8-daagse wandelvakantie Algarve

Algarve, Portugal

  • Standplaats wandelvakantie aan de Portugese zuidkust, de Algarve
  • Wandel over de mooie stranden van Ilha de Tavira
  • Bezoek authentieke Portugese vissersdorpjes
  • Prachtige natuurparken en heerlijke traditionele specialiteiten
Algarve - Portugal - strandpad wandelaar
Algarve - Portugal - flamingos
Algarve - Portugal - waterval rust
Algarve - Portugal - baai
Algarve - Portugal - tavira igreja do castelo
Algarve - Portugal - kust cacela velha
Bekijk alle fotos (19 )

Wandel langs de Atlantische kust

Tijdens deze standplaats wandelvakantie verkent u het uitgestrekte kust landschap van de Algarve. Bezoek mooie Portugese dorpjes en uitgestrekte natuurgebieden. De prachtige stranden van de Algarve zijn een paradijs voor wandelaars. Met deze 8-daagse wandelvakantie leert u het zuiden van Portugal kennen. Vanuit het comfortabele hotel in Tavira maakt u mooie wandeltochten door de ongerepte natuur. U bezoekt authentieke Portugese vissersdorpje, het mooie eiland Ilja de Tavira en de vruchtbare vallei die bekend staat om de typische Portugese keramische tegels. Tevens heeft u een rustdag in Tavira, dan kunt u rustig de stad ontdekken of in het zwembad van het hotel duiken, deze keuze is aan u!

Niveau van de tour:
Een goede basisconditie is van belang voor deze wandelvakantie, uw dag etappes zijn tussen de 3 en 4,5 uur. Het gemak van deze standplaats vakantie is dat u ook een wandeltocht kunt overslaan als u even rustig aan wilt doen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Tavira

Vandaag reist u naar Tavira. Komt u aan op luchthaven Faro? Dan wordt u opgehaald voor de transfer naar Tavira.

Dag 2: Rondwandeling Cacela Velha & Cabanas (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 70 m

U begint uw wandelvakantie in Portugal met een ontspannen wandeling langs de kust die begint in het oude dorp Cacela Velha en leidt over eenzame paden naar het mooie vissersdorpje Cabanas. Hier is de visserij nog in volle gang, een ideale plek om te lunchen en te genieten van de drukte op het water. Later wandelt u terug naar Tavira door zoutbassins waarin talloze wilde vogels.

Dag 3: Rondwandeling "Ceramica" (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 225 m

De wandeltocht van vandaag brengt u naar een vruchtbare vallei, die bekend staat om de productie van traditionele keramische tegels. U doorkruist ook kleine teeltgebieden met verschillende soorten groenten, olijf-, johannesbrood-, amandel- en vijgenbomen. Hierna wandelt u door weelderige citroen- en sinaasappeltuinen, maar ook langs geurige bloemenweiden. Eventueel kunt ook de route uitbreiden met een wandeltocht naar de waterval Pego do Inferno.

Dag 4: Rustdag

Vandaag staat er geen wandeltocht op het programma. U kunt rustig een duik nemen in het zwembad van het hotel of de stad Tavira verder verkennen.

Dag 5: Rondwandeling Vila Real de Santo António (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 30 m

Deze idyllische wandeling brengt je langs de kust tot aan de Spaanse grens. Je wandelt over duinen, door dennenbossen en over ongerepte stranden naar de monding van de Rio Guadiana, die Portugal van Spanje scheidt. De bestemming van de wandeling is het charmante stadje Vila Real de Santo António, met een interessante cultuurgeschiedenis en architectuur. Een rustige treinrit met de regionale trein Linha do Algarve brengt u terug naar het hotel.

Dag 6: Rondwandeling vissersdorp Fuzenta (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 20 m

In het westen van Tavira ligt het vissersdorp Fuzeta, het startpunt van uw wandeling. U wandelt langs zoutbekkens en door kleine dorpjes met kleurrijke huizen en bloeiende fruitboomgaarden. Aan de oevers van de rustig stromende Ria Formosa vervolgt u de weg langs de rand van de lagune door het natuurpark en uiteindelijk over uitgestrekte velden terug naar het oude centrum van Tavira.

Dag 7: Rondwandeling Ilha de Tavira (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 10 m

Ontdek aan het einde van uw wandelweek in de Algarve het eiland van Tavira met de mooiste zandstranden van de regio en het uitgestrekte natuurgebied Ria Formosa.

Wandelen langs deze stranden, schelpen verzamelen en de zeelucht inademen is een echt vakantieplezier. Na een bezoek aan het kleine vissersdorpje Santa Luzia loopt u over de lagunebrug naar het eiland. Voorbij de “Cemetery of the Anchors” gaat u over het strand naar de noordkant van het eiland, vanwaar een boot u terugbrengt naar Tavira.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw verblijf in Tavira. U kunt per transfer weer terugreizen naar Faro.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Algarve?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.