8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

Donau, Duitsland

  • Fietsvakantie over de Donauradweg
  • Het mooiste gedeelte van de Donau!
  • Dagetappes van gemiddeld 50 km
  • Start in Passau en eindig in Wenen
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8.5

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
Bekijk alle fotos (4)

Beleef een fietsvakantie langs de blauwe Donau zoals ooit de Romeinen, later de fabelachtige Nibelungen of de machtige koningen en keizers van Europa dat deden. U zult de schoonheid en de historische betekenis ontdekken van deze duizend jaar oude militaire handelsroute. Altijd vergezeld door het koele, heldere water van de Donau kunt u genieten van één van de mooiste en meest gedreven fietsvakanties in Duitsland en Europa.

Begin uw fietsreis in de "Drie rivieren stad" Passau en fiets door de verschillende dorpen in Ober- en Niederoostenrijk tot aan de Doanumetropool Wenen. U zult versteld staan van de adembenemende aanblik van de Schlögener Schlinge, de natuur van het Donaudal of u wordt gewoon verliefd op de prachtige landschappen langs de Donau zoals het Machland, de Strudengau of de beroemde Wachau. Deze indrukken bieden het platteland vele culinaire hoogstandjes van traditionele Oostenrijkse gerechten. Van hartige Knödelspecialiteiten tot meer dan smakelijk wijn, en wijnen uit de Wachau wijnboerderijen. Alle ingrediënten voro een fantastische fietsvakantie langs de Donau. Deze fietstour is een echte klassieker en is ook ideaal voor een eerste fietsvakantie met het hele gezin.

Karakter: Langs de Donau is het heerlijk vlak fietsen of licht bergaf en doorgaans over goede fietspaden zonder gemotoriseerd verkeer.

Dag 1: Aankomst in Passau

Vandaag start uw fietsvakantie maar eerst kunt u het indrukwekkende Passau beleven met een stadswandeling. Het Neue Mitte van de Drie-Rivieren-Stad Passau heeft een autovrij centrum. 's Avondswordt er een informatiegesprek gehouden in uw hotel.

Dag 2: Passau - Donauschlinge

Geniet nog even van Passau met het grootste kerkorgel ter wereld waarna u richting Obernzell en Engelhartszell fietst. Door het natuurgebied Donauleiten bereikt u op de noordelijke oever de Schlögener Schlinge. Hier heeft het graniet zich als onoverwinnelijk bewezen door de Donau 180 graden te laten draaien. Terwijl u met de veerpont de rivier oversteekt heeft u de tijd om dit natuurfenomeen te aanschouwen.

Dag 3: Donauschlinge - Linz

Vandaag fietst u door het groen van de Eferdinger Becken via de Donaumarkt Aschach, Ottensheim en Wilhering in de Ober-Oostenrijkse hoofdstad Linz. Met het motto "In Linz beginnt's" worden u talrijke kroegen aangeboden in de historische binnenstad. Nog een hoogtepunt van Europa's cultuurhoofdstad 2009 is het heerlijke uitzicht vanaf de Pöstlingberg of een wandeling langs de Donau.

Dag 4: Linz - Grein/omgeving

Voor de afwisseling gaat de fietsvakantie vandaag een stukje weg van de Donau naar St. Florian (Augustiner Chorherrenstift) en naar Enns. In Enns bezoekt u het stadsplein met de 60 meter hoge toren, het kenmerk van de oudste stad van Oostenrijk of bezoek het archeologisch museum Lauriacum. Vanaf hier fietst u weer langs de Donau waarna u Grein bereikt. Hier bestaat de mogelijkheid om een indruk van de oudste nog actieve stadstheaters van Oostenrijk te beleven. Vergeet ook zeker de Greinburg niet.

Dag 5: Grein/omgeving - Wachau

De voor scheepslieden eens zo gevreesde Donausecties wacht nu de fietsers, de Strudengau. Waar vroeger tegen de stroom in tegen de Donau werd gevochten, kunt u nu heerlijk fietsen langs de Donau. In Maria Taferl troont hoog boven de Donau een prachtige welvaartskerk, die jaarlijks duizenden pelgrims trekt.

Dag 6: Wachau - Krems / Traismauer / Tulln

In Melk moet u vandaag beslist even een tussenstop maken en naar boven kijken. Zo ontgaat u de schoonheid van de Abdij van Melk niet, torenend boven de Donau. Wanneer u de stad achter u heeft gelaten fietst u in het land van Wachau met vele wijnbergen. Via de wijnstad Spitz, Weissenkirchen en voorbij aan de burchtruïne Dürnstein eindigt u in Krems, de 1000-jarige stad, vlakbij uw overnachting in Traismauer.

Dag 7: Krems / Traismauer / Tulln - Wenen

Met de laatste kilometers van de fietsvakantie bereikt u zeer ontspannend de Donaumetropool Wenen. Na aankomst in uw hotelkamer kunt u van alle juwelen in de stad Wenen genieten. Gun uzelf een verlenging in deze onvergetelijke stad!

Dag 8: Terugreis of verlenging in Wenen

Wandel vandaag nog even over Wenen's Parade-Inkoopstraat, de Mariahilfer Strasse, bezoek de Stephansdom of bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheden met een tocht in één van de beroemde Fiaker. Verlengen is bijna een must!

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Alles was zoals men mag verwachten!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
Goede hotels, goede info, goede nieuwe gehuurde elektrische fietsen, prima service bij een probleem met één van de fietsen. Jammer dat info niet in het Nederlands ter beschikking is - we hebben veel Vlamingen en Nederlanders gezien.
8.0
Geod geregeld en mooie sportieve vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2017
Wij vonden het een hele leuke vakantie en voor herhaling vatbaar. De tocht was prachtig, goede hotels en informatie was helder.