8-daagse fietsvakantie Trans Austria

Salzburgerland, Oostenrijk

  • Fiets van Salzburg naar Wenen
  • Ontdek de Mozart stad Salzburg
  • Bewonder het landschap van Salzkammergut
  • Eindig uw reis in het prachtige Wenen
Trans Austria - Attersee
Donauradweg Grein Oostenrijk
Salzkammergut Oostenrijk
Oostenrijk Traunsee
Wolfgangsee Oostenrijk
Oostenrijk - Salzburg
Bekijk alle fotos (15 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Salzburg

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Salzburg. Verken de Mozartstad tijdens een wandeling. In uw hotel ontvangt u de reisbescheiden en kan de reis beginnen!

Dag 2: Salzburg naar de Attersee (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Na het ontbijt begint u aan uw eerste fietstocht. U verlaat de Mozartstad Salzburg en fietst richting de Wallersee. Via de oevers van het meer de Mondsee bereikt u het grootste meer van Oostenrijk, de Attersee.

Dag 3: Attersee naar de Traunsee (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Na een korte klim in het Weißenbachtal aan het begin van de etappe van vandaag, krijgt u later ter ontspanning een mooie afdaling richting de oevers van de Traun. Daarna kunt u de tocht voortzetten voor een ontspannen fietstocht richting de Ebensee.

Dag 4: Traunsee via Lambach naar Linz (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vandaag vervolgt u uw fietstocht langs de Traun richting Lambach. Daarna gaat u met de trein verder richting Linz. Geniet van een stukje Linzer Torte en breng een bezoekje aan de Mariendom.

Dag 5: Linz naar Grein/omgeving (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag fietst u van Linz via de Donauradweg naar het idyllische Mauthausen. Tijdens uw fietstocht door Oosterijk dompelt u zich onder in het indrukwekkende natuurlandschap langs de oevers van de Donau.

Dag 6: Grein/omgeving naar Wachau (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag vervolgt u uw fietstocht langs de Donau, onderweg kunt u de tijd nemen om de geschiedenis van de ooit gevaarlijke scheepvaart op de Donau te ontdekken. Dit wordt verteld in het scheepvaartmuseum in Greinburg. Daarna fietst u verder door de Strudengau met aan uw zijde de indrukwekkende en ruige rotsformaties en het stromende water van de Donau.

Dag 7: Wachau via Tulln naar Wenen (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De fietstocht door de Wachau regio biedt u veel cultuur. Of het nu gaat om een bezoek aan de wijnkelders of het unieke cultuurlandschap van deze UNESCO-werelderfgoedregio. U fietst verder over de Donauoevers naar Tulln. Van daaruit brengt de trein u naar Wenen, de eindbestemming van uw fietstocht in Oostenrijk.

Dag 8: Vertrek uit Wenen

Na het ontbijt kunt u kiezen om nog langer te blijven en Wenen te bezoeken of huiswaarts te gaan. De treinreis van Wenen naar Salzburg (zonder fiets) is inbegrepen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Trans Austria?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid