8-daagse fietsvakantie Wenen - Boedapest

Wenen, Oostenrijk

  • 3-landen fietsvakantie: Oostenrijk, Slowakije, Hongarije
  • Romantisch Wenen
  • De hoofdstad van Slowakije Bratislava
  • Het Hongaarse Rome: Esztergom
  • De Donauknie en Boedapest
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
Oostenrijk wandel
Bekijk alle fotos (4 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Wenen

U arriveert in Wenen. Neem de tijd om deze Donaumetropool te bekijken en te ontdekken. Geniet van een kop koffie en een Sachtertorte in een van de vele café's of maak een tochtje door Wenen in de bekende Fiaker. Overnachting in Wenen.

Dag 2: Wenen - Bratislava (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De eerste etappe voert u door het Nationale park Donau-Auen met haar veelzijdige flora en fauna. U passeert Schloss Orth, een van de grootste Renaissance gebouwen in Oostenrijk, en Eckartsau om al snel te arriveren bij Bad Deutsch Altenburg. Hier kunt u een excursie maken over de Romeinse fietsroute (Römerweg) naar Carnuntum. Het archeologische park wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Oostenrijk. Na Hainburg bereikt u de grens met Slowakije en de hoofdstad Bratislava is uw volgende overnachting.

Dag 3: Bratislava - Mosonmagyaróvár (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U fietst een klein stukje op Slowaaks grondgebied voordat u bij Rajká de Hongaarse grens passeert. Binnen de eerste kilometers van uw fietstocht door Hongarije ontdekt u charmante dorpjes. De route leidt u door het zogenaamde Szigetköz (een Rye Island). Dit kenmerkt zich door talloze zijarmen van de Donau. De bestemming van vandaag is Mosonmagyaróvár, ook wel "Stad van 17 bruggen" genoemd.

Dag 4: Mosonmagyaróvár - Györ (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Ook vandaag fietst u door het natuurparadijs van het kleine Rye Island. Onderweg passeert u Hédervár, perfect geschikt voor de lunchpauze. Het kasteel ligt midden in een beschermd park. U moet voldoende tijd plannen om Györ te bezoeken. De wijkhoofdstad biedt veel bezienswaardigheden en een adembenemend historisch centrum.

Dag 5: Györ - Komárom (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Uw fietsvakantie gaat verder door het bloeiende Hongaarse landschap over idyllische landweggetjes. Bij Bábolna ligt de nationale stoeterij die zeer bekend is door het fokken van succesvolle renpaarden. Het laatste deel van de etappe van vandaag brengt u terug naar de Donau om vervolgens langs de Donau bij de stad Komárom/Komárno te arriveren. Tip voor vanavond: lekker relaxen in het plaatselijke thermaalbad.

Dag 6: Komárom - Visegrád (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Door het vlakke Donaudal fietst u dichtbij de Donau langs kleine dorpen en steden met op de achtergrond de wijnbergen. Bent u sportief aangelegd dan kunt u het traject over de Tata fietsen dat door de kleine colletjes toch enige conditie vereist. Historisch interessant is het Romeinse kasteel Kelemantia dat u onderweg tegen komt. Echter het hoogtepunt van deze etappe is het Hongaarse Rome oftewel Esztergom. De Basiliek die hier staat is de grootste van Hongarije. De laatste kilometers van vandaag worden per schip afgelegt. Genietend van het omringende landschap vaart u over de Donau. U bevindt zich hier in de zogenaamde Donauknie, een van de landschappelijk mooiste gedeeltes van uw fietsvakantie.

Bij deze reis is het mogelijk om in Esztergom of in Vigrad te overnachten, dit is afhankelijk van de beschikbaarheid bij boeking. In het geval van een overnachting in Esztergom heeft u de volgende dag een boottocht van Szentendre naar Boedapest. De dagafstanden zijn in beide gevallen identiek. Bij uw reisbescheiden ontvangt u gedetailleerde informatie over uw hotels. De boot vaart vermoedelijk vanaf begin mei tot eind september elke vrijdag, zaterdag en zondag; buiten deze periode of op andere dagen van de week krijgt u een treinkaartje in plaats van een bootkaartje.

Dag 7: Visegrád - Donauknie - Boedapest (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Laat u in Visegrád betoveren door het paleis van de koning en de burcht. In Szentendre is een mooi openlucht museum en het barokke stadcentrum nodigt uit om even te pauzeren. Het eerste deel van de etappe van vandaag voert u weer door het landschappelijke schoon van de Donauknie. Veel te snel bereikt u de Hongaarse hoofdstad Boedapest, het eindpunt van niet alleen de dagetappe maar ook van uw fietsvakanties. Geniet van een avondwandeling door de stad. Overnachting in Boedapest.

