8-daagse fietsvakantie Tauernradweg, Krimml - Passau

Salzburgerland, Oostenrijk

  • Mooie fietstocht van Krimml via Salzburg naar Passau
  • Bezoek de imposante Krimml watervallen
  • Ontdek het dromerige Bad Reichenhall en pittoreske Burghausen
  • Fiets langs de rivieren Saalach, Salzach en de Inn
  • Fietsetappes van ca. 40 tot 65 km
Innradweg - Scharding
Tauernradweg
Duitsland - Passau
Scharding - Schloss Neuhaus
Krimmler wasserfall Tauernradweg
Oostenrijk - Tauernradweg
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Krimml

Indien u uw eigen fietsen meeneemt, raden wij u aan om naar Krimml te reizen. Indien u huurfietsen reserveert, reist u naar Passau waar de fietsen worden uitgegeven. Boeking van de transfer van Passau naar Krimml (tegen betaling) is dan verplicht.

Dag 2: Krimml - Zell am See/Kaprun (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag stapt u op de pedalen en start op de Tauernradweg vanaf de voet van de grootste watervallen van Europa. De watermassa's donderen hier naar beneden en maken indruk op bezoekers van over de hele wereld. De watervallen van Krimml behoren dan ook tot de belangrijkste bezienswaardigheden in het nationale park Hohe Tauern. Tijdens deze etappe heeft u constant uitzicht op met sneeuw bedekte en minstens drieduizend meter hoge bergen. Weelderige groene weiden, mooie vrijstaande boerderijen en gastvrije dorpen heten u welkom. Aan het einde van de dag nodigt de Zeller See in de schaduw van de Kitzsteinhorn en de Großglockner u uit om te zwemmen.

Dag 3: Zell am See - Lofer (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U laat het fietspad langs de Salzach achter u en vervolgt de fietstocht door het aanvankelijk brede Saalachtal. Achter Saalfelden komen de bergen dicht bij elkaar. Hierna kunt u de weg vervolgen naar de Vorderkaserklamm of de Lamprechtshöhle.

Dag 4: Lofer - Salzburg (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vanuit het traditionele Lofer fietst u langs de oevers van de Saalach over de "groene grens" naar Bad Reichenhall in het Duitse Beieren. Weer terug in Oostenrijk arriveert u tijdens uw fietstocht door het Salzburgerland al snel in de culturele stad Salzburg, de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart.

Dag 5: Salzburg - Burghausen (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De Tauernradweg door het Salzburgerland volgend laat u langzaam de bergen achter u. Alluviale bossen omringen de Salzach en het pad leidt direct langs de rivier over de Duits-Oostenrijkse grens. In Oberndorf kunt u even pauze nemen bij de "Stille Nachtkapel". Even van het fietspad af ligt een mysterieus heidegebied en talrijke warme heidemeren nodigen u uit om in het warme water te baden. In Burghausen heeft u de mogelijkheid om het grootste kasteelcomplex van Midden-Europa te bezoeken.

Dag 6: Burghausen - Bad Füssing (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Op het fietspad langs de Salzach passeert u nogmaals donkergroene bossen. Kort daarna bereikt u de Inn-Salzach-monding. Tot Braunau fietst u over de Innradweg in Oberösterreich. Deze etappe is als het ware een natuurbelevenispad. Uitgestrekte watervlakten met vele vertakkingen vormen hier een waar vogelbroedparadijs.

Dag 7: Bad Füssing - Passau (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vanuit de kuurregio Bad Füssing fietst u comfortabel naar de 3-rivierenstad Passau in Beieren, waar de Donau, de Inn en de Ilz samenkomen.

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie is aangekomen. Natuurlijk kunt u ook nog een paar dagen verlengen. Wij regelen het graag voor u.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Tauernradweg, Krimml - Passau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid