De beroemdste fietsroutes van Oostenrijk

Ontdek per e-bike of (eigen) toerfiets het prachtige natuurschoon en de toeristische highlights van Oostenrijk! Dit prachtige land biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke fietsvakantie in Midden-Europa. Wilt u van een heerlijke tocht over het Alpe Adria-fietspad genieten? Fiets van de Alpen in Oostenrijk naar tot aan de zee aan de Adriatische kust. Onderweg verkent u het Salzburg van Mozart en proeft u van de Italiaanse sfeer in het idyllische Villach!

8-daagse fietsvakantie drauradweg
Fietsers Alpe Adria
Uitzicht  Alpe Adria

De klassieke Donauradweg van Passau naar Wenen

Beleef een fietsvakantie langs de blauwe Donau zoals ooit de Romeinen, later de fabelachtige Nibelungen of de machtige koningen en keizers van Europa dat deden. Tijdens de 8-daagse fietsvakantie Passau-Wenen zult de schoonheid en de historische betekenis ontdekken van deze duizend jaar oude militaire handelsroute. Altijd vergezeld door het koele, heldere water van de Donau kunt u genieten van één van de mooiste en meest gedreven fietsvakanties in Duitsland en Europa.

Zwier langs de Schlögener Schlinge

Uw fietsreis begint in de "Drie rivieren stad" Passau en u fietst door de verschillende dorpen in Ober- en Niederoostenrijk tot aan de Doanumetropool Wenen. U zult versteld staan van de adembenemende aanblik van de Schlögener Schlinge, de natuur van het Donaudal of u wordt gewoon verliefd op de prachtige landschappen langs de Donau zoals het Machland, de Strudengau of de beroemde Wachau. Door het natuurgebied Donauleiten bereikt u de noordelijke oever van de Schlögener Schlinge. Hier heeft het graniet zich als onoverwinnelijk bewezen door de Donau 180 graden te laten draaien. Terwijl u met de veerpont de rivier oversteekt, heeft u de tijd om dit natuurfenomeen te aanschouwen...

Fiets over de Drau-Radweg

Wat dacht u van een heerlijke fietsvakantie in het zuiden van Oostenrijk, over de Drau-Radweg? Tijdens een fietsvakantie van ADE Actief door Europa trapt u langs de oevers van de rivier de Drau, via het mooie Karinthië richting Slovenië en komt u langs prachtige plaatsen zoals Lienz, Spittal an der Drau en Villach. De 8-daagse fietsvakantie Drau-Radweg voor Families is super geschikt voor gezinnen met kinderen en voor beginners. Onderweg komt u langs prachtige meren zoals de Millstätter-, Ossiacher-, Faaker- en Wörthersee, die uitnodigen om een duik te nemen in het heldere water. Ook kunt een bezoekje brengen aan de idyllische Dürrensee of de door de bergtoppen omzoomde Pragser Wildsee. Voor de kindern is het wildpark in Toblach een aanrader, evenals het avonturenpark met de tokkelbaan.

Laat u betoveren door Oostenrijk tijdens een avontuurlijke fietsvakantie met ADE "Actief door Europa!¨

wielrennen in de Alpen

Inspiratie van onze ADE specialisten

Diverse prachtige fietsvakanties

Laat u inspireren door de tips van de ADE fietsspecialisten!