8-daagse fietsvakantie Tauernradweg

Salzburgerland, Oostenrijk

  • Verblijf in de prachtige stad Salzburg
  • Bezoek de Krimmler Wasserfälle
  • Fiets langs de Zeller See
  • Aanrader voor gezinnen!
Tauernradweg
Tauernradweg
Tauernradweg
Tauernradweg
Tauernradweg
Tauernradweg
Bekijk alle fotos (10 )

Fietsen over de Tauernradweg

Start in het mooie Salzburg, de stad van Mozart en cultuur. Tijdens deze fietsvakantie ontdekt u het mooie Salzburgerland en al haar schoonheden. U passeert de indrukwekkende Krimmler waterval en kunt genieten van het uitzicht over Zeller See. Mooie bezienswaardigheden op de route zijn Kasteel Hohenwerfen, de Grotten in het Tennengebergte en natuurlijk het Nationale Park Hohe Tauern.

Niveau van de tour:
U fietst tussen de 25 en 60 kilometer per dag door een licht heuvelachtig landschap. U fietst over goed aangelegde en familievriendelijke paden. Deze vakantie is ook een aanrader voor gezinnen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Salzburg

Vandaag komt u aan in Salzburg. Verken de wereldberoemde oude binnenstad van Salzburg, de geboorteplaats van Mozart, het fort Hohensalzburg en het Mirabell-paleis. In de extravagante Hangar-7 worden tal van historische vliegtuigen en raceauto's tentoongesteld.

Dag 2: Salzburg - Golling (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

U fietst richting het adembenemende berglandschap van het Hochkönig en Tennengebergte. U kunt vandaag Hallein bezoeken, dat al sinds de prehistorie van groot belang is voor zoutwinning. Na de Gollinger waterval bereikt u Golling.

Dag 3: Golling - Bischofshofen (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Vandaag fietst u naar Bischofshofen. Neem onderweg zeker de tijd voor een heel bijzonder schouwspel tijdens de tocht over de Taurnradweg bij de Eisriesenwelt in Werfen, een gigantisch grottenstelsel in het Tennengebergte! U mag Kasteel Hohenwerfen ook niet missen voordat u naar het Oostenrijkse schansspringmekka Bischofshofen gaat.

Dag 4: Bischofshofen - Zell am See (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U fietst vandaag langs de Salzach richting Zell am See. Voordat u naar het pittoreske Zell am See gaat, mag u de mooie Liechtenstein-kloof niet missen. Dit is de langste kloof van Oostenrijk, ontstaan door een ondergrondse zijrivier van de Salzach.

Dag 5: Rondreis Zell am See/Kaprun-Krimml-Zell am See/Kaprun (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

De stoptrein Pinzgau brengt u comfortabel naar Krimml. Langs de Krimmler Ache fietst u naar een hoogtepunt van uw tocht - naar de Krimml-watervallen, de grootste van Europa! Terug naar de Zeller See is het een heerlijke afdaling, altijd langs de bergreuzen van het Nationalpark Hohe Tauern.

Dag 6: Zell am See/Kaprun - Lofer (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U verlaat de regio van het Nationaal Park Hohe Tauern en fietst vandaag richting de machtige Loferer Steinberge. Langs de Saalach gaat u naar de Lofer.

Dag 7: Lofer - Salzburg (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vanuit het Salzburger Land volgt u de Saalach naar het Beierse Berchtesgadener Land naar Bad Reichenhall. Het landschap wordt weer breder en al snel bereikt u Salzburg, uw eindbestemming op het Tauern-fietspad.

Dag 8: Vertrek vanuit Salzburg

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. Onze tip: boek nog 1 of meerdere nachten bij in Salzburg!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Tauernradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Tauernradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.5
7.0
Bijna alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Reis is ons Goed bevallen. Mooie, afwisselende omgeving met elke dag wel interessante bezienswaardighedenn. Soms was het fietsen op openbare wegen en gravelpaden niet fijn (druk snelverkeer en los grind bij het klimmen en dalen)
9.0
Prima geregeld
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Alles goed geregeld op 1 ding na . Wij kregen op vrijdag later in de middag pech met een van onze fietsen . Werden opgehaald door taxi , prima maar werden bij verkeerde fietsenhandel afgezet .Na 18.00 uur niemand meer te bereiken bij Ade zodat we onze fietsdag van zaterdag konden vergeten. Was de enige smet op verder prima verzorgde fietsvakantie.
Lees meer