgd
Op vakantie in Augustus 2023
Erg goed. Van A tot Z. Goede transfer vanaf vliegveld. Erg mooi hotel. Mooie routes, die voor ons niet altijd even duidelijk omschreven waren. Zijn paar keer misgelopen. In de hitte die er was niet heel handig. Ow, daar een puntje. Iemand bij aankomst die uitleg geeft over het boekje en misschien had besproken dat een route door de bergen niet handig is met deze temperaturen. Sowieso een overleg/uitleg is niet verkeerd. Hotel overhandigde alleen het mapje. We vonden het jammer dat op de laatste dag de route van Ilha Tavira pas kwam. Dit hadden we wel eerder willen weten. Prachtig stukje Tavira. Transfer terug moesten we achteraan. Maar stond vervolgens keurig klaar op het tijdstip dat door ADE was doorgegeven. Wij hebben genoten van het hotel, luxe adults only, heerlijk rustig. Super ontbijt, fijn zwembad met poolbar en goede lunch. We hebben niet alle routes volledig kunnen doen, maar ze waren mooi voor zover we hebben gezien. Ook leuk dat je paar dagen wordt opgehaald en terugloopt naar het hotel. Trein tussendoor was ook leuke afwisseling, alleen zat er vaak 1,5 uur tussen, dus was wel puzzelen. Prachtige plekjes gezien met genoeg te doen. Super wandelvakantie gehad met mijn moeder.
Lees meer