8-daagse fietsvakantie Trans Austria

Salzburgerland, Oostenrijk

  • Fiets van Salzburg naar Wenen
  • Ontdek de Mozart stad Salzburg
  • Bewonder het landschap van Salzkammergut
  • Eindig uw reis in het prachtige Wenen
Donauradweg Grein Oostenrijk
Salzkammergut Oostenrijk
Oostenrijk Traunsee
Wolfgangsee Oostenrijk
Trans Austria - Attersee
Oostenrijk - Salzburg
Bekijk alle fotos (15 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Salzburg

Vandaag reist u naar Salzburg. Verken de Mozartstad tijdens een wandeling. In uw hotel ontvangt u de reisbescheiden en kan de reis beginnen!

Dag 2: Salzburg naar de Attersee (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Na het ontbijt begint u aan uw eerste fietstocht, u verlaat de Mozartstad Salzburg en fietst richting de Wallersee. Via de oevers van de Mondsee bereikt u het grootste meer van Oostenrijk, de Attersee.

Dag 3: Attersee naar de Traunsee (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Na een korte klim in het Weißenbachtal aan het begin van de etappe van vandaag, krijgt u later ter ontspanning een mooie afdaling richting de oevers van de Traun. Daarna kunt u de tocht voorzetten voor een ontspannen fietstocht richting de Ebensee.

Dag 4: Traunsee via Lambach naar Linz (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vandaag vervolgt u uw fietstocht langs de Traun richting Lambach. Daarna gaat u met de trein verder richting Linz. Geniet van een stukje Linzer Torte en breng een bezoekje aan de Mariendom.

Dag 5: Linz naar Grein/omgeving (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag fietst u van Linz via de Donauradweg naar het idyllische Mauthausen. Tijdens uw fietstocht door Oosterijk dompelt u zich onder in het indrukwekkende natuurlandschap langs de oevers van de Donau.

Dag 6: Grein/omgeving naar Wachau (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag vervolgt u uw fietstocht langs de Donau, onderweg kunt u de tijd nemen om de geschiedenis van de ooit gevaarlijke scheepvaart op de Donau te ontdekken. Dit wordt verteld in het scheepvaartmuseum in Greinburg. Daarna fiets u verder door de Strudengau met aan uw zijde de ndrukwekkende en ruige rotsformaties en het stromende water van de Donau.

Dag 7: Wachau via Tulln naar Wenen (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De fietstocht door de Wachau regio biedt u veel cultuur. Of het nu gaat om een bezoek aan de wijnkelders of het unieke cultuurlandschap van deze UNESCO-werelderfgoedregio. U fietst verder over de Donauoevers naar Tulln. Van daaruit brengt de trein u naar Wenen, de eindbestemming van uw fietstocht in Oostenrijk.

Dag 8: Vertrek uit Wenen

Na het ontbijt kunt u kiezen op nog langer te blijven en Wenen te bezoeken of huiswaarts te gaan. De treinreis van Wenen naar Salzburg (zonder fiets) is inbegrepen.

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Trans Austria?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid