8-daagse fietsvakantie Donau van Wenen naar Boedapest

Wenen, Oostenrijk

  • 3-landen fietsvakantie: Oostenrijk, Slowakije, Hongarije
  • Romantisch Wenen
  • De hoofdstad van Slowakije Bratislava
  • Het Hongaarse Rome: Esztergom
  • De Donauknie en Boedapest
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
Oostenrijk wandel
Bekijk alle fotos (4 )

De Donauradweg, van Wenen naar Boedapest!

Een spannende en avontuurlijke 3 landen fietsvakantie van Wenen via Bratislava naar Boedapest met tal van hoogtepunten.
Bezoek de metropool Wenen. Wandel door de winkelstraten, bezoek de Stephansdom of geniet van de beroemde Sachertorte.
De Hongaarse hoofdstad Boedapest staat bekend om de vele bruggen die 's avonds prachtig verlicht zijn.
Romeinse invloeden vindt u in Carnuntum en het Romeinse kasteel Kelmantia. De geweldige flora en fauna ontdekt u in de Ooibossen en op het kleine Schütt eiland bij het Hongaarse Szigetköz.
De kleine stadjes en dorpen langs de fietsroute ademen een bijzondere sfeer en nodigen uit om te bezichtigen of even een rustpauze te nemen.
Deze fietsvakantie biedt voor een ieder wat wils en kunnen we van harte aanbevelen.

Dag 1: Aankomst in Wenen

U arriveert in Wenen. Neem de tijd om deze Donaumetropool te bekijken en te ontdekken. Geniet van een kop koffie en een Sachtertorte in een van de vele café's of maak een tochtje door Wenen in de bekende Fiaker. Overnachting in Wenen.

Dag 2: Wenen - Bratislava

Afstand ca. 68 km

De eerste etappe voert u door het Nationale park Donau-Auen met haar veelzijdige flora en fauna. U passeert Schloss Orth, een van de grootste Renaissance gebouwen in Oostenrijk, en Eckartsau om al snel te arriveren bij Bad Deutsch Altenburg. Hier kunt u een excursie maken over de Romeinse fietsroute (Römerweg) naar Carnuntum. Het archeologische park wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Oostenrijk. Na Hainburg bereikt u de grens met Slowakije en de hoofdstad Bratislava is uw volgende overnachting.

Dag 3: Bratislava - Mosonmagyaróvár

Afstand ca. 44 km

U fietst een klein stukje op Slowaaks grondgebied voordat u bij Rajká de Hongaarse grens passeert. Binnen de eerste kilometers van uw fietstocht door Hongarije ontdekt u charmante dorpjes. De route leidt u door het zogenaamde Szigetköz (een Rye Island). Dit kenmerkt zich door talloze zijarmen van de Donau. De bestemming van vandaag is Mosonmagyaróvár, ook wel "Stad van 17 bruggen" genoemd.

Dag 4: Mosonmagyaróvár - Györ

Afstand ca. 41 km

Ook vandaag fietst u door het natuurparadijs van het kleine Rye Island. Onderweg passeert u Hédervár, perfect geschikt voor de lunchpauze. Het kasteel ligt midden in een beschermd park. U moet voldoende tijd plannen om Györ te bezoeken. De wijkhoofdstad biedt veel bezienswaardigheden en een adembenemend historisch centrum.

Dag 5: Györ - Komárom

Afstand ca. 55 km

Uw fietsvakantie gaat verder door het bloeiende Hongaarse landschap over idyllische landweggetjes. Bij Bábolna ligt de nationale stoeterij die zeer bekend is door het fokken van succesvolle renpaarden. Het laatste deel van de etappe van vandaag brengt u terug naar de Donau om vervolgens langs de Donau bij de stad Komárom/Komárno te arriveren. Tip voor vanavond: lekker relaxen in het plaatselijke thermaalbad.

Dag 6: Komárom - Visegrád

Afstand ca. 56 km

Door het vlakke Donaudal fietst u dichtbij de Donau langs kleine dorpen en steden met op de achtergrond de wijnbergen. Bent u sportief aangelegd dan kunt u het traject over de Tata fietsen dat door de kleine colletjes toch enige conditie vereist. Historisch interessant is het Romeinse kasteel Kelemantia dat u onderweg tegen komt. Echter het hoogtepunt van deze etappe is het Hongaarse Rome oftewel Esztergom. De Basiliek die hier staat is de grootste van Hongarije. De laatste kilometers van vandaag worden per schip afgelegt. Genietend van het omringende landschap vaart u over de Donau. U bevindt zich hier in de zogenaamde Donauknie, een van de landschappelijk mooiste gedeeltes van uw fietsvakantie. (NB: in april, september en oktober evenals op maandag is een boottocht niet mogelijk. U ontvangt ter vervanging een treinbiljet).

Dag 7: Visegrád - Donauknie - Boedapest

Afstand ca. 56 km

Laat u in Visegrád betoveren door het paleis van de koning en de burcht. In Szentendre is een mooi openlucht museum en het barokke stadcentrum nodigt uit om even te pauzeren. Het eerste deel van de etappe van vandaag voert u weer door het landschappelijke schoon van de Donauknie. Veel te snel bereikt u de Hongaarse hoofdstad Boedapest, het eindpunt van niet alleen de dagetappe maar ook van uw fietsvakanties. Geniet van een avondwandeling door de stad. Overnachting in Boedapest.

Dag 8: Vertrek vanuit Boedapest

Graag regelen wij nog een verlenging voor u in de prachtige hoofdstad van Hongarije. U kunt op eigen gelegenheid terug keren naar het beginpunt van uw fietsvakantie maar wij kunnen ook een transfer voor u regelen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Donau van Wenen naar Boedapest?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Donau van Wenen naar Boedapest.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 7.5
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 7.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Een mooie reis in een te warme omgeving
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2022
Wij hebben een heerlijke vakantie gehad die tot in de puntjes verzorgd was. De routes waren over het algemeen mooi. Op 1 dag na. Die dag hebben we 50 km. alleen maar op een fietspad van onregelmatige trottoir tegels gefietst naast een doorgaande weg waarop hard gereden werd. Geen Donau gezien. Jammer. Verder hebben we de eerste dag 75 km moeten rijden. Op zich is dat goed gelukt. Maar het was nogal vervelend dat we eerst 10 km dwars door de stad Wenen moesten fietsen om bij het beginpunt te komen. Ook jammer. En wat ons verder rauw op het dak viel waren de kosten voor parkeren van de auto in de parkeerkelder van het hotel. Dat heeft ons 200 euro gekost. Waar helemaal niemand iets aan kan doen (gelukkig) was de temperatuur. De laatste 4 dagen waren tropisch warm. Ong 35 tot 37 graden. Eigenlijk te warm. Maar we hebben de tocht uit gefietst en waren dik tevreden. Wie weet......volgend jaar deel 2 van de donaufietsroutes.
8.0
Prima
Jong (echt)paar
Op vakantie in May 2022
Heel goed super leuke vakantie gehad
Lees meer