8-daagse wandelvakantie Algarve

Algarve, Portugal

  • Standplaats wandelvakantie in de Algarve
  • Wandel over de mooie stranden van Ilha de Tavira
  • Bezoek Portugese vissersdorpjes
  • Wandel door de mooie natuur en sinaasappelboomgaarden
Algarve - Portugal - baai
Algarve - Portugal - strandpad wandelaar
Algarve - Portugal - flamingos
Algarve - Portugal - waterval rust
Algarve - Portugal - rust bij de kust
Algarve - Portugal - tavira igreja do castelo
Bekijk alle fotos (19 )

Wandel langs de Atlantische kust

Tijdens deze standplaats wandelvakantie verkent u het uitgestrekte kust landschap van de Algarve. Bezoek mooie Portugese dorpjes en uitgestrekte natuurgebieden. De prachtige stranden van de Algarve zijn een paradijs voor wandelaars. Met deze 8-daagse wandelvakantie leert u het zuiden van Portugal kennen. Vanuit het comfortabele hotel in Tavira maakt u mooie wandeltochten door de ongerepte natuur. U bezoekt authentieke Portugese vissersdorpje, het mooie eiland Ilja de Tavira en de vruchtbare vallei die bekend staat om de typische Portugese keramische tegels. Tevens heeft u een rustdag in Tavira, dan kunt u rustig de stad ontdekken of in het zwembad van het hotel duiken, deze keuze is aan u!

Niveau van de tour:
Een goede basisconditie is van belang voor deze wandelvakantie, uw dag etappes zijn tussen de 3 en 4,5 uur. Het gemak van deze standplaats vakantie is dat u ook een wandeltocht kunt overslaan als u even rustig aan wilt doen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Tavira

Vandaag reist u naar Tavira. Komt u aan op luchthaven Faro? Dan wordt u opgehaald voor de transfer naar Tavira.

Dag 2: Rondwandeling Cacela Velha & Cabanas (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 50 m

U begint uw wandelvakantie in Portugal met een ontspannen wandeling langs de kust die begint in het oude dorp Cacela Velha en leidt over eenzame paden naar het mooie vissersdorpje Cabanas. Hier is de visserij nog in volle gang, een ideale plek om te lunchen en te genieten van de drukte op het water. Later wandelt u terug naar Tavira door zoutbassins waarin talloze wilde dieren leven.

Dag 3: Rondwandeling "Ceramica" (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 150 m

De wandeltocht van vandaag brengt u naar een vruchtbare vallei, die bekend staat om de productie van traditionele keramische tegels. U doorkruist ook kleine teeltgebieden met verschillende soorten groenten, olijf-, johannesbrood-, amandel- en vijgenbomen. Hierna wandelt u door weelderige citroen- en sinaasappeltuinen, maar ook langs geurige bloemenweiden.

Dag 4: Rustdag

Vandaag staat er geen wandeltocht op het programma. U kunt rustig een duik nemen in het zwembad van het hotel of de stad Tavira verder verkennen.

Dag 5: Rondwandeling Vila Real de Santo António (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 15 m

Na het ontbijt begint u met een wandeltocht naar langs de kust richting de Spaanse grens. Vanaf Altura gaat het over smalle kronkelige paden door dennenbossen en later over ongerepte stranden naar de monding van de Rio Guadiana, die Portugal van Spanje scheidt. De bestemming van de wandeling is het charmante stadje Vila Real de Santo António, dat een interessante culturele geschiedenis en architectuur heeft.

Dag 6: Rondwandeling vissersdorp Fuzenta (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 20 m

In het westen van Tavira ligt het vissersdorp Fuzeta, het startpunt van uw wandeling. U wandelt door zoutbassins, langs kleine dorpjes met kleurrijke huizen en tuinen. Kom zeker even pauzeren in een van de kleine cafeetjes aan de oevers van de rustig stromende Ria.

Dag 7: Rondwandeling Ilha de Tavira (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 10 m

Ontdek tijdens de laatste wandeltocht van uw vakantie in de Algarve eiland Tavira met de mooiste zandstranden in de regio en het uitgestrekte natuurgebied Ria Formosa. Het is een waar vakantiegenot om langs deze stranden te dwalen en kleine vissersdorpjes zoals Santa Luzia te bewonderen, waar talloze vissersboten zachtjes op en neer schommelen in het water van het kanaal.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw verblijf in Tavira. U kunt per transfer weer terugreizen naar Faro.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Algarve?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.