Fietsvakanties over de Donauradweg

Ontdek de mooie fietsvakanties langs de Donau. De bekendste en één van de populairste fietsroutes van Europa, de Donauradweg, voert langs de mooiste plekjes door prachtige landschappen en culturele bezienswaardigheden. U fietst over het uitstekend bewegwijzerde fietsroutenet dat u naar alle highlights tussen de Donaubron in het Zwarte Woud en Passau in Beieren leidt. Vele Nederlanders fietsen jaarlijkse deze populaire fietsroute langs de Donau of Donauradweg.

Met ADE "Actief door Europa" kunt u deze populaire fietsroute volgen tijdens een individuele fietsvakantie. U fietst van hotel naar hotel en het bagagetransport van uw koffers is voor u geregeld. Met ADE kunt u starten bij de bron in Donaueschingen en de Donau volgen dwars door Duitsland tot aan Passau. Vanaf Passau gaat de Donau verder in Oostenrijk richting het mooie Wenen. Dit stuk is zondermeer de meest populaire van de Donaufietsvakanties, maar zeker niet het einde van de Donauradweg. Vanaf Wenen kunt u namelijk de rivier verder volgen naar Bratislava en Boedapest!

Donauradweg
Donauradweg
8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti
Bekijk alle fotos (4 )

Op de fiets over de oevers van de Donau

Bij Donaueschingen ontspringt de Donau en kunt u starten met uw fietsvakantie langs de Donau. Vanaf hier kunt u dwars door Duitsland fietsen tijdens een 14-daagse fietsvakantie, onderweg komt u langs indrukwekkende rotsformaties, prachtige natuur, traditionele dorpjes en gezellige steden. Via Ulm en Regensburg fietst u naar Passau, op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Vanaf Passau stroomt de Donau verder door Oostenrijk naar de mooie stad Wenen. Tevens is dit stuk het populairste gedeelte van de Donaufietroute. Vanaf Wenen kunt u de Donauradweg nog verder volgen richting Bratislava en Boedapest! Welk deel gaat u fietsen?