8-daagse wandelvakantie Natuurpark Douro Internacional

Porto, Portugal

  • Wandelen tussen de Douro-rivier en de Spaanse grens
  • Torenhoge kliffen en lieflijke dorpjes
  • Ongekend natuurschoon en vogels spotten
  • Doordrenkt met lokale tradities en gastvrije bevolking
  • Bezoek Miranda do Douro en de stad Porto
  • Maak een treinrit door de Douro wijnregio
Uitzicht vanuit de trein Douro
hike-tours-portugal-authentic-trails Douro
Vallei van de Douro Noord Portugal
Plaatsje langs de Douro
Onderweg wandelen langs de Douro
Onderweg kasteel langs de Douro Portugal
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Porto - Miranda do Douro

U reist op eigen gelegenheid naar uw overnachtingshotel. Indien u per vliegtuig arriveert reist u, afhankelijk van uw aankomsttijd, per transfer naar Miranda do Douro. Deze stad is het oostelijke punt van uw reisroute. Deze kleine stad, gelegen op een hoogvlakte boven de Douro-rivier en de Spaanse grens, wordt omgeven door het Douro Natuurpark. De bewoners van Mirando do Douro hebben de eeuwenoude tradities liefdevol opgenomen maar verwelkomen ook van harte de internationale bezoekers die graag even weg willen uit het veeleisende dagelijkse leven. De inwoners spreken hun eigen regionale taal, Mirandês en dansen vol enthousiasme de kleurrijke dans van de Pauliteiros de Miranda.

Dag 2: Mirando do Douro en omgeving (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 200 m

U kunt deze dag kiezen uit een korte of lange wandeletappe. Bij de korte wandeletappe is een transfer inclusief. Start de dag met een wandeling door de stad met de imposante kathedraal, historische stadsmuren en mooie uitzichten op de rotsen en afgronden. Gedurende de dag, volgt u de paden van Natuurpark en passeert u kleine dorpjes ingebed in hun natuurlijke omgeving. U wandelt langs typische huizen met fruitboomgaarden. Misschien ontmoet u wel een zachtaardige Mirandes ezel die de regio probeert te beschermen. Het hoogtepunt van de etappe is het uitzichtspunt Sao Joã das Aribas. Het is een van de meest bijzondere uitzichten over de Douro vallei met de rivier die door de hoge kliffen kronkelt. Als u goed oplet, kunt u hier ook diverse roofvogels spotten zoals de steenarend, adelaars, aasgieren en zwarte ooievaars.

Dag 3: Miranda do Douro - Sendim (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 200 m

Het is tijd om afscheid te nemen van Mirando do Douro. U heeft wederom de keuze uit een korte en een langere route waarbij een transfer bij de korte route inclusief is. U loopt door het Natuurpark over wandelpaden en kleine wegen naar Picote. Picote is een pittoresk dorp met rustieke stenen huizen maar het belangrijkste is hier het uitzicht over de Douro. De rivier maakt hier een scherpe bocht naar het zuiden. De route leidt u langs ceders, eiken, kurkeiken, gaspeldoorns en geurende tijm en rozemarijnvelden. Het Mirandese vee staat loom grazend in de weiden. Het einddoel voor vandaag is Sendim, een klein gastvrij stadje waar de bevolking hoofdzakelijk leeft van de landbouw en het mooie handwerk. Neem een kijkje bij de handwerkwinkel naast de kerk waar de mooiste klederdracht gemaakt wordt.

Dag 4: Sendim en omgeving (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 350 m

U verlaat het dorp via een veel gebruikte zandweg voor een rondwandeling door de omgeving. Wijngaarden, olijf – en amandelboomgaarden wisselen elkaar af. De lokale bevolking vertellen u graag over hun tradities. Let op de uitgestrekte plantages van jeneverbessen, die gebruikt worden voor het kruiden van het regionale voedsel en het maken van de zogenaamde aguardente (jenever). Het hele jaar door toont de rijke natuur zich van haar beste kant: het bloeien van de amandelbomen in februari en maart, wijnranken die bloeien vanaf april, de druivenoogst in augustus en september, de amandeloogst in september en de olijvenoogst in oktober en november. Bezoek bij terugkeer in Sendim een kleine lokale wijnboer en proef de lokale wijn vergezeld van de specialiteiten van de lokale keuken.

Dag 5: Sendim - Felgar (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 500 m

De dag begint met een transfer naar Felgar. Ook vandaag heeft u de keuze uit een korte en langere route vanuit Felgar. Felgar ligt op de noordhelling van de Roberedo-berg en de vallei van de Sabor-rivier. Het is een stadje met charmante huizen die verspreid liggen over een zonnige heuvel met uitzicht over de omliggende valleien en bergen. Begin uw wandeling in het centrum van het stadje en loop van daaruit tussen de velden en olijfgaarden door. Misschien staat de brem wel in bloei dat een prachtig contrast vormt met het intens blauwe water van de Sabor. U komt hier helemaal tot rust. Laat de natuur en de stilte slechts onderbroken door een schreeuw van een adelaar op u inwerken terwijl een boer het land bewerkt.

Dag 6: Felgar - Torre de Moncorvo (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Verlaat Felgar en wandel via lokale wegen en paden en over de schilderachtige zogenaamde groene weg, aangelegd op een oud spoorwegtraject. U wordt begeleid door weelderige olijf- en amandelboomgaarden. In februari of maart kunt u genieten van de heerlijk geurende amandelbloesem. Uw bestemming is Torre de Moncorvo, een gezellig stadje en de poort naar de Douro wijnregio. Hier worden de wereldberoemde Port- en Dourowijnen gemaakt. Het centrum van het stadje is aantrekkelijk met prachtige herenhuizen, een spoorwegmuseum, talrijke kleine winkeltjes met regionale producten zoals olijfolie, amandelen, kaas, jam en natuurlijk wijn. In één van die winkeltje kunt u zien hoe gesuikerde amandelen worden gemaakt, een lokale lekkernij dat de eerste prijs won als één van de zoete wonderen van Portugal.

Dag 7: Torre de Moncorvo - Porto (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Op deze laatste etappe van uw wandelvakantie verlaat u Torre de Moncorvo en vervolgt u de "groene" weg richting Pocinho. De groene weg biedt u prachtige vergezichten over de Douro vallei en leidt u langs terrassen met wijnranken en de weelderig groene monding van de Sabor-rivier. Als u zicht krijgt op de majestueuze spoorbrug en de Pociho-dam weet u dat uw wandeling bijna ten einde is. Vanuit Pocinho neemt u de trein naar Porto (ticket exclusief). Dit is een schitterende treinreis langs de met wijnranken begroeide heuvels die zo typerend zijn voor de Douro-wijnstreek. Ze staan niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst evenals uw einddoel van vandaag, Porto. De treinreis eindigt in het centrum van Porto, op het station van São Bento, ook wel beschouwd als één van de vijf mooiste treinstations ter wereld. Ga op ontdekkingstocht in Porto en proost in een van de traditionele restaurants op uw wandelvakantie!

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Een prachtige wandelvakantie is ten einde. Transfer naar de luchthaven of verleng uw verblijf in Porto om nog even heerlijk te genieten van deze stad.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Natuurpark Douro Internacional?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid