8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

Donau, Duitsland

  • Fietsvakantie over de Donauradweg
  • Het mooiste gedeelte van de Donau!
  • Dagetappes van gemiddeld 50 km
  • Start in Passau en eindig in Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
Bekijk alle fotos (23 )

De klassieke Donauradweg van Passau naar Wenen

Beleef een fietsvakantie langs de blauwe Donau zoals ooit de Romeinen, later de fabelachtige Nibelungen of de machtige koningen en keizers van Europa dat deden. U zult de schoonheid en de historische betekenis ontdekken van deze duizend jaar oude militaire handelsroute. Altijd vergezeld door het koele, heldere water van de Donau kunt u genieten van één van de mooiste en meest gedreven fietsvakanties in Duitsland en Europa.

Begin uw fietsreis in de "Drie rivieren stad" Passau en fiets door de verschillende dorpen in Ober- en Niederoostenrijk tot aan de Doanumetropool Wenen. U zult versteld staan van de adembenemende aanblik van de Schlögener Schlinge, de natuur van het Donaudal of u wordt gewoon verliefd op de prachtige landschappen langs de Donau zoals het Machland, de Strudengau of de beroemde Wachau. Deze indrukken bieden het platteland vele culinaire hoogstandjes van traditionele Oostenrijkse gerechten. Van hartige Knödelspecialiteiten tot meer dan smakelijk wijn, en wijnen uit de Wachau wijnboerderijen. Alle ingrediënten voor een fantastische fietsvakantie langs de Donau. Deze fietstour is een echte klassieker en is ook ideaal voor een eerste fietsvakantie met het hele gezin.

Niveau van de tour: Langs de Donau is het heerlijk vlak fietsen of licht bergaf en doorgaans over goede fietspaden zonder gemotoriseerd verkeer.

Dag 1: Aankomst in Schärding/Passau

Vandaag start uw fietsvakantie. Als u bent gearriveerd, kunt u het indrukwekkende Passau beleven tijdens een stadswandeling. Het Neue Mitte van de Drie-Rivieren-Stad Passau heeft een autovrij centrum. 's Avonds wordt er een informatiegesprek gehouden in uw hotel.

Dag 2: Passau - Donauschlinge / omgeving

Afstand ca. 50 km

Geniet nog even van Passau met het grootste kerkorgel ter wereld (dagelijks concerten m.u.v. zon- en feestdagen) waarna u langs de Donau richting Obernzell en Engelhartszell fietst. In Engelhartszell bevindt zich het enige Trappisten klooster van Oostenrijk. Door het natuurgebied Donauleiten bereikt u de noordelijke oever van de Schlögener Schlinge. Hier heeft het graniet zich als onoverwinnelijk bewezen door de Donau 180 graden te laten draaien. Terwijl u met de veerpont de rivier oversteekt heeft u de tijd om dit natuurfenomeen te aanschouwen.

Dag 3: Donauschlinge / omgeving - Linz

Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u door het groen van de Eferdinger Becken via de Donaumarkt Aschach, Ottensheim en Wilhering in de Ober-Oostenrijkse hoofdstad Linz. Met het motto "In Linz beginnt's" worden u talrijke kroegen aangeboden in de historische binnenstad. Nog een hoogtepunt van Europa's cultuurhoofdstad 2009 is het heerlijke uitzicht vanaf de Pöstlingberg of een wandeling langs de Donau.

Dag 4: Linz - Grein / omgeving

Afstand ca. 55 km

Voor de afwisseling gaat de fietsvakantie vandaag een stukje weg van de Donau naar St. Florian (Augustiner Chorherrenstift) en naar Enns. In Enns kunt u het stadsplein bezoeken met de 60 meter hoge toren, hèt kenmerk van de oudste stad van Oostenrijk of bezoek de archeologische schatten in het gemeentemuseum Lauriacum. Vanaf hier fietst u weer langs de Donau waarna u Grein bereikt. Hier heeft u de mogelijkheid om een indruk te krijgen van het oudste, nog actieve stadstheater van Oostenrijk. Vergeet ook zeker de Greinburg niet.

Dag 5: Grein / omgeving - Wachau

Afstand ca. 55 km

De voor scheepslieden eens zo gevreesde Donausecties wacht nu de fietsers, de Strudengau. Waar vroeger tegen de stroom in tegen de Donau werd gevochten, kunt u nu heerlijk fietsen langs de Donau. In Maria Taferl troont hoog boven de Donau een prachtige welvaartskerk, die jaarlijks duizenden pelgrims trekt.

Dag 6: Wachau - Krems / Traismauer / Tulln

Afstand ca. 50 km

In Melk moet u vandaag beslist even een tussenstop maken en naar boven kijken. Zo ontgaat u de schoonheid van de Abdij van Melk niet, deze torent hoog boven de Donau uit. Wanneer u de stad achter u heeft gelaten, fietst u in het land van Wachau met de vele wijnbergen. Niet voor niets hebben wij hier ook een wijnproeverij (inclusief) voor u georganiseerd. Via de wijnstad Spitz, Weissenkirchen en voorbij aan de burchtruïne Dürnstein eindigt u in Krems, de 1000-jarige stad, vlakbij uw overnachting in Traismauer.

Dag 7: Krems / Traismauer / Tulln - Wenen

Afstand ca. 65 km

Met de laatste kilometers van deze fietsvakantie bereikt u zeer ontspannend de Donaumetropool Wenen. Na aankomst in uw hotelkamer heeft u volop mogelijkheden te genieten van de juweeltjes van Wenen. Gun uzelf een verlenging in deze onvergetelijke stad!

Dag 8: Terugreis of verlenging in Wenen

Wandel vandaag nog even over Wenen's Parade-Inkoopstraat, de Mariahilfer Strasse, bezoek de Stephansdom of bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheden met een tocht in één van de beroemde Fiaker. Verlengen is bijna een must!

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen?

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.8
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 8.3
8.0
Goed verzorgd, duidelijke documentatie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Makkelijk te fietsen, goed ehotels, duidelijke route beschrijving
9.0
Fantastische vakantie
Op vakantie in Jun 2019
Prachtformule. We hebben intens genoten van deze fietsvakantie en zullen hem zeker aanprijzen aan vrienden en familie.
9.0
Alles was zoals men mag verwachten!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
Goede hotels, goede info, goede nieuwe gehuurde elektrische fietsen, prima service bij een probleem met één van de fietsen. Jammer dat info niet in het Nederlands ter beschikking is - we hebben veel Vlamingen en Nederlanders gezien.
Lees meer
8.0
Geod geregeld en mooie sportieve vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2017
Wij vonden het een hele leuke vakantie en voor herhaling vatbaar. De tocht was prachtig, goede hotels en informatie was helder.
Lees meer