8-daagse wandelvakantie Rota Carmelita

Estremadura, Portugal

  • Wandel de Portugese "Rota Carmelita"
  • Van de studentenstad Coimbra naar bedevaartsoord Fátima
  • Wordt een met de natuur en de geschiedenis
  • Bezoek de Romeinse opgravingen van Conímbriga
  • Wandeletappes van ca. 13 tot 24 km
Rota Carmelita - Portugal
Rota Carmelita - Portugal
Rota Carmelita - Portugal
Rota Carmelita - Portugal
Rota Carmelita - Portugal
Rota Carmelita - Portugal
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Coimbra

U reist op eigen gelegenheid naar Coimbra. Coimbra is een boeiende stad met een uitgebreide geschiedenis, een levendige sfeer en een scala aan interessante toeristische attracties. Het bevat een van 's werelds oudste universiteiten. Het is een welvarende stad die zowel liberaal als vooruitstrevend is, mede dankzij de grote studentenpopulatie. In het hart van de stad vindt u kerken en architectonische schatten zoals Sé Velha de Coimbra (Kathedraal van Santa Maria) uit de 12e eeuw en de Johannijnse Bibliotheek. In het klooster van het Heilig Kruis bevinden zich nog de graven van de eerste twee koningen van Portugal.

Dag 2: Coimbra - Condeixa-a-Nova (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 303 m

Deze, op de karmelieten geïnspireerde wandelroute, nodigt uit om u volledig onder te dompelen in de elementen. Vanuit Coimbra loopt u naar Condeixa-a-Nova. Onderweg passeert u verschillende dorpen zoals de parochies Antanhol en Cernache. Condeixa-a-Nova staat bekend om zijn landhuizen en u vindt er het museum van de schrijver en arts Fernando Namora. Bij Condeixa-a-Nova ligt ook een van de grootste Romeinse nederzettingen die in Portugal werden opgegraven, Conímbra. Geniet vanavond in Condeixa van de regionale gastronomie, zoals geroosterd lamsvlees of de zoete "Escarpiada".

Dag 3: Condeixa-a-Nova - Rabaçal (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 203 m

Condeixa-a-Nova was tijdens de Romeinse periode een imposante stad gelegen aan het belangrijke netwerk van romeinse wegen. De overblijfselen van deze tijd vindt u terug in Conímbriga. Er zijn nog mooi bewaard gebleven mozaïken evenals thermische baden, een amfitheater en een aquaduct. U wandelt vervolgens langs Rio de Mouros. Bezoek Zambujal - volgens de geschiedenis gesticht door twee reusachtige broers die beiden smid waren. Het eindpunt vandaag is Rabaçal, een klein dorpje genesteld in een adembenemend mooie vallei met wijngaarden en olijfbomen (sommige zelfs duizenden jaren oud). De schapen en geiten die hier gehouden worden, produceren melk voor de productie van een kaas die ook ten tijde van de Romeinen al geproduceerd werd. U kunt ook de Germanelo-heuvel bezoeken waar de eerste koning van Portugal een fort bouwde. Vanaf het fort heeft u een prachtig uitzicht op het omringende landschap.

Dag 4: Rabaçal - Ansião (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 294 m

De wandeletappe van vandaag leidt u naar de vlaktes van Santiago da Guarda, omringd door landbouwgrond en bezaaid met eeuwenoude dorpen. Zo passeert u onderweg het dorp Granja met zijn kapel van Nossa Senhora da Orada, het oudste christelijke gebouw in de omgeving. Als u eenmaal in Ansião bent aangekomen, vergeet dan niet de brug "Ponte da Cal" te bezoeken. Ooit stopte de heilige koningin Elizabeth van Portugal hier om haar dorst te lessen en haar voeten te wassen terwijl ze het water van de rivier de Nabão zegende.

Dag 5: Ansião - Freixianda (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 318 m

Voordat u Ansião verlaat, kunt u pijnboompittengebak (een lokale specialiteit) proberen of misschien "lesmas" (traditionele kaneel- en olijfoliekoekjes) kopen voor onderweg. Vandaag bezoekt u het Ecologisch Park van Gramatinha/Ariques dat de grootste populatie Portugese eiken heeft en meer dan 800 soorten herbergt. Probeer tijdens uw wandeling "Olho do Tordo" (Oog van de Lijster) te vinden, een waterbron die ontspringt uit een zeer diepe put en die verandert in een beek die pas stopt met stromen in zeer droge en langdurige lentes en zomers. Het is een geologisch fenomeen eigen aan het gebied vanwege de kalksteen. De beek wordt in het voorjaar wit geverfd door waterkersbloemen.

Dag 5: Ansião - Freixianda (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 318 m

Voordat u Ansião verlaat, moet u zeker even de lokale specialiteit proberen: pijnboompittengebak. Of neem voor onderweg "lesmas" mee. Dit zijn traditionele kaneel- en olijfoliekoekjes. Vandaag bezoekt u het Ecologisch Park van Gramatinha/Ariques dat de grootste populatie Portugese eiken heeft en meer dan 800 soorten herbergt. Probeer tijdens uw wandeling "Olho do Tordo" (Oog van de Lijster) te vinden, een waterbron die ontspringt uit een zeer diepe put en die verandert in een beek die pas stopt met stromen in zeer droge en langdurige lentes en zomers. Het is een geologisch fenomeen, eigen aan het gebied vanwege de kalksteen. De beek wordt in het voorjaar wit geverfd door waterkersbloemen.

Dag 6: Freixianda - Ourém (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 381 m

Tijdens de wandeling wordt het landschap gekenmerkt door olijfgaarden, lapiásvelden, chícharo-gewassen en oude watermolens. Onderweg komt u ook door de wijngaarden van Ourém die dateren uit de tijd dat Portugal gesticht werd. De toenmalige en eerste koning van Portugal schonk het land aan de cisterciënzer monniken zodat deze de grond konden bewerken. Zo ontstonden eeuwenoude tradities en technieken die nog steeds in gebruik zijn en toegepast worden. Het middeleeuwse dorp Ourém is uw laatste stop voor de grote finale. Bezoek de gotische fontein en de voormalige collegiale kerk en proef de middeleeuwse wijn en traditionele Ginjinha van Ourém. Ondertussen kunt u genieten van prachtige uitzichten.

Dag 7: Ourém - Fátima (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 356 m

Vandaag is de laatste etappe van uw wandelvakantie. Prachtige paden brengen u van Ourém naar Fátima, wereldwijd beroemd als katholiek bedevaartsoord. Fátima is de spirituele hoofdstad van Portugal, bekend om de schoonheid van zijn heiligdom en de diepte van het geloof van zijn pelgrims. Het was in het huis van zuster Lucia en haar neven en nichten dat de Maagd Maria in 1917 verscheen, een gebeurtenis die vaak het wonder van de zon wordt genoemd. De thuisbasis van het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouwe van Fátima is een plaats van aanbidding en geloof, vredig en diep. Sluit uw wandelvakantie af met een bezoek aan de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouwe van de Rozenkrans van Fátima en de Kapel van de Verschijningen en moge uw ziel wat rust vinden.

Dag 8: Individuele thuisreis

Uw wandelvakantie over de Rota Carmelita is ten einde. Op eigen gelegenheid reist u terug naar huis of een volgende bestemming.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Rota Carmelita?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.