8-daagse fietsvakantie Donau van Wenen naar Boedapest

Wenen, Oostenrijk

  • 3-landen fietsvakantie: Oostenrijk, Slowakije, Hongarije
  • Romantisch Wenen
  • De hoofdstad van Slowakije Bratislava
  • Het Hongaarse Rome: Esztergom
  • De Donauknie en Boedapest
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
Oostenrijk wandel
Bekijk alle fotos (4 )

De Donauradweg, van Wenen naar Boedapest!

Een spannende en avontuurlijke 3 landen fietsvakantie van Wenen via Bratislava naar Boedapest met tal van hoogtepunten.
Bezoek de metropool Wenen. Wandel door de winkelstraten, bezoek de Stephansdom of geniet van de beroemde Sachertorte.
De Hongaarse hoofdstad Boedapest staat bekend om de vele bruggen die 's avonds prachtig verlicht zijn.
Romeinse invloeden vindt u in Carnuntum en het Romeinse kasteel Kelmantia. De geweldige flora en fauna ontdekt u in de Ooibossen en op het kleine Schütt eiland bij het Hongaarse Szigetköz.
De kleine stadjes en dorpen langs de fietsroute ademen een bijzondere sfeer en nodigen uit om te bezichtigen of even een rustpauze te nemen.
Deze fietsvakantie biedt voor een ieder wat wils en kunnen we van harte aanbevelen.

Dag 1: Aankomst in Wenen

U arriveert in Wenen. Neem de tijd om deze Donaumetropool te bekijken en te ontdekken. Geniet van een kop koffie en een Sachtertorte in een van de vele café's of maak een tochtje door Wenen in de bekende Fiaker. Overnachting in Wenen.

Dag 2: Wenen - Altenburg

Afstand ca. 42 km

De eerste etappe voert u door het Nationale park Donau-Auen met haar veelzijdige flora en fauna. U passeert Schloss Orth, een van de grootste Renaissance gebouwen in Oostenrijk, en Eckartsau om al snel te arriveren bij Bad Deutsch Altenburg waar u vanavond zult overnachten.

Dag 3: Altenburg - Bratislava

Afstand ca. 71 km

De fietsafstand is vandaag niet groot zodat u meer tijd heeft om het archeologische park bij Carnuntum en de stad Bratislava te bezichtigen. Vanuit Bad Deutsch Altenburg fietst u eerst over de Romeinse weg naar Carnantum. De opgravingen in het archeologische park gelden als een van de meest indrukwekkende van Oostenrijk. Dan gaat het via Hainburg over de grens van Slowakije naar diens hoofdstad Bratislava.

Dag 4: Bratislava - Mosonmagyarovar - Györ

Afstand ca. 45 km

Al heel snel bereikt u vandaag de Hongaarse grens bij het plaatsje Rajka. Van daaruit voert de route u door een uitgestrekt landbouwgebied. U komt ook door de zogenaamde Szigetköz, het kleine Schütt eiland. De omgeving hier kenmerkt zich door de vele zijrivieren van de Donau en een enorm Ooibossengebied. De tocht eindigt vandaag bij het stadje Mosonmagyaróvár ook wel de stad met de 17 bruggen genoemd. Na een kleine pauze neemt u hier de trein naar Györ. Deze provinciehoofdstad herbergt vele bezienswaardigheden en een prachtige oude barokke binnenstad.

Dag 5: Györ - Komárom

Afstand ca. 61 km

Uw fietsvakantie gaat verder door het bloeiende Hongaarse landschap over idyllische landweggetjes. Bij Bábolna ligt de nationale stoeterij die zeer bekend is door het fokken van succesvolle renpaarden. Het laatste deel van de etappe van vandaag brengt u terug naar de Donau om vervolgens langs de Donau bij de stad Komárom/Komárno te arriveren. Tip voor vanavond: lekker relaxen in het plaatselijke thermaalbad.

Dag 6: Komárom - Visegrád

Afstand ca. 76 km

Door het vlakke Donaudal fietst u dichtbij de Donau langs kleine dorpen en steden met op de achtergrond de wijnbergen. Bent u sportief aangelegd dan kunt u het traject over de Tata fietsen dat door de kleine colletjes toch enige conditie vereist. Historisch interessant is het Romeinse kasteel Kelemantia dat u onderweg tegen komt. Echter het hoogtepunt van deze etappe is het Hongaarse Rome oftewel Esztergom. De Basiliek die hier staat is de grootste van Hongarije. De laatste kilometers van vandaag worden per schip afgelegt. Genietend van het omringende landschap vaart u over de Donau. U bevindt zich hier in de zogenaamde Donauknie, een van de landschappelijk mooiste gedeeltes van uw fietsvakantie. (NB: in april, september en oktober evenals op maandag is een boottocht niet mogelijk. U ontvangt ter vervanging een treinbiljet).

Dag 7: Visegrád - Donauknie - Boedapest

Afstand ca. 62 km

Laat u in Visegrád betoveren door het paleis van de koning en de burcht. In Szentendre is een mooi openlucht museum en het barokke stadcentrum nodigt uit om even te pauzeren. Het eerste deel van de etappe van vandaag voert u weer door het landschappelijke schoon van de Donauknie. Veel te snel bereikt u de Hongaarse hoofdstad Boedapest, het eindpunt van niet alleen de dagetappe maar ook van uw fietsvakanties. Geniet van een avondwandeling door de stad. Overnachting in Boedapest.

Dag 8: Vertrek vanuit Boedapest

Graag regelen wij nog een verlenging voor u in de prachtige hoofdstad van Hongarije. U kunt op eigen gelegenheid terug keren naar het beginpunt van uw fietsvakantie maar wij kunnen ook een transfer voor u regelen.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Donau van Wenen naar Boedapest?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.