6-daagse wandelvakantie Caminho de Nazaré

Leiria, Portugal

  • Wandel van Nazaré naar het bedevaartsoord Fátima
  • Bezoek de UNESCO-werelderfgoed kloosters in Batalha en Alcobaça
  • Geniet van heerlijke Portugese specialiteiten en delicatessen
  • Ervaar de natuurlijke schoonheid van het Portugese land
  • Wandeletappes van ca. 11 tot 20 km
Nazare - Fatima - Portugal - wandelaars
Nazare - Fatima - Portugal - wandelaars
Nazare - Fatima - Portugal - wandelaars
Nazare - Fatima - Portugal - wandelaars
Nazare - Fatima - Portugal
Nazare - Fatima - Portugal - wandelaars
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Nazaré

U reist op eigen gelegenheid naar het Portugese vissersplaatsje Nazaré. Nazaré is een pittoreske plaats met kleine huisjes en smalle straatjes rond een prachtige baai. Hier vindt u het heiligdom van Nossa Senhora da Nazaré, uit de 14e eeuw, met een onvergetelijk uitzicht over het dorp en richting het noorden. "Must-sees" zijn het fort van Nazaré en het Praia do Norte (noord strand). Onder water, vlak voor het fort, veroorzaakt de Canhão (canyon) de Nazaré de grootste surfbare golven ter wereld en de Canhão draagt bij aan de verrijking van de biodiversiteit van deze wateren, essentieel voor de visindustrie van Nazaré.

Dag 2: Nazaré - Alcobaça (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Verlaat Nazaré en wandel naar Alcobaça. Dit stadje is vooral bekend om het Real Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça oftewel het Koninklijk Klooster van Sint Maria. Het klooster werd in 1178 gesticht door cisterciënzer monniken en in 1989 door UNESCO geclassificeerd als werelderfgoed. Het klooster is goed bewaard gebleven, inclusief de enorme keuken met een directe watertoevoer door een omleiding in de waterstroom van de rivier de Alcoa. Alcobaça is ook zeer bekend om zijn gebak op basis van eieren - Doçaria Conventual. Zeker het proberen waard.

Dag 3: Alcobaça - Porto de Mós (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Vanuit Alcobaça volgt u de route naar het dorp Aljubarrota waar in 1385 een beroemde veldslag plaatsvond tussen het Koninkrijk Portugal en de Kroon van Castilië. Daarbij versloegen ongeveer 6.500 Portugese en geallieerde soldaten ongeveer 35.000 Castilianen en hun bondgenoten. Daarna wandelt u door het natuurpark Serra D'Aire e Candeeiros met zijn sporen van voetafdrukken van dinosaurussen die bewaard zijn gebleven in het kalksteen. In dit park zet het water een duizendjarig proces voort en creëert prachtige grotten. Aangekomen in de stad Porto de Mós kunt u het contrast tussen middeleeuwse gebouwen en het moderne dagelijkse leven ervaren.

Dag 4: Porto de Mós - Batalha (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km

U kunt voordat u Porto de Mós verlaat nog een bezoek brengen aan het elegante kasteel waarvan de oorsprong teruggaat tot aan de Romeinse tijd. Vanaf hier leidt de route u noordwaarts langs de oevers van de rivier de Lena. U wandelt door appel- en perenboomgaarden, over landelijke paden en door kleine dorpjes, helemaal tot aan de stad Batalha. Hier is een bezoek aan de prachtige kerk en de onvoltooide kapellen van Mosteiro de Santa Maria da Vitória een absolute "must". Het ingewikkelde metselwerk en de unieke architectuur die de gotische, Manuelino (exclusief Portugees) en renaissancestijl combineert, rechtvaardigt zijn plaats op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Dag 5: Batalha - Fátima (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

Op deze laatste wandeldag verlaat u Batalha en gaat richting einddoel Fátima. Via landelijke paden, door kleine dorpjes en een klim overwinnend bij het stadje Reguengo do Fetal, bereikt u het witte heiligdom in al zijn pracht. Bezoek in het Santuário de Nossa Senhora de Fátima de drie kerken die de ontwikkeling van deze religieuze plek markeren. Ga het complex binnen vanaf de kant van de nieuwe Basilica da Santíssima Trindade en kijk naar de basiliek van Nossa Senhora do Rosário op de top van de heuvel en ongeveer in het midden van het complex, de bescheiden Capela das Aparições. Deze kapel is gebouwd op de plek waar de Maagd Maria aan drie jongeren zou zijn verschenen. Of het nu de eerste keer is dat u het heiligdom bezoekt of dat u reeds een eerder een bedevaart naar Fátima heeft gemaakt, de spiritualiteit van deze plek en de kracht van het geloof van de pelgrims blijven tastbaar en verbazingwekkend.

Dag 6: Thuisreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. Natuurlijk is het mogelijk nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Caminho de Nazaré?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.