Dag 8: Vertrek vanuit Boedapest

Graag regelen wij nog een verlenging voor u in de prachtige hoofdstad van Hongarije. U kunt op eigen gelegenheid terug keren naar het beginpunt van uw fietsvakantie maar wij kunnen ook een transfer voor u regelen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Wenen - Boedapest?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Wenen - Boedapest.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 7.8
Hotels: 7.8
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.7
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.5
Bezienswaardigheden: 7.8
Reisbescheiden: 7.3
9.0
Verrassend leuke stadjes
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Wij hebben deze route gefietst aansluitend aan de fietsroute Passau - Wenen. De route loopt minder direct langs de Donau en wel eens langs een verkeersweg. In Slowakije en Hongarije verrassend leuke stadjes met Boedapest als hoogtepunt. Hotels in de standaardklasse waren goed. Logisitek was prima geregeld. Wij hebben deze route gefietst in augustus met temperaturen boven de 30 graden. Hier dient rekening mee gehouden te worden. Als alternatief kan ook een stuk van de route met de boot genomen worden. De Bikeline fietsgids Donauradweg is goed te gebruiken i.v.m. de extra informatie over de omgeving en eventuele alternatieve routes. We kunnen deze vakantie iedereen aanraden
8.0
Hotels en afleveren van de bagage was goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Het was een leuke reis en zeker mer gebruik van de app prima te volgen. Soms reed je wel heel lang op hetzelfde pad zonder een onderbreking. Ondanks dat er in de tekst stond dat je onderweg geen mogelijkheden had om iets te kopen of te drinken viel dit erg mee.
7.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
De hotels waren prima, jammer dat we in Estergom naar een appartement hotel (zeer gedateerd) moesten. Het hotel Maxx in Wenen ligt ver verwijderd van het startpunt, we hebben op dag 1 de auto met eigen fietsten bij de Donau geparkeerd en daar de route begonnen. De route viel ons wat tegen, lange stukken geen Donau gezien. In Slowakije heel slecht wegdek, heel af en toe een bordje van de route, als je de beschrijving niet leest is het echt een zoekplaatje. Ook stukken gefietst langs een gevaarlijke autoweg! Het mooie weer, 23-26 gr maakte alles goed!
Lees meer
8.0
Goed verzorgd
Op vakantie in Augustus 2022
Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. De fietsen waren van goede kwaliteit. De routebeschrijving was duidelijk, maar klopte niet op alle dagen. Een keer belandde op een begraafplaats, waar de weg echt niet verder ging. Dan was het fijn dat we Google maps konden raadplegen. Een nieuw fietspad was aangelegd. Een andere dag hielt het fietspad ook op en zijn we via een klim naar boven door het grasveld de route vervolgd. Was wel weer een belevenis. Ook was het wel 3x dat er bij de hotels na 20.00 uur niks te doen was (en in de omgeving)en ook voor 20.00 de keuken dicht ging. Wellicht kwam dit doordat we pas eind augustus en begin september de reis deden, maar wel jammer als je om 18.00 uur aankomt. De omgeving op de route was erg mooi en afwisselend. Koffers waren op tijd in de hotels en de service en maaltijden waren verder prima. Het laatste hotel in Budapest was gewijzigd. Dit was wel een tegenvaller. De wijk waar dit hotel stond was niet prettig/ voelde niet veilig. Al met al een fijne vakantie.
8.0
Een mooie reis in een te warme omgeving
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Wij hebben een heerlijke vakantie gehad die tot in de puntjes verzorgd was. De routes waren over het algemeen mooi. Op 1 dag na. Die dag hebben we 50 km. alleen maar op een fietspad van onregelmatige trottoir tegels gefietst naast een doorgaande weg waarop hard gereden werd. Geen Donau gezien. Jammer. Verder hebben we de eerste dag 75 km moeten rijden. Op zich is dat goed gelukt. Maar het was nogal vervelend dat we eerst 10 km dwars door de stad Wenen moesten fietsen om bij het beginpunt te komen. Ook jammer. En wat ons verder rauw op het dak viel waren de kosten voor parkeren van de auto in de parkeerkelder van het hotel. Dat heeft ons 200 euro gekost. Waar helemaal niemand iets aan kan doen (gelukkig) was de temperatuur. De laatste 4 dagen waren tropisch warm. Ong 35 tot 37 graden. Eigenlijk te warm. Maar we hebben de tocht uit gefietst en waren dik tevreden. Wie weet......volgend jaar deel 2 van de donaufietsroutes.
8.0
Prima
Jong (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
Heel goed super leuke vakantie gehad
Lees meer